Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου τένις έχει καταγωγή από την ... Τρίπολη! (vd)

Το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου τένις έχει καταγωγή από την ... Τρίπολη! (vd)
Ο 19χρονος Θανάσης Κοκκινάκης (γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1996) είναι Αυστραλός επαγγελματίας παίκτης του τένις, με ελληνική καταγωγή, βρίσκεται στο No.84 της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρείται ως το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου τένις.
Ο Θανάσης γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του Trevor, κατάγεται από την Καλαμάτα ενώ η μητέρα του Βούλα, από την Τρίπολη.
Ξεκίνησε να παίζει τέννις στα οκτώ του και το ίνδαλμα του ήταν ο Marat Safin.
Ο Κοκκινάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο τουρνουά Australia F3 Future's, στην ηλικία των 14. Την πρώτη του νίκη σε επαγγελματικό επιπέδο την πέτυχε στο τουρνουά Australia F4.
Φέτος, αγωνίστηκε στο Madrid Open μέσω των προκριματικών και ηττήθηκε στον πρώτο γύρο απο τον Sam Querrey, στα τρία σετ. Αυτό το αποτέλεσμα τον βοήθησε να εισέλθει στο Top100 για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Έπειτα ο Θανάσης Κοκκινάκης έλαβε μέρος στο τουρνουά BNP Paribas Primrose Bordeaux, φτάνοντας στον τελικό στον οποίο νίκησε τον Thiemo De Bakker στο tie-break του 3ου σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε Challenger, ο οποίος θα τον φέρει στο No. 84 της παγκόσμιας κατάταξης.
Χθες, «αποχαιρέτησε» το τουρνουά Ρολάν Γκαρός αφού έχασε από τον Σέρβο πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς στο πλαίσιο της φάσης των «32» του φημισμένου τουρνουά γκραν σλαμ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...