Menu
RSS
Δευτέρα, 06/12/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

"Κρίμα κ. Νίκα…."

"Κρίμα κ. Νίκα…."

Κοινή δήλωση των Γιώργου Δέδε, Θανάση Πετράκου, Δήμητρας Λυμπεροπούλου και Παναγιώτη Κάτσαρη

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πυρόπληκτους οι οποίοι αγωνιούν εν όψει  του επερχόμενου χειμώνα και διαπιστώνουν ότι οι αποζημιώσεις και ανεπαρκείς είναι και  καθυστερούν, φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (χθες Δευτέρα 18/10/2021) να συζητηθεί το θέμα της πορείας υλοποίησης των ειλημμένων αποφάσεων  από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου.    

 Η κίνηση μας αυτή είχε μοναδικό σκοπό να συμβάλει στην ενεργοποίηση της Περιφερειακής Αρχής ώστε να διεκδικήσει από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και τα αναγκαία χρήματα για τις υποδομές και την προστασία και αποκατάσταση των καμένων περιοχών για  να γίνουν πράξη οι πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα των πυρόπληκτων και η γρήγορη υλοποίηση των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Από τη συζήτηση  προέκυψε ότι η Περιφερειακή ηγεσία ακολουθεί και σε αυτό το θέμα μια άκριτη υποστήριξη στην κυβέρνηση  και υμνολογεί  τα κυβερνητικά μέτρα  αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων.

Δυστυχώς και ενώ είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση  και είμαστε στη φάση της ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης ο Πρόεδρος του συμβουλίου κ. Σκαντζός με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη κ. Νίκα διέκοψε και διέλυσε παρανόμως τη συνεδρίαση.

  Οι λόγοι της παράνομης και πραξικοπηματικής διάλυσης της συνεδρίασης προφανώς  ήταν διότι :

1) Ο αριθμητικός συσχετισμός δεν βόλευε την φιλοκυβερνητική πλειοψηφία  και είναι βέβαιο ότι θα υπήρχε απόφαση του συμβουλίου η οποία θα ασκούσε κριτική στην Περιφερειακή Αρχή. επειδή δεν διεκδίκησε τα όσα προέβλεπε η απόφαση της 30ης Αυγούστου για τους πυρόπληκτους. Επίσης είναι βέβαιο ότι το Συμβούλιο θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για τα «ψίχουλα» αποζημίωσης που δίνει στους πυρόπληκτους.

2) Δεν ήθελαν επίσης οι κ.κ. Νίκας και Σκαντζός να εκδώσει το συμβούλιο καταδικαστική απόφαση για τις νέες φασιστικές επιθέσεις, μιας και ο χρυσαυγίτης Περιφερειακός Σύμβουλος είναι πλέον σταθερός ψηφοφόρος όλων των προτάσεων της Περιφερειακής Αρχής.

Επισημαίνουμε επίσης ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και η Περιφερειακή Αρχή ταυτίζονται πλήρως στην απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον εκφυλισμό των διαδικασιών του, μιας και ο συσχετισμός δεν τους βολεύει  παρά τις μεταγραφές που έχουν κάνει. Είναι προφανές ότι για τη νεοσυντηριτική δεξιά η δημοκρατική και αποτελεσματική    λειτουργία των συλλογικών οργάνων είναι άκρως ενοχλητική όπως  και η λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του Μαιου του 2019.

Δυστυχώς η επιχείρηση   πλήρους απαξίωσης και εκφυλισμού βρίσκει ως «συμπαίκτη»  την παράταξη Τατούλη, τα στελέχη της οποίας, με τις συνεχείς διαδικαστικές παρεμβάσεις και διακοπές για την τήρηση του κανονισμού «πέφτουν στην παγίδα» που επιδιώκει ο Πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης, δηλαδή στο να μην καταλήγει σε αποφάσεις το  Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Επειδή η διακοπή και  διάλυση  της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο, υπερβαίνει κάθε προηγούμενη αντιδημοκρατική ενέργεια και είναι εντελώς παράνομη, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα πραξικοπηματική και παράνομη  διάλυση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Επίσης δηλώνουμε με απολύτως σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε περαιτέρω εκφυλισμό του ΠεΣυΠ και των διαδικασιών του και πάνω απ’ όλα την παραβίαση της νομιμότητας και την υπονόμευση της Δημοκρατίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε:

1) Τον Πρόεδρο και τον Περιφερειάρχη να συγκαλέσουν συνεχιζόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ άμεσα, όπως οφείλουν , για να ληφθεί απόφαση για το θέμα των πυρόπληκτων στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για όλα  τα υπόλοιπα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης.

 Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε όλες τις θεσμικές δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος.

2) Καλούμε όλες τις παρατάξεις και όλους τους συμβούλους να πάρουν θέση για την αντιδημοκρατική πρακτική, τον εκφυλισμό και την προσπάθεια απαξίωσης του ΠεΣυΠ.

3) Καλούμε επίσης τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμβάλει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, , ώστε να μην περάσουν οι σχεδιασμοί απαξίωσης της λειτουργίας και του ρόλου του Συμβουλίου.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε  όλοι ότι προέχει η ουσία και όχι η διαδικασία, πόσο μάλλον, όταν υπάρχει σχεδιασμός απαξίωσης του ρόλου του Συμβουλίου.

 Τέλος τονίζουμε, όσες μεθοδεύσεις και αν γίνουν από τον Πρόεδρο και τον Περιφερειάρχη, απόφαση για την προστασία των πυρόπληκτων και των πυρόπληκτων περιοχών θα υπάρξει από το συμβούλιο, όπως και απόφαση καταδίκης του φασισμού.

Υ.Γ. Η επίκληση πιθανώς από τον Πρόεδρο ότι έληξε το «ωράριο», γι’ αυτό έληξε τη συνεδρίαση, δεν στέκει διότι:

α) Για το θέμα των πυρόπληκτων η συζήτηση είχε ολοκληρωθεί και είμαστε στη φάση της ψηφοφορίας.

β) Στο θέμα της καταδίκης του φασισμού η απόφασή μας θα είναι πολιτική και συνεπώς ουδείς μπορεί να την προσβάλει , με διαδικαστικά τερτίπια ότι δήθεν «είχε λήξει το ωράριο».

3) Και τρίτον και σπουδαιότερο όταν ο Περιφερειάρχης ήθελε να ληφθεί απόφαση και να κλείσει η Πελοπόννησος Α.Ε.,τότε δεν έγινε καμία επίκληση ωραρίου, η συνεδρίαση κράτησε 8,5 ώρες και τέλειωσε στις 12.30 τη νύχτα.

Συνεπώς οι επικλήσεις του ωραρίου είναι προσχηματικές.

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 01:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Κόψτε το πολύ μπλα μπλα όλοι της αντιπολίτευσης. Μιλάτε λίγοι, πείτε λίγα και ουσιώδη, σε λίγο χρόνο. Έμπειροι είστε, δεν αντιλαμβάνεστε ότι εκμεταλλεύονται την φλυαρία σας. Που ακούστηκε να σας νουθετεί ο απλός κόσμος.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

  ΣΑς ΠΑΕΙ ΚΟΥΠΙ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΑΝΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ, ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ . ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΡΟΤΑ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 20:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Κ ΟΙ Ι ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ . ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:29 Σύνδεσμος σχολίου

  O κ. Νίκας κάνει τη δουλειά του, πλειοψηφία δεν έχει άρα σκαρφιζεται οτιδήποτε για να μη ληφθεί απόφαση. Εκείνα τα στουρνάρια του κ. Τατούλη δεν καταλαβαίνουν γρι από πονηριές και συνέχεια τάχα με το να μιλήσουν για κάθε θέμα όλοι και με χρόνο απεριόριστο δεν καταλαβαίνουν ότι πέφτουν στο λάκκο που τους ετοιμάζει ο κ. Νικας. Ροκανίζουν το χρόνο και περνάει και στο τέλος ο κ. Σκαντζός χτυπάει λήξη συναγερμού και όλα τελειώνουν. Η κυρία Νικολάκου , η κυρία Μπούζα, ο κύριος Γιαννακούρας λες και έχουν ερωτική σχέση με τα μικρόφωνα !!!!!!! Ρε ξυπνάτε ! Το σημαντικό είναι να παίρνετε αποφάσεις και όχι να τιτιβίζετε κάποιοι στα μικρόφωνα με τις ώρες με ανούσιες τοποθετήσεις που δεν τις παρακολουθεί κανένας. Τόση ασχετοσύνη ! Τι μία σας φταιει η διαδικασία την άλλη τουτο, μια το άλλο και ο πονηρούλης ο προεδρος τα αφήνει όλα στη τυχη τους , φευγει η ωρα και αντε γεια. Προχτες μεινατε με το μικρόφωνο στο χερι και οι αλλοι φυγανε! Υποτίθεται η πιο εξυπνη απο ολες δεν το πιανει αυτό. Για καθε θέμα θα μιλάτε το πολύ 2 άτομα για να μη μπορεί να κανει παιχνίδι ο κ. Σκαντζος, ξυπνάτε ρε !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...