Menu
RSS
Τρίτη, 18/05/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
https://anaplasis.gr
komis490 1972018

Πετράκος για Νίκα: "Βγήκε Περιφερειάρχης όχι επειδή οι πολίτες τον υπερψήφισαν αλλά επειδή καταψήφισαν τον Τατούλη"

Πετράκος για Νίκα: "Βγήκε Περιφερειάρχης όχι επειδή οι πολίτες τον υπερψήφισαν αλλά επειδή καταψήφισαν τον Τατούλη"

Την ένστασή του εξέφρασε ο Θανάσης Πετράκος σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας να υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Τζάνε- Καλαμάκι.

ΔΗΛΩΣΗ

Θανάση Πετράκου

 «Απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του  κ.  Νίκα»

Ναι στον δρόμο Κορώνη –Ριζόμυλος. Αλλά Ναι και στην ανάδειξη της Αρχαίας Κορώνης.

 Ενημερωθήκαμε σήμερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Τζάνε- Καλαμάκι. Αν δεν αλλάξει η απόφαση η Περιφέρεια θα ζητήσει να απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και να επιστρέψει η κυβέρνηση στην Ε.Ε. τα χρήματα που έχουν διατεθεί για το συγκεκριμένο τμήμα της παράκαμψης Πεταλιδίου».

Ο κ. Νίκας προχώρησε σ’ αυτήν την πολύ σοβαρή πολιτική πράξη όχι μόνο χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου αλλά δεν θεώρησε ότι πρέπει τουλάχιστον να κάνει στοιχειώδη διαβούλευση ούτε με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν μας εκπλήσσει ο κ. Νίκας βέβαια διότι για μια ακόμη φορά δείχνει ότι γι’ αυτόν η δημοκρατία είναι ανεπιθύμητη και οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου του είναι βάρος.

Οφείλουμε λοιπόν να θυμίσουμε στον κ. Νίκα:

α) Ότι δεν είναι αυτοκράτορας «ελέω Θεού», είναι εκλεγμένος Περιφερειάρχης που η παράταξή του πήρε 33% και βγήκε Περιφερειάρχης όχι επειδή οι πολίτες τον υπερψήφισαν αλλά επειδή καταψήφισαν τον προηγούμενο Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Συνεπώς δεν έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα να προχωρά σε τέτοιες σοβαρές πολιτικές κινήσεις χωρίς απόφαση του ΠεΣυΠ και χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση έστω των επικεφαλής των παρατάξεων. Δυστυχώς ο κ. Νίκας για μια ακόμη φορά παρότι φιλόλογος ο ίδιος συμπεριφέρεται ως εργολάβος της κακιάς ώρας. Έχουν καταγραφεί οι απόψεις του και για τα αρχαία της Υπαπαντής.

 Είναι αδύνατον ο κ. Νίκας να μην καταλαβαίνει τη μεγάλη σημασία που έχει η αρχαία Κορώνη η οποία μαζί με την αρχαία Μεσσήνη και την αρχαία Θουρία αποτελούν Πολύ Μεγάλα πολιτιστικά μνημεία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει τις εισηγήσεις του κ. Θέμελη και της κ. Αραπογιάννη και τα συμπεράσματα του πολύ σημαντικού Συνεδρίου του 2005 που είχε γίνει στο Πεταλίδι από τον τότε Δήμαρχο κ. Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο.

 Συνεπώς   είναι απαράδεκτο κ. Νίκα αντί να στηρίξετε τη σημαντική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να πιέζετε χωρίς εξουσιοδότηση μάλιστα, την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση του ΚΑΣ επισείοντας τον κίνδυνο της επιστροφής των χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

β) Για το γεγονός ότι ο δρόμος αποφασίστηκε να περάσει από την αρχαία Κορώνη έχουμε ευθύνες όλοι κ. Νίκα όσοι είμαστε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την τετραετία 2002-2006. Εγώ προσωπικά κ. Νίκα αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί γιατί δεν άκουσα με προσοχή τις ενστάσεις και αντιρρήσεις του τότε Δημάρχου του Πεταλιδίου και φίλου μου Ηλία Κουτσοδημητρόπουλου. Εσείς κ. Νίκα και ο κ. Αναστασόπουλος οι οποίοι ήσασταν Νομαρχιακή Αρχή και είχατε επιτεθεί στο Δήμαρχο Πεταλιδίου αλλά και στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναλάβετε τις ευθύνες σας; Θα κάνετε την αυτοκριτική σας γιατί γράψετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου; Φυσικά και όχι δεν ελπίζω πως θα κάνετε αυτοκριτική γιατί για εσάς φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ εσείς. Εγώ τουλάχιστον όπως και ο τότε Δήμαρχος Κορώνης Διονύσης Πετράκος είχαμε προτείνει να ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου απ’ την Κορώνη προς Καλαμάκι,αφού η μελέτη δεν ήταν σωστή και υπήρχε έντονη αντίθεση από το δημοτικό συμβούλιο Πεταλιδίου να περάσει ο δρόμος απ’ τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορώνης, εσείς όμως επιμένατε σε αυτή τη χάραξη και μάλιστα η ΜΠΕ όταν εγκρίθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το 2002 το σχέδιο της όδευσης ήταν ένα απλό Α4 πράγμα που καθιστούσε αδύνατο οι νομαρχιακοί σύμβουλοι να καταλάβουμε από που θα περάσει.

γ) Εσείς κ. Νίκα πριν μερικούς μήνες χωρίς πάλι να ρωτήσετε κανέναν, είχατε πει ότι μπορείτε να διαθέσετε 40 εκατομμύρια αν η κυβέρνηση σας κάνει το χατίρι και επιλέξει την παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Τώρα δεν έχετε 20 εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί το Τζάνε – Καλαμάκι; Και μάλιστα πιέζετε το Υπουργείο Πολιτισμού να αλλάξει η απόφαση του ΚΑΣ αντί να θεωρείτε ευλογία ότι το Υπουργείο αποφάσισε να προστατεύσει και να αναδείξει την αρχαία Κορώνη; Γι’ αυτό σας λέω κ. Νίκα παρότι φιλόλογος συμπεριφέρεστε πολλές φορές ως εργολάβος της κακιάς ώρας.

δ) Όπως ξέρετε έχω αγωνιστεί, αγωνίζομαι και θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι για να γίνει ο δρόμος Ριζόμυλος – Κορώνη. Έχω κάνει δεκάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις . Γι’ αυτό σας πιέζω να επικαιροποιηθούν και να ολοκληρωθούν  οι μελέτες για το τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη και τις παρακάμψεις Χράνων και Χαρακοπιού  και φυσικά να   χρηματοδοτηθεί το έργο στο τμήμα Κορώνη- Καλαμάκι .  Είμαι όμως απέναντι σε κάθε προσπάθεια που θα θελήσει να καταστρέψει και να «θάψει» την αρχαία Κορώνη. Ναι στον δρόμο Κορώνη - Ριζόμυλος Αλλά Ναι και στην ανάδειξη της Αρχαίας Κορώνης.

Το γραφείο Τύπου

5 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 17:11 Σύνδεσμος σχολίου

  όσον αφορά εμένα , ψήφισα Νίκα πιστεύοντας πως δεν θα είναι Τατούλης και θα νοιαστεί για την Περιφέρεια. 'Οπως δείχνει η θητεία του μέχρι τώρα , οι προσδοκίες μου εξανεμίσθηκαν

 • anonymoys
  anonymoys Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 22:25 Σύνδεσμος σχολίου

  Μην ξεχνάμε 19.03 ότι η Ν.Δ. και το Κ.Κ.Ε. συγκυβέρνησαν έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή είναι υπόγεια συγκοινωνούντα δοχεία. Περισσός τι λέει; ακούει;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 19:03 Σύνδεσμος σχολίου

  Θανάση , ο Νίκας βγήκε γιατί στο 2ο γύρο όλη η αριστερά συμπράξατε με τη Νέα Δημοκρατία .....Και μην μου πεις όχι .Αυτό φαίνεται στα περιφερειακά συμβούλια . ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ .

 • ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ ! ΘΕΛΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ! ΝΤΡΟΠΗ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 12:11 Σύνδεσμος σχολίου

  O ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ! ΑΓΝΟΕΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΘΑΝΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΛΕΨΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝΕ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΟΥΦΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ! ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΑΜΑΛΟΝ ! ΤΩΡΑ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...