Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέντε δρόμοι με Ελληνικά ονόματα στην Αστορία της Αμερικής

Πέντε δρόμοι με Ελληνικά ονόματα στην Αστορία της Αμερικής
Οι ομογενείς, οι δικαστές, οι παλαίμαχοι, οι συνάδελφοι, οι συγγενείς και οι φίλοι του Θεόδωρου Λεουτσάκου την Παρασκευή το απόγευμα, επρόκειτο να συναντηθούν στη συμβολή της 29ης Οδού και της 21ης Λεωφόρου στην Αστόρια, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας που φέρει το όνομα του παλαιμάχου του Θεόδωρου Λεουτσάκου.
Η τελετή αυτή αποτελεί το προοίμιο των εκδηλώσεων μνήμης που θα διοργανωθούν στο Μανχάταν.
Η οδός αυτή είναι η πέμπτη που φέρει ελληνικό όνομα στην Αστόρια. Πρόκειται για τις Οδούς «Εθνικός Κήρυξ – The National Herald Way», «Archbishop Iakovos of America Way», «Dennis Syntilas Way» και «Demetris Kastanas Way».
Κάθε μια από τις ονομασίες φέρει τη δική της ιστορία και όλες μαζί θα αποδεικνύουν στον αιώνα τον άπαντα την παρουσία των Ελλήνων σε τούτη τη χώρα.
Ξεχωριστή θέση όμως κατέχει η πινακίδα «Εθνικός Κήρυξ – The National Herald Way» αφ’ ενός μεν διότι είναι η μόνη γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, αφ’ ετέρου δε διότι τιμά και αναγνωρίζει την 101ετή προσφορά του «Εθνικού Κήρυκα».
Επί πλέον είναι η μόνη Ελληνική Οδός στη Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης η οποία είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πιο σημαντικά και μεγαλύτερα ιδρύματα της Ομογένειας.
Δ.Τ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...