Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Αρκάδες διέσωσαν ένα ιστορικό κτίριο της Μελβούρνης!

Οι Αρκάδες διέσωσαν ένα ιστορικό κτίριο της Μελβούρνης!
Ένα από τα πιο ιστορικά και εντυπωσιακά κτίρια της Μελβούρνης σώθηκε χάρη στους Αρκάδες.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο κλασσικό κτίριο, που φέτος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια του. Είναι το «Loco Hall», το πρώην κτίριο της Ένωσης Οδηγών Ατµοµηχανών, Θερµαστών και Καθαριστών, που από το 1985 είναι το "σπίτι" Αρκάδων, του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης».
Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, την Παρασκευή με ομιλίες, προβολή διαφανειών με ιστορικές φωτογραφίες και σχετικά έγγραφα, καθώς και με την έκδοση του δίγλωσσου βιβλίου με την ιστορία του κτιρίου «Loco Hall 1914-2014», οι Αρκάδες της Μελβούρνης τίμησαν την ιστορική επέτειο του οικήματος, που από το 1985 τους φιλοξενεί.
Αναφερόμενος στις επίπονες και πολυέξοδες προσπάθειες των Αρκάδων να ανακαινίσουν το «Loco Hall» ο πρόεδρός τους κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος είπε: «Οι Αρκάδες της Μελβούρνης έχοντας στην ιδιοκτησία τους το «Loco Hall», έθεσαν σαν αυτοσκοπό να το αναπαλαιώσουν και να το μετατρέψουν σε ένα λειτουργικό κτίριο που θα το χρησιμοποιούσαν για τις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου τους, αλλά και της υπόλοιπης παροικίας. Στις αλλαγές επικράτησε σεβασμός στο υπάρχον και στο προηγούμενο και όλες έγιναν με τους κανόνες της τέχνης και των κατάλληλων υλικών, τα οποία εξασφάλισαν την υψηλή ποιότητα και τις απαιτήσεις της αναπαλαίωσης. Οι Αρκάδες τώρα έχουν συνδέσει την παρουσία τους στη Μελβούρνη με την ύπαρξη ενός κλασσικού και εξαίρετου κτιρίου, που θα τους κρατά για πολλά χρόνια και για τις επόμενες γενιές».
«Ο Σύλλογος των Αρκάδων συµπλήρωσε πάνω από 55 χρόνια και σίγουρα είχε δύσκολες στιγµές στην πορεία. Το σηµαντικό είναι ότι είναι δυνατός, οικονοµικά υγιής και αποφασιστικός. Το καλύτερο από όλα, τα µέλη έχουν ένα υπέροχο σπίτι στο «Loco Hall». Τα τελευταία χρόνια βελτίωσαν τις εγκαταστάσεις, το ανακαίνισαν και του έδωσαν την παλιά του αίγλη. Σήµερα το «Loco Hall» είναι πάλι ένα υπερήφανο ορόσηµο στο Νόρθ Μέλµπουρν και κυρίως στις καρδιές τους. Το µέλλον του φαίνεται ελπιδοφόρο, όπως και αυτό της Αρκαδικής πατριάς» αναφέρει χαρακτηριστικά μια παράγραφος του βιβλίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...