Menu
RSS
Σάββατο, 04/07/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γόντικας: "Ποιος πήρε πόσα και για ποια δουλειά από τα 7.654.905 ευρώ στην Πελοπόννησος ΑΕ για τα «έξοδα διοίκησης»";

Γόντικας: "Ποιος πήρε πόσα και για ποια δουλειά από τα 7.654.905 ευρώ στην Πελοπόννησος ΑΕ για τα «έξοδα διοίκησης»";

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατατέθηκε από τον Νίκο Γόντικα στο Πε.Συ. 1-6-2020 για προγραμματική με Πελοπόννησο Α.Ε. σχετικά με πρόγραμμα «Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Ειδικότερα, είπε ... 

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ευρωπαϊκά προγράμματα στη λογική της δια βίου μάθησης που στην ουσία στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός εργατικού δυναμικού πιο ευέλικτου, με περιορισμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε ένα συνεχές πέρασμα από τις γραμμές της ανεργίας στα προγράμματα κατάρτισης, στη βραχυχρόνια εργασία  και αντίστροφα. 

Επιπλέον, συνεχίζεται το μοίρασμα της πίττας κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα και για διάφορους σκοπούς, σε αναπτυξιακές που τώρα «μεταμφιέζονται» σε αναπτυξιακούς οργανισμούς.

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου υλοποιώντας κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ, προχωρά στη συγκρότηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πελοποννήσου, «καταργώντας» τις αναπτυξιακές εταιρείες που είχαν συγκροτηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που πρόσκεινταν στη ΝΔ, και κάποιες κατάντησαν και αμαρτωλές.

Όλες οι μέχρι τώρα Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τις θεωρούσαν ένα χρήσιμο όπως έλεγαν εργαλείο.

Ήταν και είναι πράγματι πολύ χρήσιμες, η Πελοπόννησος ΑΕ, η Αρκαδία ΑΕ, οι Αναπτυξιακές Μεσσηνίας και Αργολίδας, η Αναπτυξιακή Βόρειας Πελοποννήσου, η ΑΝΒΟΠΕ, η Πάρνωνας ΑΕ για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων των Δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 • Συντήρησαν την υποστελέχωση και τη διάλυση Δημοτικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών.
 • Λειτούργησαν σαν ντίλερς επιχειρηματικών συμφερόντων που παίρνουν δουλειές και έργα από τους Δήμους και την Περιφέρεια, πολλές φορές με το αζημίωτο.
 • Παρόπλισαν έμπειρο και δυναμικό προσωπικό των Δημοτικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών, για να δίνουν τις δουλειές μέσω των Αναπτυξιακών σε ημέτερους. Να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν εργαζόμενους με μπλοκάκι (ψίχουλα) και τα διάφορα τρωκτικά να απομυζούν εκατομμύρια ευρώ από Δήμους και Περιφέρεια.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στη Περιφέρεια, οι νέοι εργαζόμενοι με μπλοκάκι μέσω των δήθεν αναπτυξιακών έχουν πείρα.

Δεν μπόρεσαν, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις να άρουν άμεσα την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να κάνουν απολύσεις, το πετυχαίνουν όμως μακροπρόθεσμα μέσα από τέτοια «χρήσιμα εργαλεία» όπως είναι οι αναπτυξιακές εταιρείες ή οι αναπτυξιακοί οργανισμοί.

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στους Δήμους και  στη Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας όπως έκτακτοι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, 4μηνα, 8μηνα, με μπλοκάκι, «συνεργάτες» από τις αναπτυξιακές κλπ.

Να δοθούν στοιχεία.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται γάντι στη νέα Περιφερειακή Αρχή Νίκα που πρόσκεινται στη ΝΔ, για να κουκουλώσει τις αμαρτίες της πρώην Περιφερειακής Αρχής Τατούλη που στηρίχθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα απαρτίζεται από τους imitassion της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (τώρα στα «πολιτικά του γεράματα» ο κ Τατούλης συνενώνει τις υγιείς δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ).

Ξυφαλκούν και κονταροχτυπιούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να κρύψουν την ταύτισή τους στα κεντρικά προβλήματα συρρίκνωσης των υπηρεσιών, ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και έργων στους Δήμους και στην Περιφέρεια.

Είναι εκτεθειμένη η νέα Περιφερειακή Αρχή, γιατί κοντεύει να κλείσει χρόνος και δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα αυτό που προεκλογικά έλεγε «όλα στο φως».

Εμείς φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο αρκετά από τα αμαρτωλά έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, τους οδικούς άξονες Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, Τζάνε-Καλαμάκι, παράκαμψη Βουτιάνων, Γύθειο-Αρεόπολη, Σκούρα-Πυρί, το λιμάνι Βραχατίου, το Αποχετευτικό του Κρανιδίου κ.α. και ήταν εμφανής η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, να τα κλείσει άρον-άρον στη λογική του    «ό γέγονε γέγονε».

Πριν προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή αυτές τις αλλαγές, να φέρει στο ΠεΣυ για ενημέρωση και συζήτηση που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ, ποιος πήρε πόσα και για ποια δουλειά για:

 • Τα 7.654.905 ευρώ στην Πελοπόννησος ΑΕ για τα «έξοδα διοίκησης».
 • Τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ στην Αρκαδία ΑΕ για τεχνική βοήθεια για το λιγνιτόσημο.
 • Τα πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ στη Πελοπόννησο ΑΕ για την Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.
 • Τα πάνω από 9,9 εκατομμύρια ευρώ κύρια από το ΕΣΠΑ μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ για την Μυθική Πελοπόννησο και την τουριστική προβολή.
 • Να δώσει τα παραδοτέα κρίσιμων Προγραμματικών Συμβάσεων με την Πελοπόννησος ΑΕ όπως για Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στη Πελοπόννησο, για τα μονοπάτια στο Μαίναλο για ανάπτυξη και προαγωγή εθελοντισμού, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για οργάνωση Συνεδρίων, για Διεθνή Δικτύωση, για ευαισθητοποίηση-προώθηση και ανάδειξη, για συγκέντρωση καταγραφή και αξιοποίηση ακινήτων κλπ.

Σε κάθε περίπτωση εμείς επαναφέρουμε τις προτάσεις μας:

 

 • Οι ίδιες οι Υπηρεσίες Δήμων και Περιφέρειας να σχεδιάζουν, μελετούν, και υλοποιούν τα έργα και τις υπηρεσίες σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, μακριά από τα διάφορα τρωκτικά που απομυζούν από το αστικό κράτος.
 • Να διατεθεί γι΄ αυτό επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για ουσιαστική στήριξη και εκπαίδευση των εργαζόμενων.
 • Να καταργηθούν οι κάθε είδους αμοιβές και αποζημιώσεις σε αιρετούς για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια, τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα, γιατί απ΄ ότι φαίνεται και αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠεΣυ για το ΤΑΠτΟΚ, είναι αρκετά τα «παρεπόμενα» στις αμοιβές.  

5 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 23:54 Σύνδεσμος σχολίου

  Να ζητήσει ο Γόντικας το πόρισμα των ορκωτών λογιστών . Γιατί δεν δημοσιοποίησε άραγε τα αποτελέσματα .......;Τόσο καιρό απειλούσε .......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 22:27 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι του Νίκα, που έλεγαν θα τα βγάλουν όλα στη "φόρα" (επειδή ήταν των προηγούμενων τα σκάνδαλα) τώρα κάνουν πως δεν ακούνε... Ο σκοπός ήταν να πάρουν τη διοίκηση και τίποτα άλλο!

 • Ηλίας Ξάστερος
  Ηλίας Ξάστερος Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

  πικρές αλήθειες ! Πέστα Νικόλα χωρίς φόβο και με πάθος γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι θα είναι στη εξουσία εσαεί! Και τώρα ζορίζονται ! Γιατί καλά παιδιά ; Εσείς δεν ήσαστε που δεν καταλαβαίνατε τίποτα ;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 18:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Τόσα πολλά ψέμματα μαζί δεν έχω ξαναδεί !!

 • Βασίλης
  Βασίλης Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

  πες τε ρε Γόντικα και ας μη σ ακούει κανείς στην από κει μεριά ...
  κάποιοι ακούμε και μαθαίνουμε ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...