Menu
RSS
Κυριακή, 07/03/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

"Νέα Πελοπόννησος": "Οι πολιτικές της αλαζονείας και του ψέματος έχουν γίνει πλέον κανόνας στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα"

"Νέα Πελοπόννησος": "Οι πολιτικές της αλαζονείας και του ψέματος έχουν γίνει πλέον κανόνας στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα"

                                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21.2.2021

Οι πολιτικές της αλαζονείας και του ψέματος έχουν γίνει πλέον κανόνας στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης μέσω «Facebook», «φιγουράρει» και φωτογραφίζεται ως «star» του κινηματογράφου, με «φόντο» το μεγάλο έργο που υλοποιείται στον οδικό άξονα Σκούρα-Γεράκι και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Πόρου και στην Περιφερειακή Οδό Γερακίου.

Το έργο αυτό όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες της Λακωνίας σχεδιάστηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 12.980.000€ από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

Η Οικονομική Επιτροπή με την αριθμ.792/2014 απόφαση της ανακήρυξε ανάδοχο την εταιρεία «ΔΟΜΟΚΑΤ Α.Ε.».

Με την απόφαση αυτή ένα μεγάλο έργο καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ανατολικής Λακωνίας πήρε σάρκα και οστά και ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των πολιτών.

Στις αρχές του 2019 ενώ είχε ολοκληρωθεί το 75% του φυσικού αντικειμένου, η ανάδοχος εταιρεία δήλωσε αδυναμία για τη συνέχιση του έργου. Τον Ιούνιο του 2019 οι Τεχνικές Υπηρεσίες προχώρησαν σε έκπτωση του αναδόχου, κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και τήρηση όλων των διαδικασιών που προβλέπει ο Νόμος έτσι ώστε να μην επέλθει ουδεμία ζημία στην Περιφέρεια.

Εφόσον είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα, για τα οποία η αποκλειστική ευθύνη ήταν του αναδόχου, δόθηκε η δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα σε εφαρμογή του άρθρου 61 παρ.13 του Ν.3669/2008 να προσκαλέσει και να αναθέσει τη  συνέχιση του έργου στον δεύτερο κατά σειρά μειοδότη της αρχικής δημοπρασίας που είναι η κ/ξια «ΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.-ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ», γεγονός το οποίο συνέβη με την αριθμ.456/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της παράταξης μας.

Η σύμβαση των 2.121.269,25€ που ως Περιφερειακή Αρχή υπογράψατε, δεν είναι πόροι που εσείς εξασφαλίσατε όπως ψευδώς αναφέρατε, αλλά τροποποίηση της ενταγμένης πράξης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με την προσθήκη ενός νέου υποέργου.

Αυτή είναι η αλήθεια για το συγκεκριμένο έργο κ.Βερούτη!

Αν φυσικά σας αρέσει να φωτογραφίζεστε με «φόντο» τα μεγάλα έργα που υλοποίησε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία, ενδεικτικά σας προτείνουμε μερικά από αυτά, προκειμένου να τα επισκεφτείτε με τη συνοδεία του φωτογράφου σας.

 • Tο λιμάνι του Γυθείου και τα αλιευτικά καταφύγια Βελανιδίων, Γλυκόβρυσης και Προφήτη Ηλία,
 • τους Οδικούς Άξονες Γύθειο-Αρεόπολη, Νεάπολη-Μονεμβασιά και παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο τμήμα Σπάρτη-Πλατάνα-Σκούρα (Νέα Είσοδος Σπάρτης),
 • τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Σπάρτης (19 κλίνες),
 • το Μουσικό σχολείο Σπάρτης και το 2ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης,
 • τα γήπεδα ΕΠΣ Αγίου Ιωάννη, Αμυκλών και Νεάπολης.

Σας προτείνουμε επίσης να φωτογραφηθείτε στα έργα που έχουν σχεδιασθεί, ωριμάσει και εξασφαλίσει πόρους από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη όπως:

 • Το Μουσείο της Σπάρτης
 • τα Κέντρα Υγείας Γυθείου, Νεάπολης, Αρεόπολης και Βλαχιώτη,
 • τον προσήνεμο μόλο της Μονεμβασιάς,
 • το Αρχοντικό Ματάλα (κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης) και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά.

Φυσικά μην παραλείψετε… τις φωτογραφίες στην έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις σας βέβαια δεν θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά ως φωτογραφικό «μπακράουντ» σίγουρα θα το επιλέξετε.

Σταματήστε κ.Βερούτη τις δηλώσεις και τις φωτογραφίσεις και ασχοληθείτε με τα προβλήματα των πολιτών της Λακωνίας, γιατί μέχρι σήμερα μετά από δεκαοκτώ (18) μήνες δεν έχετε εξασφαλίσει ούτε ένα (1) ευρώ για τη Λακωνία.

Υγ. Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στο έργο «Σκούρα-Γεράκι» τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας και ιδιαίτερα τον κ.Παναγιώτη Παναγάκη & τον κ. Άγγελο Πλειώτα.

18 σχόλια

 • ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ
  ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Hμελετητική ωριμανση ειναι το δυσκολότερο και οχι η ενταξη σε ενα προγραμμα. Το είχε ετοιμο ο Νομάρχης με πληρωμενη μελέτη και εσεις απλα το χρηματοδοτησατε απο τον πακτωλο του Εσπα που ειχατε 400 τοσα εκατομυρια , δωσατε 15 για το λιμανι και ειναι δικο σας !!!! Αμ δε !!! Πόσα άλλα εργα τελειωσατε μελετητικά ! Κανένα μηδέν εις το πηλίκον !!! Και γιατι δεν καλεσατε το Νομαρχη στα εγκαίνια ? Να μην σας παρει τη δόξα ? Αντε απο δω πουθενάδες !!!! Καλά σας κανει ο Νικας και δεν σας αναφερει πουθενα στα δικα σας δηθεν εργα !!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 16:51 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΟ ΕΡΓΟ ''ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ '' ΤΟ ΕΝΕΤΑΞΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ . ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ .....ΝΟΜΑΡΧΗ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 19:37 Σύνδεσμος σχολίου

  17.02 δεν τα ξερεις καλά και εκτιθεσαι ......το λιμανι Γυθειου ηταν εργο της αιρετης Νομαρχιακής αυτοδιοικησης.... το βρηκατε ετοιμο κυρια μου........αλλα ποτε δεν το αναγνωρίσατε και σε εκεινα τα εγκαίνια του κλαυσίγελου ούτε ειχατε αναφερει τον τεως Νομάρχη ούτε τον ειχατε καλεσει και τωρα σας πειραζει που ο Νικας δεν σας αναφερει στα δικα σας δηθεν εργα ....... αντε απο δω

 • Κακός Λύκος
  Κακός Λύκος Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 17:57 Σύνδεσμος σχολίου

  Αν δεν υπήρχε η σιδηρά κυρία θα είχε εξαφανιστεί προ πολλού ο Πετράν!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 17:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ..... ΒΕΡΟΥΤΗΣ.....ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ;;;;Ε! ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ , ΝΤΙΑΣ ΤΖΑΝΕΤΕΑ . ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
  ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ . ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΕΙΣ . ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ; ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ . ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΕ , ΤΗΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ , ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. . ΕΠΙΣΗΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ . ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID -19 ΘΑ ΩΧΡΙΟΥΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΑΤΟΥΛΑΙΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

  Σου το φάγανε το κεφάλι οι επιλογές σου. Ειδικά αυτή επί του οργανωτικού, που κανόνιζε τα καλύτερα για εαυτόν και οικογένεια, ρίχνοντας λάσπη παντού. Το ίδιο κάνει και τώρα και σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί έχει βλέπεις αβάντα το γυναικόσογο. Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε σε αυτή την πόλη, δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 23:25 Σύνδεσμος σχολίου

  Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα, θα συντάξει απολογισμό με έργα του ΤΑΤΟΥΛΗ. Είτε σας αρέσει είτε όχι. χαχαχαχαχαχα

 • Ο  ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑ
  Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑ Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 22:18 Σύνδεσμος σχολίου

  18.26 Μη με τσιγκλάς γιατί θα πω και αλλα ακομη ! Βλέπω και κρίνω. Ο Τατούλης μπορει να πηρε 70% στην Αρκαδία γιατί οι Αρκάδες ψηφισαν με τοπικιστικά κριτήρια και όχι γιτί έκανε κανένα τιτάνιο έργο ! Αλλά είδες οτι το 70% δεν τον βοήθησε να παρει πάλι τη Περιφέρεια. Διοικήσατε, περάσατε, εξουσιάσατε αλλά καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια , τωρα ο καλός μας ο Πετρής βαραει μυγες γιατί ο λαός είχε αλλη άποψη και δεν ξεγελάστηκε για τριτη φορά. Το αφήγημα σας δεν έπεισε τη κοινωνία της Πελοποννήσου ! Επειδη στην ακροτελεύτια αναφορά σου με προκαλείς και με απειλείς εάν συννενοηθήκαμε σου ανταπαντώ ......παρήλθε ο καιρός που ασκούσατε εξουσία και κανονίζατε τα πάντα που κάθε αντιφρονούντα τον στήνατε στον τοίχο .......σήμερα είσαστε ένα μάτσο χάπατα στα αζήτητα της Ιστορίας, ντουλαπωμένοι και κλειδαμπαρωμένοι ....δεν δικαιούστε ουτε να απειλέιται ούτα να ομιλείτε....οι ηττημένοι αποδέχονται την ήττα τους και αποσύρονται στα ενδότερα και σιωπούν γιατί όσο βγάζετε αυτές τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις θυμίζοντας σε όλους εμάς την απερίγραπτη διαδρομή σας την διαδρομή του τίποτα....... Ο Νίκας αυτός ο έτερος γεροντάκος έπεισε τον γράφοντα γεροντάκο ότι καλώς πήγε στο σπιτάκι του ο άλλος γεροντάκος ο ηττημένος και τελειωμένος........τόπο στα νιάτα πικραμένη βεζυροπούλα ............

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΣΥ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗ.....ΓΕΡΟΝΤΑ .....ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.....ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ..; 70% ΠΗΡΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ . ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ . ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ . ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ . ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...