Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο ομογενής ιπτάμενος «γκουρού των επενδύσεων» είναι από τα Βούρβουρα!

Ο ομογενής ιπτάμενος «γκουρού των επενδύσεων» είναι από τα Βούρβουρα!
Ο τζον καλαμος γνωστός ως «γκουρού των επενδύσεων» κέρδισε το 2006 τον τίτλο του επιχειρηματία της χρονιάς από την Ernst & Young, ενώ το ίδιο έτος το Forbes τον κατέταξε στο νούμερο 268 των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη με περιουσία που τότε άγγιζε τα 2,7 δισ. δολάρια.
Πρόσφατα ο 74χρονος επενδυτής, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα, έφτασε ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Εθνικής Asset Management. Τελευταία στιγμή όμως το ντιλ δεν επιτεύχθηκε. Ο κ. Κάλαμος δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής»: «Η τωρινή πολιτική της χώρας βοηθά στην ανασυγκρότηση της οικονομίας, όμως είναι αργή η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Οι ξένοι επιχειρηματίες για να επενδύσουν τα χρήματά τους επιθυμούν ένα κράτος χωρίς πολιτικό ρίσκο, στο οποίο θα επικρατεί σταθερότητα. Τα βήματα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση αύξησης του ΑΕΠ, διότι έτσι θα μειωθούν και τα ελλείμματα. Για να αναπτυχθεί η οικονομία θα πρέπει η Ελλάδα να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα, να αυξήσει τις εξαγωγές, να μειώσει τη φορολογία και να μην αλλάζει κάθε τόσο τους φορολογικούς νόμους. Ακόμα πρέπει η κυβέρνηση να απαλείψει τη γραφειοκρατία. Εμείς εξετάζουμε επενδύσεις σε διάφορους χώρους.

Μας ενδιαφέρει ο χρηματοοικονομικός τομέας (διαθέτουμε 20 διαφορετικά χρηματοοικονομικά προϊόντα), ο χώρος του private equity (δημιουργία ιδιωτικών funds), το real estate αλλά και ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο ατού. Η Ελλάδα είναι η Φλόριντα των ΗΠΑ και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για έναν υψηλών προδιαγραφών τουρισμό με όμορφα resorts και μεγάλα γήπεδα γκολφ. Εγώ παίζω γκολφ και όπως θα ξέρετε, το συγκεκριμένο σπορ διαθέτει φανατικούς θαυμαστές και έναν ξεχωριστό τουρισμό». Γιος μεταναστών, ο πατέρας του έφυγε από το χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο Σικάγο, όπου άνοιξε μπακάλικο.

Ο Τζον Κάλαμος σπούδασε Οικονομικά και Business στο Illinois Institute of Technology. Είχε πάθος με τα αεροπλάνα και μετά τις σπουδές του κατατάχθηκε στην Αμερικανική Αεροπορία. Υπηρέτησε ως πιλότος κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και έφθασε ως τον βαθμό του ταγματάρχη. Μπήκε στον χώρο των επενδύσεων το 1977 ιδρύοντας την Calamos Investments, η οποία έχει έδρα το Σικάγο και γραφεία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια και αμοιβαία κεφάλαια για θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται στα 1,2 δισ. δολάρια, ενώ τα κεφάλαια που διαχειρίζεται αγγίζουν τα 30 δισ. δολάρια.

(Στη φωτογραφία: Με τη σύζυγό του Μάε. Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Τζον Τζούνιορ και της Λόρα. Ο Τζον Κάλαμος λατρεύει το γκολφ και τα καλοκαίρια επισκέπτεται το Costa Navarino στη Μεσσηνία το οποίο διαθέτει υποδομή για το συγκεκριμένο σπορ.)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...