Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Γ. Ρεβελιώτης για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: «Η Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακόμα την αξία της» (vd)

Ο Γ. Ρεβελιώτης για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: «Η Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακόμα την αξία της» (vd)
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με οργανώσεις και επιχειρηματίας από την ομογένεια.
Για το θέμα αυτό, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ 3 ο Δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Γιώργος Ρεβελιώτης.
Αρχικά, ο κ. Ρεβελιώτης ρωτήθηκε και είπε ότι η καταγωγή του είναι από τη Νεστάνη και το Κάψια και ότι επισκέπτεται τακτικά την Αρκαδία.
Ο ίδιος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο σπίτι μιλούσαν Ελληνικά και πήγαιναν στο Ελληνικό Σχολείο. Το 1984 μετακόμισε στο Σικάγο που υπάρχει μία μεγάλη Ελληνική κοινότητα, όπου υπάρχουν 150.000 Έλληνες.
Από το 2012 ως το 2014 ήταν Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Ο κ. Ρεβελιώτης εξήγησε ότι η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής με σύμβαση νοικιάζει το χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στο Υπουργείο Υγείας. Ουσιαστικά, στην Π.Ο.Α. οφείλεται ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο λειτουργεί σε αυτές τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις.
Ο κ. Ρεβελιώτης ήταν προσκεκλημένος στο γεύμα του Έλληνα πρόξενου και άκουσε την ομιλία του Πρωθυπουργού.
«Για όλα αυτά που γίνονται είμαστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένα αισιόδοξοι. Για να σπείρεις ένα σπόρο πρέπει και ο τόπος να είναι κατάλληλος να τον δεχτεί. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ευκαιρίες για επενδύσεις. Όμως, υπάρχει μία μεγάλη γραφειοκρατία, διαφθορά και πολύ μεγάλη φορολογία. Η Ελλάδα ξέρει μόνο από Δημοκρατία. Όταν μπήκαν ιδεολογίες όπως ο σοσιαλισμός και άλλες, καταστράφηκε το πράγμα.
Η Ελλάδα είναι μία Καλιφόρνια. Το καλοκαίρι που είχα πάει με την οικογένειά μου, κατάλαβα ότι η Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακόμα την αξία της.»   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...