Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής: Η νέα δωρεά στο Νοσοκομείο, τα επόμενα σχέδια και τα πάραπονα! (vd)

Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής: Η νέα δωρεά στο Νοσοκομείο, τα επόμενα σχέδια και τα πάραπονα! (vd)
Η νέα διοίκησης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής άνοιξε τα χαρτιά της, από την Τρίπολη, σε μία συνέντευξη τύπου, κατά την οποία μίλησαν για την τελευταία μεγάλη δωρεά τους, για τα μελλοντικά τους σχέδια, ενώ εξέφρασαν και το παράπονο τους για το Υπουργείο Υγείας.
Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστας Καπόγιαννης, έκανε λόγο για τη νέα προσφορά τους η οποία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και συγκεντρώθηκε έπειτα από έρανο τον οποίο συντόνισε ο Γιώργος Σουρούνης στους ομογενείς της Αμερικής.
Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν φόρμες για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, κλινοσκεπάσματα, καθώς και αναλώσιμα για το τμήμα αιμοκάθαρσης και το αιμοδυναμικό εργαστήριο.
Ακόμα θα αγοραστούν κάποια απαραίτητα υλικά και για την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.
Μέσα στα επόμενα σχέδια όμως της Παναρκαδικης είναι και η αξιοποίηση του Άλσους του νοσοκομείου, ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής για ασθενείς και κατοίκους της πόλης, καθώς και η δημιουργία ενός καλοκαιρινού παιδικού σχολείου στο Πράσινο Νηπιαγωγείο του Μερκοβουνίου, όπου θα πηγαίνουν για κάποιες ώρες παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, ελληνοαμερικανάκια και ελληνόπουλα, ώστε να γνωριστούν και να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους.
Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Χείλαρης, μίλησε για τη δημιουργία ενός κληροδοτήματος το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και σκοπός του είναι τα ταξίδια των φοιτητών σε Ελλάδα και Αμερική και η συμμετοχή τους σε διάφορα Πανεπιστήμια.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο πρώην πρόεδρος Δημήτριος Φίλιος και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, Παναγιώτης Καραφωτιάς, οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα για το Υπουργείο Υγείας αφού όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.
Τέλος, ζήτησαν από τους κατοίκους της Αρκαδίας να παρέμβουν ώστε να δουν τι γίνεται με τα κληροδοτήματα της περιοχής μας που αφορούν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Δείτε video απόσπασμα από τη συνέντευξη.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...