Menu
RSS
Τρίτη, 24/11/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

"Η ανικανότητα και η άγνοια του κ. Νίκα «οδηγεί στα βράχια» το ΕΣΠΑ"

"Η ανικανότητα και η άγνοια του κ. Νίκα «οδηγεί στα βράχια» το ΕΣΠΑ"

(Ανακοίνωση παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη)

Απογοητευτική και θλιβερή η εικόνα του κ. Νίκα και της Περιφερειακής Αρχής στην τεχνική συνάντηση για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ο κ. Νίκας έχοντας απόλυτη άγνοια για την διαχείριση του ΠΕΠ, δεν δίστασε παρουσία των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μετατρέψει την τεχνική συνάντηση σε πολιτικό «παραλήρημα».

Η τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνάντησης περιορίστηκε σε ανούσια, εμμονική και ανοίκεια κριτική εναντίον της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη , χωρίς να έχει να πει ούτε μία λέξη για τη δική του ευθύνη που είναι η επίσπευση της υλοποίησης του Προγράμματος και η υλοποίηση των έργων.

Η στάση του κ. Νίκα οδηγεί το ΠΕΠ Πελοποννήσου σε απόλυτο αδιέξοδο καθώς τους 3 μήνες που έχει την ευθύνη του, έχει παγώσει κατ ’εντολή του σχεδόν το σύνολο των ώριμων και προς ένταξη έργων και παράλληλα υπάρχει πλήρη ακινησία του προγράμματος σε ότι αφορά την δημοσίευση νέων προσκλήσεων. Οι αοριστολογίες του κ. Νίκα, η έλλειψη στρατηγικής και οι πολύ αργοί ρυθμοί στην διαχείριση του, είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν σε απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ.Νίκας ως Δήμαρχος, είναι ο κύρια υπεύθυνος για τις περιπέτειες που αντιμετώπισε το έργο της κατασκευής του Μεγάρου Χορού στην Καλαμάτα, όπου εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Τατούλης δεν μεριμνούσε για την απεμπλοκή και την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να επιστρέψει 15 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι παρόμοια άγνοια και ανικανότητα είχε επιδείξει και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος όπου ως Δήμαρχος Μεσσήνης δεν είχε ολοκληρώσει κανένα απολύτως ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα όλα τα έργα του Δήμου Μεσσήνης να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Είναι μεγάλη ντροπή για την Πελοπόννησο, η σημερινή παρουσία του κ. Νίκα. Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2018 στην Καλαμάτα και τον Ιούνιο του 2019 στην Τρίπολη, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ , ο τέως Περιφερειάρχης κ. Τατούλης παρουσίασε στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη στρατηγική σε όλους τους άξονες για το ΠΕΠ Πελοποννήσου και εγκρίθηκε η εισήγηση του, ομόφωνα, από όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Με ποιο δικαίωμα ο κ.Νίκας απαξιώνει τη στρατηγική του ΠΕΠ όταν έχει εγκριθεί επανειλημμένα ομόφωνα από το μοναδικό, αρμόδιό όργανο που είναι η Επιτροπή Παρακολούθησης;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα 2007-2013 χωρίς καμία εκχώρηση και κερδίζοντας 30 εκατομμύρια ευρώ από την αναθεώρηση του.

Καλούμε τον κ. Νίκα να σοβαρευτεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.


ΥΓ1. Σε ότι αφορά την πολυδιαφημισμένη Επιτροπή ΕΣΠΑ που δήθεν συστάθηκε με πρόταση του κ. Νίκα για να έχουν γνώση όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αποδείχθηκε περίτρανα σήμερα ότι ό μόνος λόγος που συστήθηκε από τον κ. Νίκα είναι για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι δήθεν θα έχουν πληροφορία. Σήμερα όμως έπεσαν οι μάσκες. Καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν κάλεσε ο κ. Νίκας στη σημερινή πολύ σημαντική συνάντηση εργασίας για την πορεία του ΠΕΠ.

ΥΓ2. Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» κατάλαβε από την πρώτη στιγμή την Επιτροπή «παρωδία» και για το λόγο αυτό αρνήθηκε τη συμμετοχή της. Θεωρούμε ότι τώρα πια θα το αντιληφθούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις αφού η πολιτική «κομπίνα» του κ. Νίκα για το ΕΣΠΑ αποκαλύφθηκε.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 08:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολλή ΜΟΣΤΡΑ κ . Πέτρο ο Νίκας. Από ουσία τίποτα.

  • Καστριτης
    Καστριτης Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 06:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Και κλάαααααααμα οι Τατουλίτσες............

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...