Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η «άμπωτη» ... εξαφάνισε τη θάλασσα στο Ναύπλιο! (εικόνες)

Η «άμπωτη» ... εξαφάνισε τη θάλασσα στο Ναύπλιο! (εικόνες)
Εντυπωσιακό το φαινόμενο της άμπωτης την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς η έκταση που αποκαλύφθηκε είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σημείο που ακόμα και οι ντόπιοι απόρησαν με την έκταση της.


Η άμπωτη στο Ναύπλιο ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη που η ένα μικρό κομμάτι θάλασσας χώριζε την ξηρά από το επιθαλάσσιο κάστρο Μπούρτζι του Ναυπλίου, ενώ υπολογίζεται πως περισσότερο από 150 μέτρα τραβήχτηκε η θάλασσα προς τα μέσα
Παλίρροια, στη κοινή ναυτική γλώσσα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού μίας μεγάλης λίμνης και κυρίως των θαλασσών. Από κοινού, πλημμυρίδα και άμπωτη αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.
Η αλλαγή στην εικόνα της θάλασσας και της ακτής κατά την άμπτωτη και την παλίρροια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή συνάμα.
Το φαινόμενο αυτό, που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ώρο (ακριβέστερα 24ώρες 50' και 30"), οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στην περιστροφή τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...