Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Jimmy the Greek» - Η ... Αρκαδική αυτοκρατορία εστιατορίων στον Καναδά!

«Jimmy the Greek» - Η ... Αρκαδική αυτοκρατορία εστιατορίων στον Καναδά!
Η Ελληνική εταιρία εστιατορίων "JIMMY THE GREEK", συμπλήρωσε τη χρονιά που διανύουμε, 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας, γράφει το greekpress.ca και συμπληρώνει .... Άρχισε το 1985, αλλά η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Αντωνόπουλου, ιδρυτή της μεγάλης αυτής εταιρίας, είχε ξεκινήσει 7 χρόνια νωρίτερα, με το άνοιγμα του μεγάλου εστιατορίου «Επικούριον» που βρίσκεται στο κεντρικό σταυροδρόμι του Τορόντο, Bay και King και συγκεκριμένα στο μεγάλο κτίριο "First Canadian Place".


Ο Τζίμης – Δημήτρης Αντωνόπουλος, Αρκάς στην καταγωγή, ήρθε στον Καναδά το 1964. Μαζί δε με τη σύντροφο του στη ζωή Ελένη, εργαζόμενοι σκληρά αλλά και μεθοδικά, πέτυχαν μαζί δύο πάρα πολύ σημαντικούς στόχους.

Να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική αυτοκρατορία, η οποία τη στιγμή αυτή περιλαμβάνει 54 εστιατόρια, διασκορπισμένα σε όλο τον Καναδά και των οποίων ο αριθμός συνεχίζει να μεγαλώνει, αλλά να φτιάξουν και μια τέλεια οικογένεια που ήταν και ο απώτερος στόχος.

Οι δύο τους κόρες που απόκτησαν , η Κωνσταντίνα-Ντίνα και η Δημητρούλα-Τούλα ήσαν τα πρώτα νέα μέλη της οικογένειας Δημήτρη και Ελένης Αντωνόπουλου. Η Δήμητρα και η Τούλα με τη σειρά τους και με τους πετυχημένους γάμους τους, με τον επιχειρηματία Χρήστο Μητροθανάση η πρώτη και το γνωστό από τη δράση του στα παροικιακά κοινά, δικηγόρο και καλό μας φίλο από τα παλιά Γρηγόρη Καναργελίδη, δημιούργησαν τις δικές τους οικογένειες.

Δωρίζοντας έτσι στη συνέχεια , στον παππού Τζίμη και στη γιαγιά Ελένη, 6 αξιολάτρευτα εγγονάκια: Την Ελένη, τη Νικόλ και το Δημήτρη, που και τα τρία τους φοιτούν σήμερα στο Πανεπιστήμιο και τα μικρότερα σε ηλικία, Κωνσταντίνο, Δημήτρη και Ανδρομάχη. Εξυπακούεται βέβαια πως και τα 6 είναι η μέγαλη λατρεία του παππού και της γιαγιάς. Όλοι και όλες μαζί, σύνολο 12 ατόμα , αποτελούν τη μεγάλη οικογένεια του Τζίμη – Δημήτρη Αντωνοπούλου και της γυναίκας του Ελένης.

Γυρνώντας στη συνέχεια , στα 30 χρόνια της εταιρίας "JIMMY THE GREEK", καθώς μας εξήγησε ο ίδιος ο ιδρυτής της, πρόκειται για εστιατόρια franchise, που λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά μέσα στα επιχειρηματικά πλαίσια της εταιρίας μητέρας. Το σημαντικό αυτό γεγονός , της συμπλήρωσης των 30 χρόνων της «JTG", η οικογένεια "Αντωνόπουλου, γιόρτασε με ωραία εορταστική εκδήλωση στο δικό της γνωστότατο εστιατόριο"Penelope" , το οποίο βρίσκεται στο "κέντρο" του Down Town του Τορόντο, την περασμένη Κυριακή.

Υπερπλήρες, από τη μια άκρη ως την άλλη, το ωραιότατο εστιατόριο, με το ελληνικότατο διακοσμητικό χρώμα του, όπου στο κέντρο της αίθουσας δέσποζε ένας επιβλητικός κίονας ιωνικού ρυθμού.

Στην είσοδο του εστιατορίου, υπήρχε η επιγραφή – family event. Και όλος αυτός ο κόσμος που βρισκόταν εκεί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, μετά από ευγενική πρόσκληση, ήσαν μέλη της οικογένειας «Αντωνόπουλου», φίλοι, συμπατριώτες, και πολλοί συνεργάτες τους στις «μπίζνες».

Μετά το δείπνο, στο οποίο σερβιρίστηκε υψηλής ποιότητας φαγητό, συνοδευόμενο από εκλεκτά κρασιά, άνοιξε την ωραία βραδιά ο Γρηγόρης Καναργελίδης, ο οποιός μεταξύ άλλων, καλωσόρισε τους παρόντες εκ μέρους του Τζίμη Αντωνόπουλου και όλης της οικογένειας του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η σύζυγος του Τούλα, η μικρή κόρη του ζεύγους των οικοδεποτών, η οποία με λίγα λόγια αναφέρθηκε στο ιστορικό αλλά και τις μελλοντικές ευοίωνες προοπτικές της εταιρίας "JIMMY THE GREEK" .

Χωρίς καθυστέρηση, κάλεσε τον πατέρα της, - ευτυχισμένος γονιός κι επιτυχημένος επιχειρηματίας - ο οποίος για δεύτερη χρονιά και πάντα χαμογελαστός επέδωσε τα ακόλουθα βραβεία:

1ο Για «την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις τους» - «The greatest sales increase» για το 2014 στους Kourash Zabihi of Rideau Centre Ottava και Flaz και Mina – Lansdown Centre Richmond Hill B.C.

2ο Για την «ασφαλή ποιότητα τροφίμων» - "Food safety", σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις της εταιρίας "JTG operational Standards", στους Mary Ezatagha of CIBC Commerce Court και Bahram of Sherway Gardens.

Και 3ο σε δύο συμπατριώτες φίλους και άψογους συνεργάτες του Τζίμη, για 30 ολόκληρα χρόνια. Τους Γιάννη Γκράβαλο και Κώστα Κατσαβό. Για να κλείσει η διαδικασία της απονομής των βραβείων, με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αναφέρουμε πως μεταξύ των παρόντων, που σε όλους μας προσφέρθηκε ωραιότατο συμβολικό δώρο, διακρίναμε και τον γνωστό συμπάροικο δικηγόρο , φίλο και συνεργάτη της οικογένειας Αντωνόπουλου, Γιάννη Σότο.

Κλείνοντας ευχαριστούμε το φιλικό μας ζεύγος των, Τζιμ και Ελένης Αντωνόπουλου, αλλά και όλη τους την οικογένεια, για τη θερμή φιλοξενία. Τους ευχόμαστε παντοτινή υγεία και καλή συνέχεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...