Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων το καλοκαίρι στην Τρίπολη

Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων το καλοκαίρι στην Τρίπολη
Στην Τρίπολη θα γίνει φέτος το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων από τις 24-31 Ιουλίου 2014, από την Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία σε διοργάνωση με τις διοικητικές Αρχές της Αρκαδίας.

Ομογενείς Αρκάδες, απόδημοι από όλο τον κόσμο, θα συγκεντρωθούμε στα πάτρια χώματα, στα μέρη εκείνα που πρωτοπερπατήσαμε και είδαμε τον ήλιο και τον καθαρό ουρανό, πίσω από τις ψηλές και δαντελωτές κορυφές του Πάρνωνα και του Μαινάλου.

Θα γίνουν τοποθετήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, Αρκάδες και μη, και θα αναπτυχθεί ο διάλογος με τους παρευρισκομένους και τους ντόπιους σε θέματα που αγγίζουν την υγεία, την νεολαία, τον πολιτισμό και την γλώσσα, την οικολογία και τον τουρισμό, την οικονομία και το εμπόριο και πολλά άλλα.
Με όλα αυτά θα αναζητήσουμε τις γέφυρες διασύνδεσης με εμπειρίες και δοκιμασμένες γνώσεις από όλο τον κόσμο. Θα συναντήσουμε τα αδέλφια μας Αρκάδες που ζουν και προοδεύουν σε μακρινές χώρες με το πρόσχημα της ψυχικής επαφής που ξεκουράζει και καλλιεργεί την συνέχεια.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον ρόλο της νεολαίας και στην ανά τον κόσμο ανάγκη της συνέχισης της Αρκαδικής γενιάς. Η λογοτεχνική ανάπτυξη και διατήρηση της ιστορικής μας καταγωγής από απόδημους Αρκάδες θα αποτελέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους συνέδρους διότι οι Αρκάδες δεν προοδεύουν μόνο στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα αλλά, ιστορικά, εκπολιτίζουν και μεταδίδουν τον πολιτισμό τους όπου να βρίσκονται.

Λογοτέχνες απόδημοι Αρκάδες θα κληθούν από τις Ομοσπονδίες τους να εκθειάσουν, όσοι επιθυμούν τα πνευματικά δημιουργήματά τους σε κατάλληλους χώρους του Συνεδρίου για να τα γνωρίσουν στους ανά τον κόσμο Αρκάδες και να τα προωθήσουν στην Ελληνική βιβλιαγορά και γενικά στον πνευματικό κόσμο.
Επίσης το φετινό Συνέδριο, απεφασίσθη, εκτός από την ενδιαφέρουσα θεματολογία να έχει και τον χαρακτήρα της φιλανθρωπίας δίδοντας ένα συμβολικό ποσό σε κάποιο ίδρυμα που θα υποδείξουν οι Αρχές της Τρίπολης.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους τους Αρκάδες και τους φίλους μας που θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο μήνα να λάβουν μέρος στο σπουδαίο και ενδιαφέρον Παναρκαδικό γεγονός. Όλες οι εκδηλώσεις (ομιλίες/ παρουσιάσεις κ.α) θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και η είσοδος είναι ελευθέρα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αυστραλίας η οποία φέρει την ευθύνη της συμμετοχής των Αρκάδων Αυστραλίας στο Συνέδριο, έχει αρχίσει εκδηλώσεις στις διάφορες Πολιτείες οι οποίες αποτελούν μέρος της όλης οργάνωσης του Συνεδρίου-

• Στη Μελβούρνη διοργανώνει ετήσιο Πανηγυρικό χορό το Σάββατο, 31 Μαΐου,2014 στο χολ του Αρκαδικού Κέντρου, 50 Batman St., West Melbourne. Οι παραβρεθέντες στην εκδήλωση αυτή θα λάβουν μαζί με το εισιτήριο εισόδου ένα λαχείο αξίας $10.00 (δωρεάν) και θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του ειδικού Λαχείου που εκδόθηκε για την υποστήριξη και προαγωγή του Συνεδρίου με πολλά και πλούσια δώρα. Πολλά δώρα θα κληρωθούν επίσης και στους τυχερούς της εισόδου (Door prizes).
• Για περισσότερες πληροφορίες που έχουν σχέση με το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο καθώς και με τον ετήσιο χορό, 31 Μαΐου 2014, παρακαλούμε αποταθείτε στους Χρύσα Κανατά τηλ. 0413 131 888, Κώστα Χρυσανθακόπουλο τηλ. 0415 057 312, Αναστάση Καλοδήμο τηλ. 0418 102 011, Νίκο Μαλλιάρα τηλ.9888 1698, Χάρη Μαγκλή τηλ 0414 956 116 και Γιώργο Ηλιόπουλο τηλ. 0408 124 668.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...