Menu
RSS
Δευτέρα, 06/12/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Παράταξη Τατούλη: "Ο κ. Νίκας πολύ σύντομα θα απολογηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο"

Παράταξη Τατούλη: "Ο κ. Νίκας πολύ σύντομα θα απολογηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21.10.2021

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πλήρως η δυσοίωνη πρόβλεψη μας, την οποία δημόσια είχαμε εκφράσει από 25 Αυγούστου 2021, σχετικά με τη λειτουργία Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αυτή τη χρονική στιγμή, τα όρια πλέον έχουν ξεπεραστεί!

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις και καταγγελίες του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας μπορεί να αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας.

Με σημερινές δηλώσεις  των εκπροσώπων  του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ αναδείχθηκε χωρίς περιστροφές η κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και  η κωλυσιεργία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προώθηση διαδικασιών που αφορούν προσλήψεις.

Οι εκπρόσωποι των ιατρών αναφέρθηκαν επίσης στις πρωτοβουλίες της διοίκησης του Νοσοκομείου, οι όποιες οδήγησαν σε συρρίκνωση χειρουργικών κλινικών, σε περιορισμό τακτικών χειρουργείων, σε μείωση εξωτερικών ιατρείων και σε παύση λειτουργίας της μοναδικής οδοντιατρικής μονάδας. Οι πολίτες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία, την ίδια χρονική στιγμή που η οικονομική κρίση συνεχώς γίνεται βαθύτερη και η ακρίβεια καλπάζει.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση η διορισμένη, με καθαρά κομματικά κριτήρια, Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα.Ελένη Αλειφέρη αντί να σταθεί στο πλευρό των ιατρών που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν όρθια τη νοσηλευτική μονάδα και να απαιτήσει άμεσες προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία της, επιλέγει με δημόσιες δηλώσεις της να απειλεί με πειθαρχικές ποινές και με δικαστικές διαδικασίες τους ιατρούς, επειδή «τόλμησαν» να συγκαλέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα χωρίς να πάρουν την …άδεια της και επειδή «τόλμησαν» να δημοσιοποιήσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού! Όπως είναι αυτονόητο το Σωματείο των ιατρών καταγγέλλει τον αυταρχισμό της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση πλέον είναι εκρηκτική σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κάθε υπεύθυνο να απομακρύνει την κα.Αλειφέρη από τη θέση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και η ομαλοποίηση στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες και θα επηρεάσουν άμεσα τους ίδιους τους νοσηλευόμενους.

Υγ. Σε ό,τι αφορά τις βαριές ευθύνες του κ.Νίκα για την εκχώρηση 25.000.000€ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου στο Υπουργείο Υγείας χωρίς να διασφαλίσει προσλήψεις προσωπικού για τις Δομές Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ.Νίκας πολύ σύντομα θα απολογηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απαράδεκτη και ζημιογόνα για τους πολίτες της Πελοποννήσου αυτή ενέργεια του. 

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 11:22 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ο .....ΝΙΚΑΣ ! ΓΕΛΑΜΕ Ή ΚΛΑΙΜΕ ;;;;;;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 01:44 Σύνδεσμος σχολίου

  Πετράν αν πρόσεχες και αν άκουγες τον κόσμο θα ήσουν εσύ ακόμη για δύο 4ετίες Περιφερειάρχης. Βλέπεις η εξουσία έκαναν τα μυαλά σου να πάρουν αέρα και αρκετοί σου γύρισαν την πλάτη. Ξεκίνησες με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά στην πορεία κάπου έχασες τον δρόμο σου. Κακοί συμβουλάτορες; Ίσως. Τον ίδιο δρόμο, και χειρότερο, ακολουθούν και οι σημερινοί και θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ο κόσμος σε δύο χρονάκια θα τους κουνήσει μαντήλι καλαματιανό.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 01:08 Σύνδεσμος σχολίου

  Τσίτα οι χειροκροτητες του Νίκα;;;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

  ¨Ολα του φταίνε του ταλαίπωρου του Πετράν . Δεν κοιτάει που ο Καλματιανός τους πάει καροτσάκι στο ΠΕΣΥ τώρα ψαχνεται γιτί έδωσε λεφτά για την υγεία στην κυβέρνηση !!! Ε δεν είναι αρλούμπας για άλλη μια φορά ο χαμένος ρεβανσιστής !!!!!! Αντε γεια αν νομίζεις ότι έτσι θα στριμώξεις τον Νίκα κάπου το χάνεις το νήμα αγαπητέ παρελθόν ...........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...