Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Oμογενείς στηρίζουν το «Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών» με στόχο τη μελέτη & διάδοση της Ελληνικής γλώσσας

Oμογενείς στηρίζουν το «Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών» με στόχο τη μελέτη & διάδοση της Ελληνικής γλώσσας
Το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ίλλινοις (Urbana-Champaign), ιδρύθηκε και θεσπίστηκε µε στόχο τη μελέτη και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, της λογοτεχνίας, των καλών τεχνών της ιστορίας, της οικονομίας και κοινωνίας του Νεότερου Ελληνισμού από τη Βυζαντινή εποχή ως τις µέρες µας.

Το πρόγραµµα φιλοδοξεί να οικοδομήσει σε ήδη υπάρχοντα και ήδη υπαγόμενα προγράµµατα που αποσκοπούν στη µελέτη παλαιότερων περιόδων του ελληνισμού, από τµήµατα όπως το Τµήµα Κλασσικών Σπουδών, Ιστορίας και αρκετών άλλων. 

Το πρόγραµµα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου του Ιλλινόις, συνεχίζει την πλούσια εκπαιδευτική παράδοση που ξεκίνησε η ελληνική κοινότητα του Σικάγο, µια εκ των μεγαλύτερων στις Η.Π.Α. και ιστορικά η πρώτη που είχε έντονη και ενεργό δραστηριότητα στη διάδοση της ελληνικής εκπαίδευσης στις Η.Π.Α και τη Βόρειο Αµερική.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 
Η πρώτη φάση του προγράµµατος ξεκίνησε το 2009 µε την προσφορά µαθηµάτων Νέων Ελληνικών, ενώ ο µακροπρόθεσµος στόχος, και ανάλογα µε την υποστήριξη που θα λάβει το πρόγραµµα, είναι η θέσπιση ενός µόνιµου µηχανισµού υποστήριξης των Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στην Urbana-Champaign. 

«Μόνο η εθνική ταυτότητα μπορεί να νοηµατοδοτήσει την ζωή ενός ανθρώπου και ακολουθώντας αυτή την αρχή πρέπει όλοι μαζί να συµβάλλουµε στη διάδοση του Ελληνισµού, που διανύει µια δύσκολη περίοδο. Οι πρόγονοι µας µε σκληρές θυσίες κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική τους ταυτότητα, και τώρα έχει έρθει η δική µας σειρά να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην ενίσχυση της Νεοελληνικής εκπαίδευσης µε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».  

Θα πραγματοποιηθεί µια εκδήλωση υπό την αιγίδα του “Hellenic Studies Support Network’’, ενός δικτύου που δημιουργήθηκε από απόφοιτους του Πανεπιστημίου, από µέλη διαφόρων Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Οργανισµών αλλά και απο ανεξάρτητα πρόσωπα.

Σκοπός του δικτύου δεν είναι η αντικατάσταση κανενός άλλου Οργανισμού παρά µόνο η «Ένωση όλων των απανταχού Ελλήνων», για την στήριξη και βοήθεια ενός προγράµµατος, που όχι µόνο θα αναδείξει τον Ελληνισμό αλλά θα αποδείξει και το τι σημαίνει Ελληνισμός για εμάς. 

Hεκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6:00 στο Cultural Center of the Hellenic Community of Greater Chicago’’ (5941 N. Milwaukee Avenue, Chicago, IL 60646).

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών ο Διευθυντής του Προγράµµατος κ. Στέφανος Κατσίκας, καθώς θα παρουσιάσει και θα περιγράψει το πρόγραµµα, αλλά και ο Ομογενής Αρκάς και Πρώην Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ.Γιώργος Ρεβελιώτης, ως Συντονιστής Δικτύου Στήριξης Ελληνικών Σπουδών, ο οποίος δήλωσε : «Ζούμε χιλιόμετρα μακριά από τη Πατρίδα, αλλά πάντα βρισκόμαστε στην πρώτη γραµµή στήριξης του Ελληνισμού, της ιστορίας, της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων που µας δίδαξαν οι πρόγονοι µας. Αισθανόμαστε τον Ελληνισμό μέσα µας και καλούμαστε καθηµερινά να µεταλαµπαδεύουµε την ελληνική φλόγα, που είναι άσβεστη και µας ενώνει µε ισχυρούς δεσμούς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...