Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δαβάκης: "Οι Λάκωνες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη Νοσηλευτική από τη Σπάρτη"

Δαβάκης: "Οι Λάκωνες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη Νοσηλευτική από τη Σπάρτη"
Ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, αναφέροντας ότι οι Λάκωνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη Νοσηλευτική από τη Σπάρτη (πλέον η σχολή λειτουργεί στην Τρίπολη) ...
Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Όσον αφορά τη Λακωνία και εξαιτίας αυτού του ρεσιτάλ υποκρισίας, στο οποίο επιδίδονται οι κ.κ. συνάδελφοι, είμαι αναγκασμένος να τους υπενθυμίσω, ότι το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Αυτό δε λειτουργεί, δεν έχει φοιτητές, δεν έχει καθηγητές, δεν έχει εγκαταστάσεις, δεν έχει διοίκηση και δε γίνονται μαθήματα. 

Για την ακρίβεια, είναι ένα από εκείνα τα Τμήματα που «κατασκεύασε» ο κ. Γαβρόγλου και ψήφισε η τότε κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς καν να λάβει υπόψη της την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου είχε εισηγηθεί και ψηφίσει (Ν.4485/2017). Μερικά από αυτά τα 37 τμήματα, μάλιστα, ιδρύθηκαν με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, με τεκμηρίωση δυόμιση γραμμών και χωρίς κανένα κριτήριο βιωσιμότητας. 

Είναι εμφανές ότι σκοπός τότε του κ. Γαβρόγλου και του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας ή η ίδρυση ανταγωνιστικών και βιώσιμων ακαδημαϊκών Τμημάτων, αλλά η δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων, το εμπόριο ελπίδας και η προσπάθεια αποφυγής της ήττας που ερχόταν για την τότε κυβέρνηση.

Αυτό, που εμείς οι Λάκωνες δε θα ξεχάσουμε ποτέ, είναι ότι η απελθούσα κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πήρε από τον τόπο μας τη δεύτερη Νοσηλευτική Σχολή της Χώρας, μια Σχολή που λειτουργούσε επί δεκαπενταετία με άριστα αποτελέσματα, σε δικά της σύγχρονα κτήρια και ένα μέλλον το οποίο διαγραφόταν λαμπρό, ενόψει και της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Ας μας πουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ως ποιο σημείο θα φτάσει η υποκρισία τους, όταν μας κατηγορούν ότι επιδιώκουμε Πανεπιστήμια – επιχειρήσεις, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

Για τη Νέα Δημοκρατία, προτεραιότητα έχει πάντα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και η ορθολογική αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, χωρίς σχολές – φαντάσματα.

Όσο πιο γρήγορα κατανοήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτές τις βασικές αλήθειες, τόσο πιο πολύ θα συνεισφέρουν στην υπόθεση που λέγεται τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας.

3 σχόλια

  • aueos
    aueos Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 08:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Για θυμισέ μας ρε Δαβάκη πως το είχες πει εκείνο για τους Ρομά;
    Μετά παρακάλαγες να μη σε διαγράψει ο Κούλης...
    ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ ε ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΎΡΕ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ , ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ........ Ε; ΚΥΡΙΕ ; ΕΚΛΕΓΜΕΝΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Να είναι καλά ο Αραχωβίτης ! Αυτό το παλληκάρι που διευκόλυνε την κατάσταση και ήρθε η Νοσηλευτική στην Τρίπολη ! Που έπαθε μουγκαμάρα και δεν μίλησε καθόλου τότε . Ας είναι καλά ο τότε Δημαρχος της Σπάρτης που κατ εντολή του ΣΥΡΙΖΑ δεν κούνησε το δαχτυλάκι του ! Ας είναι καλά η Ντία που αυτή κατ εντολή του Τατούλη δεν έκανε τίποτα επί της ουσίας , και περίμενε τον Γιαβρόγλου να της τηλεφωνήσει !!!! Λάκωνες δοξάστε τους όλους αυτούς και οι Αρκάδες να τους πολυχρονάνε ! Εκτέλεσαν το σχέδιο τους άψογα και έφυγε η Νοσηλευτική από τη Σπάρτη !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...