Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομιλίες για το Αρκαδικό Ιδεώδες και για τα Ομογενειακά ΜΜΕ στο Συνέδριο των Αποδήμων Αρκάδων (vd)

Ομιλίες για το Αρκαδικό Ιδεώδες και για τα Ομογενειακά ΜΜΕ στο Συνέδριο των Αποδήμων Αρκάδων (vd)

Δύο θεματικές ενότητες συζητήθηκαν την Τρίτη στη διάρκεια των εργασιών του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων.


Στην πρωινή συνεδρίαση η θεματική ενότητα ήταν αφιερωμένη στον Πολιτισμό. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Οικονομολόγος – Τουριστικός Επιχειρηματίας Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος μίλησε για το Αρκαδικό κεκτημένο καθώς και τον ρόλο της Τρίπολης στην υποψηφιότητά της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα: ¨Κέντρο προβολής του Αρκαδικού Ιδεώδους¨ από την Πρόεδρο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Νίκο Καλτεζιώτη – Τέως Υπουργό και αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Φίλιος Δημοσιογράφος – Πρώην Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και αναφέρθηκε στο θέμα «Ο Ελληνικός τύπος και άλλα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική».

Επόμενη θεματική ζώνη ήταν ¨Παράσσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς¨ από τον Πρόεδρο του Σωματείου Παράσσιου Πάρκου Φώτη Ζώη και από τον Prof. David Gilman Romano Καθηγητή Ελληνικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Tucson Arizona.

¨Η Αναστήλωση του Ναού της Αλέας Αθηνάς¨ ήταν το θέμα που ανέλυσε ο ομ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ Αργύρης Πετρονώτης. Ενώ για το θέμα: ¨Η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρκαδίας¨ μίλησε στους συνέδρους ο Χρήστος Τσούτσουβας Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Σειρά αμέσως μετά είχε το θέμα: ¨Αναβίωση παραδοσιακών Χωριών της Αρκαδίας με πρότυπο το Ιστορικό Βαλτέτσι¨ από τον Φιλόλογο Ευστάθιο Γκύτζη.

Τον λόγο πήρε ο Prof. Δρ. Γιώργος Καναράκης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Charles Sturt Australia με θέμα «Η συμβολή των Αρκάδων στη λογοτεχνική δημιουργία του Αυστραλιώτη Ελληνισμού».

Η πρωινή συνεδρία έκλεισε με την παρουσίαση απόδημων Αρκάδων συγγραφέων της Αυστραλίας από τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Δημήτρη Αλεξόπουλο και με την παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Κρίλη από τον λογοτέχνη Ηλία Γιαννικόπουλο και τον Ιατρό παιδίατρο Γιάννη Μπουριώτη.    

(Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Κουτρουμάνου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...