Πούλιθρα | Αντίθετη η τοπική κοινωνία στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων (vd)

Μετά από πρωτοβουλία δημοτών της Νότιας Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 29ης Ιανουαρίου ενημερωτική συνάντηση στα Πούλιθρα, με θέμα την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές δράσης κατά των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στις περιοχές "Τσούμος" και "Αφλάουρας", των Τοπικών Κοινοτήτων Πουλίθρων και Πηγαδίου.
Τα Πούλιθρα λόγω της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τους και του ιδιαιτέρου φυσικού τους κάλλους, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών με συνεχόμενη αυξανόμενη οικιστική ανάπτυξη (ξενοδοχειακές μονάδες - εξοχικές κατοικίες κ.λ.π).
Η τοπική κοινωνία, αντιτίθεται σθεναρά στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στις εν λόγω περιοχές και εκφράζει ανησυχίες, καθώς θεωρεί ότι σε περίπτωση οποιαδήποτε μηχανικής παρέμβασης (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.λ.π) που θα είναι ορατή από των οικισμό των Πουλίθρων, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του τουρισμού ο οποίος είναι ο βασικός πόρος ζωής των κατοίκων του.
Τα συγκεκριμένα προς κατασκευή αιολικά πάρκα στις θέσεις "Τσούμος" και "Aφλάουρας" θα είναι απολύτως ορατά από όλα τα σημεία του οικισμού σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η κατασκευαστική Εταιρεία δια των εκπροσώπων της.
![]() |
Οι θέσεις των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων |
http://www.leonidion.gr