Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιον ανακήρυξαν «Έλληνα της χρονιάς» οι Αρκάδες της Νέας Υόρκης!

Ποιον ανακήρυξαν «Έλληνα της χρονιάς» οι Αρκάδες της Νέας Υόρκης!
Τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό και πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Γρηγόρη Νιώτη, τίμησε ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», ανακηρύσσοντάς τον «Έλληνα της Χρονιάς», κατά τη διάρκεια της 83ης ετήσιας χοροεσπερίδας του.


Ο κ. Νιώτης ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη «μεγάλη τιμή» και αναφέρθηκε στο έργο που είχε γίνει για τον Ελληνισμό της Διασποράς, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια «συντονισμού των απανταχού Ελλήνων», με βασικό σκοπό τη διεκδίκηση των εθνικών δικαίων και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς ανάμεσα στις νέες γενιές των αποδήμων.

Στην ίδια εκδήλωση του ιστορικού αυτού σωματείου της Ομογένειας και ιδρυτικού μέλους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής ανακηρύχθηκε «Αρκάς της Χρονιάς» ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Σωτήριος Τσιάνης. Επίσης, απονεμήθηκαν υποτροφίες στους αρκαδικής καταγωγής φοιτητές, Γεώργιο Σταυρόπουλο και Θεόδωρο Μπουζάλα.

Ο επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής, Χρήστος Βουρνάς, ανέφερε ότι «τιμούμε τον κ. Νιώτη για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του και τη μακρόχρονη προσφορά του στην Αρκαδία, την Ελλάδα και τους Έλληνες της Διασποράς, όπως και τον καθηγητή κ. Τσιάνη για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, μέσω της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής».

Ο πρόεδρος του «Γέρου του Μωριά», Απόστολος Λαγός, μίλησε για τις δραστηριότητες και τη δράση του συλλόγου, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας σ' αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε και η σκέψη μας είναι στην ιδιαίτερή μας πατρίδα που για μία ακόμη χρονιά υφίσταται τις συνέπειες μιας μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, συνεχάρη τους διοργανωτές για το γεγονός ότι «τιμούν έναν πατριώτη τους, ένα άτομο το οποίο άφησε τη δική του σφραγίδα στον πολιτικό βίο της Ελλάδος αλλά και εδώ στην Ομογένεια. Ο Γρηγόρης Νιώτης, με τις μεγάλες του ενέργειες, απέδειξε την αγάπη του για τον Ελληνισμό με το όραμά του για το ΣΑΕ. Και γι' αυτό το όραμα μάτωσε και πόνεσε, ασχέτως αν πέτυχε ή όχι στη συνέχεια».

Ο γενικός γραμματέας του «Γέρου του Μωριά», Δημήτρης Φίλιος, μίλησε για το έργο των τιμώμενων και ειδικά για τη «συμβολή του κ. Νιώτη στη δημιουργία του Αρκαδικού Χωριού, του μοναδικού χωριού αποδήμων στην Ελλάδα».

(Το κείμενο είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η εικόνα από το greeknewsonline.com)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...