Menu
RSS
Τρίτη, 21/09/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Δαμιανού
komis490 1972018

Σπυριδάκου: "Χαίρομαι γιατί ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι ένα βίντεο 7 λεπτών και μια μακέτα που στοίχισαν 75.000 ευρώ είναι αποκλειστικά δικό του κατόρθωμα"

Σπυριδάκου: "Χαίρομαι γιατί ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι ένα βίντεο 7 λεπτών και μια μακέτα που στοίχισαν 75.000 ευρώ είναι αποκλειστικά δικό του κατόρθωμα"
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή δύο επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικές με τις επετειακές εκδηλώσεις και την επιλογή ενίσχυσης πολιτιστικών εκδηλώσεων εν αγνοία κάθε συλλογικού οργάνου , ακούσαμε για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη να προσπαθεί να απαξιώσει τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για τα 200χρονα και εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής.

Ισχυρίστηκε ότι η Επιτροπή υπήρχε μόνο για να γνωμοδοτεί υπέρ των δικών του προτάσεων που πλην μίας, όπως είπε, αποτελούν το σύνολο των δράσεων της για τα 200χρονα στην Πελοπόννησο.
«Όταν», λέει «η Γνωμοδοτικη νομισε ότι μπορεί να αποφασίζει και να χαράζει ανεξάρτητους δρόμους, καταργήθηκε.» ή μάλλον "αυτοκαταργήθηκε".
Επίσης ακούσα με έκπληξη από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού να λέει να αναμένουμε την Έκθεση Θεσσαλονίκης για να δούμε και να αξιολογήσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

Δε μπορώ να μην απαντήσω.

Κατ αρχήν θλίβομαι που κάποιοι αιρετοί του ιστορικού Μοριά υποστηρίζουν ότι η ιστορική μνήμη για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας και ο αγώνας τους για ελευθερία θα αναδειχθούν και θα τιμηθούν σε μια εμπορική έκθεση, όσο σημαντική κι αν είναι αυτή.
Φαίνεται ειναι ξεκάθαρο για τις Μαρίες Αντουανέττες της πολιτικής ζωής της Πελοποννήσου, ότι όλοι οι Πελοποννήσιοι πολίτες που η πλειοψηφία τους αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα καθημερινότητας , φτώχεια και ανεργία, θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη με κίνητρο τις υψηλού επιπέδου επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας μας.
Θα συμφωνήσω ότι το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων ήταν προτάσεις του Περιφερειάρχη, το 90% περίπου χρηματοδοτικά και είχε τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής γιατί μας είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει και δεύτερο μέρος χρηματοδότησης για να καλυφθεί όλο το φάσμα των δράσεων που είχαμε προτείνει στην Προγραμματική Σύμβαση.
Το 10% χρηματοδοτικά που αφορούσε το χρονολόγιο του καθηγητή Χρήστου, αναμνηστικά από το ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας και τον κατάλογο του συλλέκτη Ταντουλου με θέμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνο, ήταν προτάσεις που προήλθαν από την Επιτροπή.
Χαίρομαι γιατι μετά τα χτεσινά, ο Περιφερειάρχης ξεκαθαρίσε ότι ένα βίντεο 7 λεπτών μαζί με μια μακέτα για την Έκθεση που στοίχισαν 75.000 ευρώ ειναι αποκλειστικά δικό του κατόρθωμα. Η Επιτροπή γνωμοδότησε μόνο για να γίνει επετειακό βίντεο ασχέτως κόστους.
Επίσης η προμήθεια έξι οθονών στις περιφερειακές ενότητες για να προβάλουν δήθεν επετειακό υλικό (ενώ προβάλουν τον Περιφερειάρχη να υπογράφει συμβασεις σε κλειστους χώρους με 10-15 άτομα, πολλές φορές χωρίς μάσκα) και κόστισαν 15.000 ευρώ, είναι αποκλειστικά δική του έμπνευση…..και βέβαια κάθε φορά δε μιλάμε μόνο για επιλογή δράσεων αλλά και αναδόχων.

Οι πολίτες, ήρθε η ώρα να μάθουν ότι η «μανέστρα» με τη Γνωμοδοτική χάλασε και αυτή "αυτοκαταργήθηκε" όταν τα μέλη της πήραν κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη μια πρόταση για μια έκδοση στην οποία αναφερόταν και ο προϋπολογισμός της (κάτι όχι σύνηθες),
θεώρησαν την πρόταση υπερκοστολογημένη και συνεπώς την απέρριψαν.
Μάλιστα όχι μόνο τα μέλη που προέρχονταν από παρατάξεις αλλά και οι πνευματικοί άνθρωποι που την αποτελούσαν.

Όσο για μένα, η παιδεία μου και η συνείδηση μου, δε μου επέτρεψαν να συνεχίσω σε μια θέση όπου υπήρχε η απαίτηση από εμένα να επιβάλω σε συλλογικά όργανα αποφάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνονταν έπειτα από συζητήσεις με εξωθεσμικούς παράγοντες.

Επ’ ουδενί δε μπορώ να αποδεχθώ ότι το κορυφαίο για την Πελοπόννησο επετειακό γεγονός των 200χρονων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Στον δήμο Καλαμάτας οι υπάλληλοι έκαναν πάρτι όταν έμαθαν ότι ο Νίκας πάει για την περιφέρεια και θα στηριχθεί από τη Ν.Δ...

 • Tom
  Tom Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 11:44 Σύνδεσμος σχολίου

  Με προειδοποιούσαν καλαματιανοί φίλοι μου πριν από τις εκλογές για το τι εστί Νίκας αλλά εγώ πίστευα ότι θα είναι καλύτερος από Τατούλη και έτσι τον ψήφισα. Διαψεύστηκα απόλυτα , τώρα είναι αργά και ανακαλύπτουμε καθημερινά την ανικανότητα και την σκοτεινή διαχείριση σε πολλά θέματα!

 • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
  ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 14:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο ,για να αποδειχθεί το πως ο κύριος Νίκας διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Νικας έχασε λόγω συμπεριφοράς αλαζονείας και αδιαφάνειας την έντιμη και ικανή Μαργαρίτα και του έμεινε η αφελης και λίγη εως ανύπαρκτη Μπουμπουλίνα για την οποία κυκλοφορούν καθόλου κολακευτικά σχόλια
  Μπράβο Μαργαρίτα ...Ολα στο φως κοπέλα μου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...