Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το ταξίδι του Κώστα Βλάση στην Αμερική - Σειρά σημαντικών συναντήσεων με την Ομογένεια (εικόνες)

Το ταξίδι του Κώστα Βλάση στην Αμερική - Σειρά σημαντικών συναντήσεων με την Ομογένεια (εικόνες)
Για 3η συνεχή χρονιά, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης επισκέφθηκε, με ιδιαίτερη χαρά, τους Αρκάδες του Σικάγο, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων και να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το δεσμό που έχει αναπτύξει μαζί τους. Η επίσκεψη του κ. Βλάση, έγινε μετά από επίσημη πρόσκληση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής για να συμμετέχει στο 73ο Συνέδριό της. 


Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
 
Αρχικα, ήταν "παρών" στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος αμέσως μετά χειροθέτησε τους νέους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
 
Ιδιαίτερη τιμή για τον βουλευτή αποτέλεσε η πρόσκλησή μου στο επίσημο δείπνο που παρέθεσαν οι εν Αμερική Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρουσία 600 και πλέον διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ανάμεσά τους επίσης προσκεκλημένος από την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
 
Ο βουλευτής Αρκαδίας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία  με τον φιλέλληνα Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος είχε καταλυτική συμβολή στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο νότιο Μανχάτταν, που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
 
ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ο Κώστας Βλάσης συναντήθηκε με τον ιδιαίτερα δραστήριο Έλληνα Πρόξενο στη Νέα Υόρκη Κούτρα Κωνσταντίνο, με τον οποίο είχαν μια γόνιμη κουβέντα για θέματα της ομογένειας.
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ VIVIAN VOUGIOUKLAKI
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, παραχώρησε και συνέντευξη στην Vivian Vougiouklaki, δημοσιογράφο στον τηλεοπτικό σταθμό HBC, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΑ
 
"Ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρεθώ ανάμεσα σε γνήσιους Πατριώτες και αγαπημένους φίλους, που διετέλεσαν Πρόεδροι της ΠΟΑ (Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής) τα τελευταία 20 χρόνια. Η συνεισφορά τους στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και στην Αρκαδία γενικότερα ανυστερόβουλη και ανεκτίμητη" τόνισε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής Αρκαδίας, αναρτώντας την παρακάτω εικόνα...
 
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Χαιρετισμό απέυθυνει ο Κώστας Βλάσης, κατά την έναρτη του Συνεδρίου της ΠΟΑ.
σε μια κατάμεστη αίθουσα από Αρκάδες 

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
 
Ο βουλευτής βρέθηκε ανάμεσα στη νεολαία Αρκάδων της Αμερικής, "την ελπίδα ότι ο Ελληνισμός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν θα σβήσει ποτέ" όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο ίδιος!
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ COSMOS
 
Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στην Ελλάδα και τις εντυπώσεις του από το ταξίδι στην Αμερική, ο Κ. Βλάσης μίλησε  στους δημοσιογράφους Πάνο Σατζόγλου και Δημήτρη Φίλιο στην ραδιοφωνική συχνότητα της Νέας Υόρκης Cosmos FM 95,1 N.Y.



ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ CALAMOS ΚΑΙ ΧΑΛΙΚΙΑ
 
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Αμερική, ο βουλευτής Αρκαδίας είχε την τύχη και την τιμή να έρθει σε επαφή με σημαντικούς επιχειρηματικούς παράγοντες της Eλληνοαμερικανικής Kοινότητας όπως ο κ. John Calamos (που είναι ο μεγάλος ευεργέτης του National Hellenic Museum στο Chicago) αλλά και ο κ. Μιχάλης Χαλικιάς, οι οποίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας, εφόσον υπάρξει ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Στον Παρθενώνα έφαγες Κωστάκη στο Σικάγο; φώναξες και εσύ
    ωωωωωπππαααα! όταν έφερναν αναμμένο σαγανάκι τυρί; πιστεύω ότι θα έφαγες και γύρο. Αρκάδες από την Μεγαλόπολη το έχουν!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...