Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα διοίκηση και αποφάσεις στο 72ο Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (εικόνες)!

Νέα διοίκηση και αποφάσεις στο 72ο Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (εικόνες)!
Με επιτυχία και με τη συμμετοχή 61 αντιπροσώπων από όλες τις Περιφέρειες ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 το 72ο Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.
Η νεοεκλεγείσα διοίκηση υπό τον κ. Κώστα Καπόγιαννη, που εξελέγη ως Πρόεδρος, ορκίστηκε μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου. Αρκετοί αξιωματούχοι, σύνεδροι και στελέχη της Δυτικής Περιφέρειας της Π.Ο.Α συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας το πρωί της Κυριακής 19/10 στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σαν Ντιέγκο.
Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν το πρωί της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο «HiltonHarborIslandHotel» του Σαν Ντιέγκο με αγιασμό, καλωσόρισμα των συνέδρων από τον πρόεδρο του τοπικού αρκαδικού συλλόγου «Τεγέα», Τζέημς Ρηγόπουλο και τους συμπροέδρους της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Κωνσταντίνα Μαστοράκος – Ραλφ και Φρεντ Γεωργακόπουλο και χαιρετισμούς από την απερχόμενη Κυβερνήτη της Δυτικής Περιφέρειας, Κάθυ Γκιουζέλη και τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Γεώργιο Ρεβελιώτη. Διαβάστηκαν επίσης μηνύματα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Σεβ. Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελου Γιαννακούρα και του Προέδρου του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, Χρήστου Τσιμόγιαννη.
Το Προεδρείο του Συνεδρίου απαρτίστηκε από τους Δρ. Παναγιώτη Ευαγγέλου, τέως Πρόεδρο της Π.Ο.Α., ως πρόεδρο, Γεώργιο Αναστασόπουλο, ως αντιπρόεδρο, Γεώργιο Τουμπέκη, τέως πρόεδρο της Π.Ο.Α. ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (parliamentarian) και Μάριο Γεωργίου, ως γραμματέα.
Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης κατά τον οποίο ο πρόεδρος Γεώργιος Ρεβελιώτης αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και στις σημαντικότερες εκδηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της διετούς θητείας του, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία μας, αν και προσανατολισμένη στη νέα γενιά, διατηρεί και ενδυναμώνει τους δεσμούς με τη Γενέτειρα και απόδειξη αποτελεί το ενεργό ενδιαφέρον της ανώτατης διοίκησης της Π.Ο.Α. και της Επιτροπής Νοσοκομείου για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και τη δημόσια υγεία στην Αρκαδία γενικότερα.
Στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος απαρίθμησε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η διοίκηση για την ανανέωση της μισθωτήριας σύμβασης και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, καθώς και στο επίτευγμα του διορισμού για πρώτη φορά εκπροσώπου της Π.Ο.Α. (του Δρ.Παναγιώτη Καραφωτιά), ως πλήρους μέρους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου το Νοέμβριο του 2013, 62 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Να θυμίσουμε ότι το Νοσοκομείο αποτελεί την κορωνίδα των επιτευγμάτων της Π.Ο.Α., προσφορά αγάπης των Παναρκάδων και του Ελληνισμού της Αμερικής γενικότερα στη Γενέτειρα.
Τον ακολούθησαν στο βήμα οι περισσότεροι αξιωματούχοι της απερχόμενης διοίκησης, ενώ ο Ταμίας κ. Ανδρέας Παπαντωνίου προέβη στον οικονομικό απολογισμό. Ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Το πρωί της Παρασκευής 17/10 εντυπωσίασε με την παρουσίασή του που συνοδεύτηκε από προβολή διαφανειών, ο συγγραφέας και ερευνητής, Πέτρος Σαραντάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την καταγραφή των επιτευγμάτων των Αρκάδων και, ιδιαίτερα, της σπουδαίας προσφοράς τους στη Γενέτειρα. Τον κ. Σαραντάκη παρουσίασε ο υπεύθυνος του «ArcadianHistoryProject», Δημήτρης Φίλιος, τέως πρόεδρος της Π.Ο.Α.
Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι σύνεδροι τις τρεις ημερίδες που διεξήχθησαν το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής.
Η πρώτη ημερίδα είχε ως θέμα «Το Μέλλον και η Αποστολή της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής» με συντονιστή τον πρώην πρόεδρο της Π.Ο.Α. Δρ. Παναγιώτη Ευαγγέλου και τη συμμετοχή του προέδρου της Π.Ο.Α. Γιώργου Ρεβελιώτη, του πρώην προέδρου Δημήτρη Φίλιου και της κ. Τζανέτ Ρηγοπούλου από τη Δυτική Περιφέρεια.
Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Η επόμενη Γενιά», το οποίο συντόνισε ο Γιώργος Ρεβελιώτης, συμμετείχαν οι Κυβερνήτες της Μεσοδυτικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Τζαμουράνης, της Δυτικής Κάθυ Γκιουζέλη και της Ανατολικής, Νικόλαος Κοντολέων.
Το τρίτο πάνελ είχε ως θέμα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Δημήτρης Φίλιος και συμμετείχαν ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Ρεβελιώτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων και τέως πρόεδρος της Π.Ο.Α. Γιώργος Σουρούνης.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 18/10 με την υιοθέτηση σειράς ψηφισμάτων: μεταξύ των οποίων σημαντικότερα ήταν η επαναβεβαίωση της απόφασης ίδρυσης του Παναρκαδικού Κληροδοτήματος (PanArcadianEndowmentFund), η έκφραση της αμέριστης συμπαράστασης του 72ου Εθνικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α. στην Ελλάδα και την Κύπρο που σε μια περίοδο κρίσης αγωνίζονται για τη διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής τους ακεραιότητας, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Επίσης επαναβεβαιώθηκε η αλληλεγγύη της Π.Ο.Α στην Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής και η απερίφραστη καταδίκη της προσπάθειας παραχάραξης του ονόματος και της ιστορίας της ελληνικής Μακεδονίας, καθώς και η αλληλεγγύη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, αλλά και των αντίστοιχων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ηπειρο και την Αλβανία, γενικότερα.
Επαναβεβαιώθηκε, τέλος, η συμμετοχή της Π.Ο.Α στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο.
Νωρίτερα έγινε η επικύρωση των περισσότερων άρθρων του σχεδίου Καταστατικού, το οποίο είχε ετοιμάσει επιτροπή υπό τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για την επόμενη διετία 2014-2016.
Στη διάρκεια του επίσημου δείπνου το βράδυ του Σαββάτου 18/10 απονεμήθηκε το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στον κ. Ευάγγελο Τσακόπουλο, αρκαδικής καταγωγής επιχειρηματία και ευεργέτη, από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας για την συνολική προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα, τον Ελληνισμό, τη Γενέτειρά του Αρκαδία και τις ΗΠΑ. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του, τέως πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ουγγαρία κ. Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη που ευχαρίστησε την Παναρκαδική σε μια ομιλία με έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Η νέα διοίκηση
Τη νέα Ανώτατη Διοίκηση αποτελούν οι: Κώστας Καπόγιαννης, (Λος Αντζελες) Πρόεδρος, Γιάννης Χείλαρης, (Σικάγο), Α’ Αντιπρόεδρος, Αθανασία Συρεγγέλα, (Λος Αντζελες), Β’Αντιπρόεδρος, Μάριος Γεωργίου, (Νέα Υόρκη), Γ’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μπουρνάζος, (Σαν Ντιέγκο), Γενικός Γραμματέας και Αναστάσιος Γιαννικόπουλος, (Σικάγο), Ταμίας. Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων επανεκλέχθηκε ο κ. Γεώργιος Κ. Σουρούνης.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο (BoardofTrustees) εκλέχθηκαν οι: Δημήτρης Φίλιος και Δημήτρης Πανάγος (Ανατολική Περιφέρεια), Κώστας Λαμπράκης και Ανδρέας Κώστας (Μεσοδυτική Περιφέρεια) και Δημήτρης Κυπραίος και Γεώργιος Συρεγγέλας (Δυτική Περιφέρεια). Συμμετέχουν ακόμα οι δύο τελευταίοι πρόεδροι, Γεώργιος Ρεβελιώτης και Ευάγγελος Ποττάκης.
Επικυρώθηκε, επίσης, η εκλογή των κυβερνητών, ως εξής: Νίκος Κοντολέων (Ανατολική Περιφέρεια), Κώστας Τζαμουράνης (Μεσοδυτική), Δημήτριος Ρηγόπουλος (Δυτική).
Πρόεδρος της Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου επανεξελέγη ο τέως Πρόεδρος της Π.Ο.Α. Δημήτρης Φίλιος.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κώστας Καπόγιαννης αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τους συνέδρους και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την ενότητα και την πρόοδο της ιστορικής Ομοσπονδίας μας.

Arcadia1

Η νέα ανώτατη διοίκηση της Π.Ο.Α.. Από αριστερά: Γιάννης Μπουρνάζος, Κώστας Λαμπράκης, Γιάννης Χείλαρης, Δημήτρης Κυπραίος, Κώστας Καπόγιαννης (πρόεδρος), Κώστας Τζαμουράνης, Αθανασία Συρεγγέλα, Νίκος Κοντολέων, Ανδρέας Κώστας, Δημήτρης Φίλιος, Τάσος Γιαννικόπουλος, Γιώργος Συρεγγέλας και Γιώργος Σουρούνης.

Arcadia2

Από τις εργασίες του συνεδρίου

Arcadia3

Από αριστερά: Πέτρος Σαραντάκης, Δημήτρης Φίλιος, Αλέκος Ρηγόπουλος, Κόνι Μαστοράκος- Ραλφ (πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου), Ζανέτ Ρηγοπούλου και Κώστας Καπόγιαννης (νέος πρόεδρος Π.Ο.Α.)

Arcadia4

Η Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη παρέλαβε το "Βραβείο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" εκ μέρους του πατέρα της Ευάγγελου Τσακόπουλου. Διακρίνεται ο πρώην πρόεδρος Αλέκος Ρηγόπουλος.

Arcadia5

Η Ελένη Τσακοπούλου - Κουναλάκη με το νέο πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Κώστα Καπόγιαννη (2Α) και τους πρώην προέδρους (από δεξιά) Χρήστο Βουρνά, Γιώργο Ρεβελιώτη, Αλέκο Ρηγόπουλο, Δρ. Παναγιώτη Ευαγγέλου, Δημήτρη Φίλιο, Δρ. Τζέιμς Κάλλινς και Γιώργο Σουρούνη

Arcadia6

Ο νέος πρόεδρος της Π.Ο.Α. Κώστας Καπόγιαννης.
.

Arcadia7

Από τις εργασίες του συνεδρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...