Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα διοίκηση ύστερα από Συνέδριο για την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής! (εικόνες)

Νέα διοίκηση ύστερα από Συνέδριο για την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής! (εικόνες)


Με τη συμμετοχή 85 αντιπροσώπων από 26 συλλόγους - μέλη και από τις τρεις Περιφέρειες (Ανατολική, Μεσοδυτική και Δυτική) πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το 73ο Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής από τις 20-23 Οκτωβρίου 2016.

Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Παπαντωνίου, γνωστός επιχειρηματίας από το Σικάγο και πρώην Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α. και πρώην Κυβερνήτης της Μεσοδυτικής Περιφέρειας, αφού επικράτησε με μεγάλη πλειοψηφία (63-20) του έτερου υποψηφίου, Γιάννη Χείλαρη, Α' Αντιπροέδρου της Π.Ο.Α. στην απερχόμενη διοίκηση.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο "Meridian" με καλωσόρισμα των συνέδρων από τον Κυβερνήτη της Μεσοδυτικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Τζαμουράνη και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Γεώργιο Ρεβελιώτη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Κώστας Καπόγιαννης και ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ., Κώστας Βλάσης.

Ο Χρήστος Βουρνάς, πρόεδρος του "Γέρου του Μωριά" και πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Α. ορίστηκε ως πρόεδρος του 73ου Εθνικού Συνεδρίου με αντιπρόεδρο τη Δήμητρα Καπόγιαννη, γραμματέα την Ελένη Ζουρούδη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (Parliamentarian) τον Αλέκο Ρηγόπουλο, πρώην πρόεδρο της Π.Ο.Α..

Αμέσως μετά έγινε ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης κατά την οποία ο πρόεδρος Κώστας Καπόγιαννης αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της διετούς θητείας του.

Τον ακολούθησαν στο βήμα οι αξιωματούχοι του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και οι πρόεδροι του Συμβουλίου Επιτρόπων, Γιώργος Σουρούνης και της Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του "Arcadian History Project", Δημήτριος Φίλιος, ενώ ο Ταμίας κ. Τάσος Γιαννικόπουλος προέβη στον οικονομικό απολογισμό. Οι αναφορές των μελών της απερχόμενης διοίκησης και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Το πρωί του Σαββάτου 22/10 οι σύνεδροι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το Φόρουμ Νεολαίας όπου οι νεαρότεροι σε ηλικία σύνεδροι εντυπωσίασαν με την παρουσίασή τους, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της οργάνωσης.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας με την υιοθέτηση σειράς ψηφισμάτων μεταξύ των οποίων η επαναβεβαίωση της απόφασης ίδρυσης του Παναρκαδικού Κληροδοτήματος (Pan Arcadian Endowment Fund), η έκφραση της αμέριστης συμπαράστασης του 73ου Εθνικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α. στην Ελλάδα και την Κύπρο που σε μια περίοδο κρίσης αγωνίζονται για τη διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής τους ακεραιότητας, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Επίσης επαναβεβαιώθηκε η αλληλεγγύη της Π.Ο.Α στην Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής και η απερίφραστη καταδίκη της προσπάθειας παραχάραξης του ονόματος και της ιστορίας της ελληνικής Μακεδονίας, καθώς και η αλληλεγγύη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, αλλά και των αντίστοιχων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ηπειρο και την Αλβανία, γενικότερα.

Νωρίτερα, οι σύνεδροι αποφάσισαν τη συνέχιση του προγράμματος Αρκαδικής Ιστορίας "Arcadian History Project" με την έκδοση του Α' τόμου το 2017 και του Β' τόμου το 2018, ενώ αναφορικά με το υπό αναθεώρηση Καταστατικό, συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του από την αρμόδια επιτροπή υπό τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο και να τεθεί προς έγκριση από τα τμήματα της Παναρκαδικής μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Εγκρίθηκε ακόμα ομόφωνα ο προϋπολογισμός για την επόμενη διετία 2016-2018.

Στη διάρκεια του επίσημου δείπνου το βράδυ του Σαββάτου 22/10 η Παναρκαδική Ομοσπονδία απένειμε το βραβείο "Παναγιώτης Σέκερης" στον επιχειρηματία Τζον Κάλαμο, το βραβείο "William Helis" στον Δρα. Τζέιμς Κάλλινς, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση, και το βραβείο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στον Γρηγόριο Ρούμπο. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε μετά θάνατον και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Παπαντωνίου.

Η νέα διοίκηση

Τη νέα Ανώτατη Διοίκηση αποτελούν οι: Ανδρέας Παπαντωνίου (Σικάγο) Πρόεδρος, Γιώργος Αναστασόπουλος (Σολτ Λέικ Σίτυ), Α’ Αντιπρόεδρος, Αγγελική Βουρνά (Νέα Υόρκη), Β’Αντιπρόεδρος, Τάσος Γιαννικόπουλος (Σικάγο) Γ’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μπουρνάζος (Σαν Ντιέγκο) Γενικός Γραμματέας και Κώστας Λαμπράκης (Σικάγο), Ταμίας. Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων επανεκλέχθηκε ο κ. Γεώργιος Κ. Σουρούνης.

Στο Συμβούλιο Επιτρόπων (Board of Trustees) εκλέχθηκαν οι: Δημήτρης Φίλιος και Δημήτρης Πανάγος (Ανατολική Περιφέρεια), Τομ Ντάιμοντ και Ανδρέας Κώστας (Μεσοδυτική Περιφέρεια) και Δημήτριος Ρηγόπουλος και Νικόλαος Λέλες (Δυτική Περιφέρεια). Συμμετέχουν ακόμα οι δύο τελευταίοι πρόεδροι, Κώστας Καπόγιαννης και Ευάγγελος Ποττάκης.

Επικυρώθηκε, επίσης, η εκλογή των Κυβερνητών, ως εξής: Γιάννης Βέμης (Ανατολική Περιφέρεια), Δρ. Γιάννης Σαραντόπουλος (Μεσοδυτική) και Γεώργιος Μπούρας (Δυτική).

Πρόεδρος της Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου επανεξελέγη ο τέως Πρόεδρος της Π.Ο.Α. Δημήτρης Φίλιος με μέλη τους Απόστολο Λαγό, Ταξιάρχη Σταματόπουλο και Αθανασία Συρεγγέλα, ενώ ο Χρήστος Κωστάκης εκλέχθηκε πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής με μέλη τους Γιώργο Ξερακιά και Κώστα Καμπυλαυκά.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ανδρέας Παπαντωνίου αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη τους και υποσχέθηκε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για την ενότητα και την πρόοδο της ιστορικής Ομοσπονδίας μας και ότι θα προωθήσει τόσο υπάρχοντα προγράμματα που αφορούν την Αρκαδική Ιστορία, την ανανέωση της μισθωτήριας σύμβασης και την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, τη Νεολαία όσο και καινούργια προγράμματα που θα προτείνει η νέα διοίκηση.

Η ορκωμοσία της νεοεκλεγείσας διοίκησης έγινε το πρωί της Κυριακής 23/10 αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Palatine του Ιλλινόι, κοντά στο Σικάγο. Ακολούθησε γεύμα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Νεκταρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...