Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στον εορτασμό για τα 199 χρόνια από τη Μάχη στα Δερβενάκια παρέστησαν στελέχη της "Νέας Πελοποννήσου"

Στον εορτασμό για τα 199 χρόνια από τη Μάχη στα Δερβενάκια παρέστησαν στελέχη της "Νέας Πελοποννήσου"

Στον εορτασμό για τα 199 χρόνια από τη Μάχη στα Δερβενάκια παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.Γιώργος Πετρίτσης και η κα. Ντίνα Νικολάκου καθώς και ο κ.Απόστολος Παπαφωτίου.

Στις 26 Ιουλίου 1822, στα στενά των Δερβενακίων οι Έλληνες υπό την ηγεσία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατατρόπωσαν τη στρατιά του Δράμαλη, αναδεικνύοντας τη γενναιότητα τους, κρατώντας ζωντανή την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Σώστη.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση  και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου, στο χώρο του ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης που συμβολίζει τη γενναιότητα, την αλληλεγγύη και την ενότητα των Ελλήνων.

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 16:45 Σύνδεσμος σχολίου

    @21:25 , ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ ! ΕΙΠΕ Ο ΓΑ ΄Ι ΄ΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ .....ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΑ Ή ΤΟΥ ΔΕΔΕ , ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΩ . ΝΤΡΟΠΗ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 21:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Eπρεπε και ο αποστόλης και ο Γιώργος να εχουν ντυθεί τσολιαδακια έτσι θα ειχε περιεχομενο επαναστατικό η παρουσία τους στον Αγιο Σώστη ..... που ενίοτε δεν σώζει αλλά τιμωρεί την αλαζονεία και την έλλειψη μέτρου !!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 11:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕ ....ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑDIKI TV ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ .....ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ . ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ , ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ .

  • ο   ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
    ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 10:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν θα πρέπει ο Πέτρος να aνεβάσει και καμιά φωτογραφία από τη παρουσία του στη Σκάλα λακωνίας και απο τον Πλαπούτα με δελτίο τύπου ......έτσι θα βγει η Δευτέρα χωρίς να ξέρει το χριστεπώνυμο ποίμνιο που προσευχήθηκε ;;;;;;;;Αχ και αυτός ο Αντώνης ακόμη να γραψει κάτι ......τόσες μέρες χωρίς επαναστατική σημαία ........ο μπουρλοτιέρης........... !!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 09:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΕ ,ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ;;;; ΜΟΥΡΧΟΥΤΟΦΑ.....ΣΙΣΤΑ . Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ . ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΟΥΜΠΑ , ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΕΝΑ . ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ .....ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΑ ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ......

  • ΡΕ  ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ
    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 08:26 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΟΥΡΧΟΥΤΟΦΑΤΣΕΣ......... ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΘΩΡΡΕΙΣ ...................... Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?............... ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΩΣΤΗ.......... ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ........ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΡΕΕΕΕ .................

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 07:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Οταν δεν εχεις πως να σκοτωσεις την ωρα σου πας και στα Δερβενακια αμα λαχει ! Είναι η διεξοδος του αργοσχολου ! Στελεχαρες που .....τραγουδανε στα νταμαρια δικε μου ! Ρε αντε απο δω παρελθον της πλακας !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...