Menu
RSS
Τετάρτη, 05/08/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Οι απαντήσεις της «Νέας Πελοποννήσου» στις αναφορές Νίκα για «προσφυγικό», «τελετής παραλαβής» και ελέγχους

Οι απαντήσεις της «Νέας Πελοποννήσου» στις αναφορές Νίκα για «προσφυγικό», «τελετής παραλαβής» και ελέγχους

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

12 Σεπτεμβρίου 2019

Με ένα εκτενές κείμενο σχολίασε η «Νέα Πελοπόννησος» την συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Νίκα, χαρακτηρίζοντας ως κατάντια την δημόσια διατυπωμένη άποψη του τελευταίου ότι αποτελεί ανάπτυξη για την Πελοπόννησο η «μπίζνα του προσφυγικού». Αναφορικά με την υλοποίηση ελέγχων που ο ίδιος εξήγγειλε, η παράταξη του Πέτρου Τατούλη απάντησε ότι «οι φίλοι» του κ. Νίκα που διενεργούν τους ελέγχους χωρίς να έχει προηγηθεί καμία νόμιμη διαδικασία, χωρίς να έχουν λάβει νόμιμα αρμοδιότητα και που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα πληρωθούν είναι καλοδεχούμενοι, αφού «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ωστόσο, η ιστορία αυτή αποτελεί ένα πρώτο, σοβαρό δείγμα της προσπάθειας του Παναγιώτη Νίκα να εγκαταστήσει στην Πελοπόννησο ένα δικό του «παρακράτος» , προσιδιάζοντας σε φασιστικά καθεστώτα, άποψη που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ότι εκτός από αδαής είναι και επικίνδυνος.   

«Κατάντια για την Πελοπόννησο η άποψη Νίκα ότι τα προσφυγικά κονδύλια θα μας φέρουν την ανάπτυξη» 

Μόνο ανόητους μπορεί να θεωρεί τους πολίτες της Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας παρουσιάζοντας την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα της Πελοποννήσου  ως μεγάλη του επιτυχία που θα επιφέρει οικονομική ανάπτυξη στην Περιφέρεια μας. 

Οι πολίτες έχουν συγκρίσιμα μεγέθη ενώπιον τους. Από την μια πλευρά, ο Πέτρος Τατούλης και η Νέα Πελοπόννησος αυξάνοντας τις εξαγωγές του πρωτογενή τομέα, μεγεθύνοντας την  τουριστική αγορά και  εκτελώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην Ελλάδα απέναντι στην ανάπτυξη που οραματίζεται ο κύριος Νικας με τον τζίρο που θα φέρει η εγκατάσταση  μερικών χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.   Η «μπίσνα του προσφυγικού καταυλισμού»  απέναντι στην πολιτική της «Μυθικής Πελοποννήσου».  Πραγματική κατάντια!

Υστερόγραφο: Είναι προφανές ότι ο τζίρος αυτός αποτελεί αστείο ποσό συγκρινόμενο με το ΑΕΠ της Περιφερειακής μας Οικονομίας ωστόσο είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποτελέσει «μεγάλη μπίσνα» για κάποιους κολλητούς με κέτερινγκ και συναφείς δραστηριότητες, γεγονότα που θα ειπωθούν στην ώρα τους.

 «Ο Νίκας και το “παρακράτος”: Εταιρείες που δεν έχουν καμία νόμιμη σχέση μπαινοβγαίνουν στις υπηρεσίες. Ποιος θα τις πληρώσει και ποιανού εντολές εκτελούν;»

Με την φράση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και την πρόκληση «να ψάξουν τα πάντα γραμμή- γραμμή και ένταλμα – ένταλμα» απαντά η «Νέα Πελοπόννησος» στις νέες απειλές Νίκα ότι ελεγκτική εταιρεία αγνώστων στοιχείων και προελεύσεως έχει ξεκινήσει ελέγχους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ρεβανσιστική αντίληψη του Παναγιώτη Νίκα και η βαθιά του διαστροφή να βάλλει σε κάθε ευκαιρία εναντίον του Πέτρου Τατούλη είναι γνωστή. Δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστή η άποψη του για την λειτουργία των θεσμών και της δημόσιας διοίκησης, που προφανώς ο ίδιος θεωρεί τσιφλίκι του, όπου δεν εφαρμόζεται ούτε ο νόμος ούτε οι κανόνες. Με προσωπικές αποφάσεις, έξω από τις προβλέψεις του νόμου, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, χωρίς συμβάσεις, ο Παναγιώτης Νίκας επέλεξε τους «κολλητούς» του να κάνουν ελέγχους , δηλώνοντας μάλιστα ότι «αν  χρειαστεί θα τους πληρώσει από την τσέπη του». Ο ορισμός του «παρακράτους» με ολοκληρωτική ιδεοληψία.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Νίκας: Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Πώς την βρήκατε; Ποιοι σας την συνέστησαν; Πότε ξεκίνησε τους ελέγχους; Πώς μπαινοβγαίνει στις υπηρεσίες και με ποια αρμοδιότητα ζητάει στοιχεία; Πώς νομιμοποιήσατε την παρουσία της και τον ρόλο της να ζητάει στοιχεία από δημοσίους υπαλλήλους; Πώς οι υπάλληλοι δίνουν αυτά τα στοιχεία χωρίς εξουσιοδότηση; Ποιος και πώς θα την πληρώσει; Βάσει ποιών προδιαγραφών την επιλέξατε; Τι εντολές της δόθηκαν; Ποιος έδωσε τις εντολές;

Για το παραμύθι της παράδοσης – παραλαβής:  Ο κ. Νίκας νόμιζε ότι θα έμπαινε στα γραφεία της Περιφέρειας και θα έβρισκε βιβλιάρια καταθέσεων και όταν δεν τα βρήκε περίμενε μάλλον από τον Πέτρο Τατούλη να του τα παραδώσει. Θα μπορούσε να είναι αστείο , αν δεν ήταν θλιβερό και οδυνηρό.  Για να τελειώσει αυτό το ανέκδοτο θέλουμε να ενημερώσουμε τον κύριο Νικα ότι  η οικονομική λειτουργία της Περιφέρειας γίνεται με βάση το Δημόσιο Λογιστικό από την αρμόδια Οικονομική Δ/νση. Όλες οι δαπάνες έχουν τις υπογραφές των υπηρεσιακών παραγόντων και φυσικά την έγκριση του Επιτρόπου. Το σύνολο των ισολογισμών έχει ελεγχτεί από ορκωτούς λογιστές  και φυσικά έχει εγκριθεί με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Πέτρος Τατούλης ούτε τα βιβλιάρια καταθέσεων, αλλά ούτε και τα χρήματα της Περιφέρειας είχε στο συρτάρι του για να  παραδώσει στον κύριο Νίκα. Η παράδοση των οικονομικών στοιχείων,   παγίως γίνεται από τους Δ/ντες των αρμόδιων Δ/νσεων όπως άλλωστε έγινε και στον κύριο Νίκα.

Αναφορικά με την πολιτική παράδοση της Περιφέρειας, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Πρόκειται για μια βαθύτατα πολιτική στάση απέναντι σε έναν ψεύτη, τυχοδιώκτη,  που επέλεξε ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης τους συνεργάτες μου, ακόμη και την οικογένεια μου,  τους οποίους εξύβρισε με τον πιο χυδαίο και ανήθικο τρόπο. Αυτή την συμπεριφορά ήταν αδύνατο να νομιμοποιήσω διενεργώντας την εθιμοτυπική  τελετή της  παράδοσης – παραλαβής. Κατά τα λοιπά θα υπερασπιστώ το έργο μου και την Πελοπόννησο, από την θέση που με έταξαν οι πολίτες μέχρι τελευταίας ρανίδας».

Υστερόγραφο: Παραδίδουμε μια Περιφέρεια με νοικοκυρεμένα οικονομικά και πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Χωρίς δάνεια. Θυμίζει κάτι αυτό στον κ. Νίκα τόσο για τα δάνεια που φόρτωσε το Δήμο Καλαμάτας όσο και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της οποίας ήταν βασικός στυλοβάτης;

«Πιστό πιόνι της κυβέρνησης ο Νίκας θα απολογείται κάθε δυο μήνες στον πρωθυπουργό!»

Η βαθιά αποστροφή του Παναγιώτη Νίκα και των κομματικών του φίλων, που εκπροσωπεί, απέναντι στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και η προσπάθεια τους να ισοπεδώσουν το εγχείρημα της περιφερειακής διακυβέρνησης, όπως πρώτος έθεσε στην χώρα ως αναπτυξιακή πρόκληση ο Πέτρος Τατούλης, είναι πια ευρύτατα γνωστή.  Η ανακοίνωση ωστόσο της εγκατάστασης απευθείας γραμμής με το πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να του δίνονται άμεσες οδηγίες, και η διενέργεια κάθε δίμηνο απολογισμού, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και θλιβερή απαξίωση του θεσμού.

Είναι πλέον καθαρό: ο κ. Νίκας είναι γνωστός χαμαιλέων (που αλλάζει χρώματα ανάλογα με την εξουσία που υπηρετεί κάθε φορά) και ο κ. Μητσοτάκης απαιτεί στην σκακιέρα διακυβέρνησης της χώρας να είναι όλοι πιόνια. Ωστόσο, διαμηνύουμε και στους δύο ότι ανώτατο και μοναδικό όργανο που χαράσσει και υλοποιεί την περιφερειακή ανάπτυξη της Πελοποννήσου παραμένει το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και να επιθυμούν να αλλοιώσουν την λαϊκή εντολή με νομοθετικά τερτίπια.

7 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 09:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν θα ήταν κακό για την πρόοδο της περιοχής μας να ακούτε και την άλλη άποψη , παρά να υβρίζετε μόνο ...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:47 Σύνδεσμος σχολίου

  Και κλαααααααάμα οι Τατουλίτσες !!!!!!!!

 • Γιώργος Καραγιάννης (επωνύμως και εγώ)
  Γιώργος Καραγιάννης (επωνύμως και εγώ) Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Κύριε Κανελλόπουλε, ίσως φαίνεστε έξυπνος αλλά δεν είστε. Αν ξαναδείτε τα αποτελέσματα των εκλογών, αφού βεβαίως βγάλετε τις παρωπίδες, τότε θα δείτε ότι και η παράταξη του κυρίου που υποστηρίζετε, αλλά και εκείνη του κυρίου Τατούλη έχουν ακριβώς τις ίδιες έδρες (17-17) οπότε το παραμυθάκι περί ήττας αφήστε το

 • Γιώργος Καραγιάννης (επωνύμως και εγώ)
  Γιώργος Καραγιάννης (επωνύμως και εγώ) Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 09:55 Σύνδεσμος σχολίου

  "Κύριε" Αποστόλου, είστε υβριστής του απερχόμενου Περιφερειάρχη επειδή προφανώς σας χάλαγε τα σχέδια και δεν υπέκυπτε στις ορέξεις σας

 • επωνύμως (Τρύφωνας Αποστόλου)
  επωνύμως (Τρύφωνας Αποστόλου) Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 08:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε Τατουλοπαρέα ! Τι αθλιότητες ξεστομίζετε ρε άχρηστοι! ΔΕν είχατε ετοιμάσει ούτε μισή μελέτη ρε ανίκανοι . Οταν ολοκληρο το ΕΣΠΑ ( 2014-2020 ) είναι 338 εκατομμυρια ευρώ και εν έτει 2019 έχετε αναπορρόφητα 293 εκατ. μέσα σε 5 χρονια απορροφήσατε 45 εκατομμυρια μόνον !!!!!! Πιό άχρηστος πεθαίνεις !!! Ου να μου χαθείτε !!! Και έχετε το θράσος και μιλατε ! Με οχετό υβρεων εναντίον του Νίκα ! Αυτός έχει την ιστορία του ως Δήμαρχος ! Εσείς πια ιστορία έχετε ! Ενα μηδενικό , ένα τίποτα !! Περάσατε από την Περιφέρεια και δεν ακουμπήσατε! Τώρα ξεκουραστείτε όλοι σας ! Ο Λαός δεν κάνει ποτέ λάθος !! Αντε γειά !!!!!

 • Κκ
  Κκ Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 15:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν γνωριζρις απο ΕΣΠΑ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ!!

 • Γιάννης Κανελλόπουλος
  Γιάννης Κανελλόπουλος Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 15:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Ανοίκεια η στάση της Νέας Πελοποννήσου ! Ενα απίστευτο υβρεολόγιο που ξαφνιάζει! Δεν έμαθαν ποτέ ότι έχασαν . Ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι βγήκαν από το μεγαρο της Εθνάρχου Μακαρίου ! Θλιβερες φιγούρες όπως θλιβερές είναι και οι ανακοινώσεις τους. Κάποιος να τους μαζέψει ! Εκτίθενται όλοι τους !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...