Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Αρκάδες του Καναδά παρέλασαν για την «25η Μαρτίου» στο παγωμένο Μόντρεαλ (vd)!

Οι Αρκάδες του Καναδά παρέλασαν για την «25η Μαρτίου» στο παγωμένο Μόντρεαλ (vd)!
Για άλλη μία χρονιά, οι Αρκάδες του Καναδά τίμησαν την 25η Μαρτίου! Η παρέλαση έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ, και την παρουσία αντιπροσωπειών των Συλλόγων και πολλών επισήμων. Μετά το πέρας της δοξολογίας όλοι οι οργανισμοί της παροικίας με τα λάβαρά τους, Κοινότητες, Σχολεία, Εθνικό/τοπικοί Σύλλογοι, Πρόσκοποι, Ελληνικό κογκρέσο του Κεμπέκ κ.λ.π κατευθύνθηκαν στην διασταύρωση των οδών hutchison & Jean- Talon, απ’ όπου ξεκίνησε η μεγαλειώδης παρέλαση.

Εκεί ήταν η Μπάντα του Δήμου του Μόντρεαλ, καθώς και έφιππες διμοιρίες του Καναδικού Στρατού και της Αστυνομίας.
Τελετάρχης της παρέλασης ήταν ο Δήμαρχος της πόλης του Μόντρεαλ DENIS CODERE.
Η εξέδρα των επισήμων ήταν τοποθετημένη όπως κάθε χρόνο στο πάρκο ΑΘΗΝΑ,μπροστά από το άγαλμα της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ που είναι ευγενή δωρεά του Δήμου Αθηναίων, επί Δημαρχίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο Σύλλογος των Αρκάδων έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε παρέλαση δεδομένου ότι η ΑΡΚΑΔΙΑ είναι η γενέτειρα του αρχηγού της επανάστασης του 1821, του Στρατάρχη ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, τον οποίον τιμά εκείνη την ημέρα ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε ΟΛΗ την υφήλιο!
Τα στοιχεία για την παρέλαση είναι από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Παναρκαδικής Αδελφότητας Καναδά Κώστα Καπετάνιο και οι φωτογραφίες από τη Χρυσούλα Δημητριάδη.

Βίντεο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...