Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφέρεια | Η απόφαση για τον διορισμό του δικηγόρου Π. Κολιόπουλου στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα

Περιφέρεια | Η απόφαση για τον διορισμό του δικηγόρου Π. Κολιόπουλου στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα

Αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" η απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με την οποία διορίζεται ο Δικηγόρος Κολιόπουλος Παναγιώτης του Σπύρου, σε θέση μετακλητού Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η θητεία του λήγει όταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απολέσει την ιδιότητά του, για οποιοδήποτε λόγο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, Οι αποδοχές του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι ίσες με τα δύο τρίτα (2/3) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης μπορεί με απόφασή του να αναθέτει στον Εκτελεστικό Γραμματέα την υπογραφή με εντολή του εγγράφων και πιστοποιητικών, πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων της περιφέρειας. 361

β. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες της περιφέρειας κατά την άσκηση του έργου τους.

γ. Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών της περιφέρειας.

δ. Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου ή των οικείων Επιτροπών σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

ε. Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των οικείων επιτροπών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας.

στ. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης της περιφέρειας, σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το περιφερειακό συμβούλιο και τις οικείες επιτροπές.

ζ. Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών της περιφέρειας, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων της περιφέρειας.

η. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στην περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης μπορεί, με απόφασή του, και με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του παρόντος, να μεταβιβάζει την άσκηση και άλλων αρμοδιοτήτων στον Εκτελεστικό Γραμματέα. 

Τέλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας μπορεί να παρέχει εξουσιοδότηση υπογραφής, με εντολή του, σε προϊσταμένους υπηρεσιών της περιφέρειας για την έκδοση των αποφάσεων της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 6232.

© www.kalimera-arkadia.gr 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 14:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ . ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2019 . ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ . Ο Κ. Γ . ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ .

  • 00
    00 Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 20:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενώ ο πρώην την είχε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 20:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Κ. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2019 ΕΠΙ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...