Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα | Το τάμα στους Άγιους Τόπους που τον οδήγησε στο θάνατο ...

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα | Το τάμα στους Άγιους Τόπους που τον οδήγησε στο θάνατο ...

Ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο άτυχος άνδρας,  ήταν περιφερειακός σύμβουλος της Δυτικής Ελλάδος και κάτοικος Αμαλιάδας, παρότι η καταγωγή του ήταν από την Κρήτη. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Ήταν πατέρας τριών παιδιών και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αφού είχε υπηρετήσει ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδης, της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης, ενώ δίδασκε και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ήλιδας.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία.

Ο ίδιος είχε ταξιδέψει στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ, στο πλαίσιο οργανωμένης προσκυνηματικής εκδρομής.

Στις 2 Μαρτίου, εισήχθη στη Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, έχοντας συμπτώματα του κοροναϊού. Τέσσερις ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε να διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Στις 10 Μαρτίου, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Κατέληξε στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο 66χρονος πριν λίγους μήνες είχε προχωρήσει σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς. Τότε, ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει πως, αν κατάφερνε να βγει ζωντανός, είχε κάνει τάμα να πάει να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους. Όπου τελικά προσεβλήθη από τον ιό.

Espresso

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...