Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με λεβεντιά χόρεψαν ζεϊμπέκικο οι Αρκάδες στο Μόντρεαλ! (εικόνες – βίντεο)

Με λεβεντιά χόρεψαν ζεϊμπέκικο οι Αρκάδες στο Μόντρεαλ! (εικόνες – βίντεο)
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παν-παροικιακή εκδήλωση «Γεύση και παράδοση», όπως αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Παναρκαδικής Αδελφότητας Καναδά, Κώστας Καπετάνιος.

Ένα στοιχείο που προκάλεσε αίσθηση ήταν το συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο που χόρεψαν τα παιδιά του χορευτικού των Αρκάδων του Μόντρεαλ!

Ο κ. Καπετάνιος γράφει: «Παλμό και την υπερηφάνεια νοιώσαμε στην χθεσινή παν παροικιακή συνεστίαση που δικαίως πήρε το όνομα ''ΓΕΥΣΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ'' !! Γεύση, γιατί όλη εσείς που παραβρεθήκατε γευθηκατε φαγητά απ' όλη την Ελλάδα και παράδοση γιατί όλα ήταν μαγειρεμένα κατά τον παραδοσιακό τροπο του κάθε τόπου. Π.χ. εμείς οι Αρκάδες είχαμε μαγειρέψει κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες του χωριού όπως ακριβώς μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας !!! Το ίδιο βέβαια έκαναν με τα δικά τους παραδοσιακά φαγητά όλοι οι Εθνικό/τοπικοί Σύλλογοι της παροικίας μας και όλα προσφέρθηκαν δωρεάν στην Κοινότητά μας για τα Ελληνικά γράμματα. Τα Ελληνικά μας σχολεία !!!
.Παράδοση όμως δεν είναι μόνο το φαγητό, αλλά είναι και η μουσική, ο χορός και το τραγούδι... Για σας που ήσαστε παρόντες δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Τα είδατε με τα μάτια σας !!! Θα τα πω όμως για τους μακρινούς μας φίλους και κυρίως για σας φίλοι μου που μένετε στην πατρίδα μας την Ελλάδα !!!
Σ αυτή την εκδήλωση δεν φάγαμε μόνο καλά, αλλά περάσαμε και καλά !! Ακούγοντας Ελληνική μουσική και τραγούδια και κοιτάζοντας - εμείς οι μεγάλοι - τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας απ' όλη την Ελλάδα ντυμένα με τις εθνικές στολές του κάθε τόπου να χορεύουν τους δικούς τους τοπικούς χορούς. Όλη η Ελλάδα μπροστά μας!!! Από τον Πόντο,την ξακουστή Μακεδονία μας,την Ήπειρο, τη Ρούμελη μέχρι την λεβεντογένα Κρήτη. Και από τα Επτάνησά μας ( Κέρκυρα Κεφαλλονιά Ζάκυνθο) έως και το τελευταίο νησί του Αιγαίου μας. Και βεβαία δεν ξεχνάμε την Πελοπόννησο !!! Που στο άκουσμά της ο Τούρκος κατακτητής τα.... έκανε απάνω του !!! Αρκαδία, Λακωνία,Μεσσηνία,Κορινθία Ηλεία , Αχαία και Αργολίδα. Ο κάθε νομός έχει γράψει τη δική του ιστορία στον αγώνα για τη λευτεριά !!! Κι' έχει τα δικά του ήθη κι' έθιμα.
Όλα αυτά φίλοι μου εμείς τα αναβιώσαμε χθες εδώ στο Μόντρεαλ στις κατάμεστες αίθουσες του πολυτελούς ''CHATEAU ROYAL'' . Σ' αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ την δική μας Μαρία Μιχοπούλου (Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας) που είναι ιδρυτικό μέλος και νονά του τίτλου ''Γεύση & Παράδοση'' και χθες είχε την ευθύνη του καλλιτεχνικού προγράμματος της ημέρας κι' έκανε πολύ καλή δουλειά. Επίσης θέλω να συγχαρώ και τον Πρόεδρό μας, τον κύριο Τάσο Παπακώστα, που κι' αυτός σαν υπεύθυνος του ταμείου της επιτροπής δούλεψε πολύ σκληρά.!! Και δεν ήταν μόνο οι δικοί μας. Ήταν μια πλειάδα από εθελοντές απ' όλους τους Συλλόγους,που δούλεψαν σκληρά για να δώσουν σε μας αυτή τη χαρά και παράλληλα όλοι μαζί να ενισχύσουμε οικονομικά τα Ελληνικά μας σχολεία.

Θα μπορούσα να γεμίσω πολλές σελίδες φίλοι μου,αλλά ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, και ο χώρος δεν είναι και ο πιο κατάλληλος. Γι' αυτό εδώ βάζω άνω τελεία,που σημαίνει ότι θα τα ξανά πούμε σύντομα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Ευχή μου είναι να είσαστε όλοι καλά και να περνάτε τέλεια όπου κι' αν βρίσκεστε.

Υ.Γ. Σας κάνω γνωστό από τώρα ότι στις 19 Μαρτίου θα γίνει ο μέγας ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο πολυτελές ΠΑΛΛΑΣ, κι' έρχεται από την Ελλάδα να τραγουδήσει αποκλειστικά για μας η Κατερίνα Κατσίγιαννη. Προσεχώς θα γράψω περισσότερα και θ' ανεβάσω και τραγούδια της...».

 

Οι Αρκάδες χορεύουν στην γεύση και παράδοση μαζί και η Μαριγούλα

Δημοσιεύτηκε από Apostolos Agourias στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...