Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Λαμπρόπουλος-Νίκας απένταξαν σημαντικό οδικό έργο για την Αρκαδία»

«Λαμπρόπουλος-Νίκας απένταξαν σημαντικό οδικό έργο για την Αρκαδία»

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προχειρότητα και άγνοια στο σχεδιασμό έργων

Με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, απεντάχθη το ενταγμένο από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, οδικό έργο «Άνω Βέρβενα-Άνω Δολιανά», ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Το εν λόγω έργο είχε ενταχθεί για να συνδέσει δύο ιστορικούς και παραδοσιακούς οικισμούς της Αρκαδίας , με σκοπό να αναδείξει τουριστικά και ιστορικά την συγκεκριμένη περιοχή, εν όψει μάλιστα και της συμπλήρωσης, το 2021, 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στη διάρκεια της οποίας η Αρκαδία είχε σημαίνοντα ρόλο και στα ανωτέρω χωριά έγιναν οι σημαντικές μάχες των Βερβένων και των Δολιάνων, το Μάιο του 1821.

Θεωρώ πως υπάρχει άγνοια αλλά συγχρόνως και προχειρότητα όσον αφορά στη διαχείριση των έργων στην ΠΕ Αρκαδίας και αυτό φαίνεται και από την ένταξη άλλων δύο έργων , τα οποία εντάχθηκαν πάνω σε ήδη ενταγμένα και με εξασφαλισμένες πιστώσεις από τη δική μας Περιφερειακή Αρχή έργα. Έργα που απλώς δεν είχαν προλάβει να υλοποιηθούν.

Πρόκειται για το έργο Δημητσάνα-Ζάτουνα, για το οποίο από τις 14 Ιανουαρίου «τρέχει» η δημοπρασία του, ένα έργο προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ. Και πάνω σε αυτό το έργο ενέταξαν άλλο έργο.

Επίσης ενέταξαν έργο 500 χιλιάδων ευρώ για το δρόμο Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Ελληνικό-Καρύταινα-Μεγαλόπολη, χωρίς να υπάρχουν πιστώσεις αλλά και χωρίς να υπάρχει γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη για το τμήμα Δημητσάνα-Ζάτουνα, όπου έχουμε φαινόμενα ερπυσμού και καθίζησης. Και εδώ υπάρχει από το ΕΑΠ ενταγμένο έργο ύψους 1 εκ. ευρώ συγκεκριμένα για το τμήμα Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Ελληνικό.

Υλοποιήστε κ.Νίκα και κ.Λαμπρόπουλε τα ήδη ενταγμένα και με εξασφαλισμένες πιστώσεις έργα (θα κερδίσετε και χρήματα από τις εκπτώσεις), τα οποία είναι πάνω από 250 και μετά εντάξτε νέα έργα. Δεν σας το απαγορεύει κανείς.

Άλλωστε είμαι πάντα υπέρ των έργων, και αυτό το γνωρίζουν οι συμπατριώτες μου Αρκάδες, βλέποντας την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλα τα 9 χρόνια που ήμουν Αντιπεριφερειάρχης και για αυτό υπερψηφίσαμε ως παράταξη τα προτεινόμενα έργα.

Δε δέχομαι όμως την προχειρότητα και την άγνοια της Περιφερειακής Αρχής, η οποία καταστρέφει ό,τι σχεδιασμό έργων είχαμε, απεντάσσοντας σημαντικά και αναγκαία έργα και εντάσσοντας άλλα με σκοπό μόνο τον εντυπωσιασμό.

Αν θέλουν να κάνουν έργο τους πρότεινα να βάλουν χρήματα για τα 600 μέτρα που απομένουν στο δρόμο των Παραλογγών για την ολοκλήρωσή του, και ,που αν δεν υλοποιηθούν δεν θα έχουν αντίκρισμα τα 2,5 εκ. ευρώ που έχουν δοθεί για το έργο που εκτελείται στην περιοχή.

Θέλω να καλέσω τον κ.Νίκα και τον κ.Λαμπρόπουλο να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο του προγραμματισμού τους για τον τουρισμό για το 2020, το υλικό που είχαμε δημιουργήσει (ντοκιμαντέρ ) σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό, που σκοπό είχε να προβάλλει και να αναδείξει τα μοναστήρια της Αρκαδίας –του επονομαζόμενου Αγίου Όρους της Πελοποννήσου.

Κλείνοντας θέλω να ζητήσω και πάλι από τον κ.Νίκα να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την μελέτη που αφορά τον τουρισμό με το όνομα «Et in Arcadia ego”, η οποία δεν υφίσταται, γιατί αν δεν το πράξει θα αναγκαστώ να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που είπα στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί πολιτεύτηκα και υπηρετώ και θα υπηρετώ, όσο μου το επιτρέψουν οι συμπατριώτες μου, τον τόπο μου και τους ανθρώπους του με ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και δεν επιτρέπω κατηγορηματικά σε κανέναν να σπιλώνει την υπόληψή μου, αφήνοντας έστω και υπονοούμενα.

Δείτε και τις παρεμβάσεις μου στη συνεδρίαση για τα ανωτέρω θέματα στο βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=wlox1EWObgY

Βαγγέλης Γιαννακούρας
τ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 21:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Για συμμαζευτείτε εσείς οι σχολιάζοντες αλογίστως . . . Πολύ σωστά τα λέει ο Γιαννακούρας . Προχειρότητες , συκοφαντίες και ανευθυνότης ο Νίκας και οι συν αυτώ ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 19:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευάγγελε ρέπεις προς τη γραφικότητα ! Πρόσεχε !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...