Menu
RSS
Κυριακή, 28/11/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

"Το λουκέτο Νίκα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Τρίπολη και Κόρινθο είναι ντροπή για την Πελοπόννησο!"

"Το λουκέτο Νίκα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Τρίπολη και Κόρινθο είναι ντροπή για την Πελοπόννησο!"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

22.11.2021

 

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ.Νίκα σε ό,τι αφορά την απόφαση του να σταματήσει τη συνέχιση πληρωμής μισθωμάτων σε κτήρια που στεγαζόταν η δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Τρίπολη καθώς και του κτηρίου που στεγαζόταν το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην περιοχή του Προαστιακού στην Κόρινθο.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη με απόφαση της από το 2012 είχε παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση χώρου γραφείων στην Τρίπολη και είχε αναλάβει την πληρωμή ενοικίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οργάνωσης «Το χαμόγελο του Παιδιού» όπου υποστηρίζει οικογένειες και παιδιά με προβλήματα διαβίωσης.

Ο κ.Νίκας όταν μετακόμισε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από το συγκεκριμένο κτήριο, προκειμένου να μεταφερθούν στις πολυτελείς και πολυδάπανες εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου, έκανε ουσιαστικά έξωση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αφού αγνόησε εντελώς μία δομή που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών.

Σε ό,τι αφορά το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην περιοχή του Προαστιακού στην Κόρινθο, μία σημαντική δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» που είχε ξεκινήσει από την εποχή που Νομάρχης ήταν ο νυν Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Νίκος Ταγαράς, ο κ.Νίκας αποφάσισε την παύση της συνέχισης της μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, όπου στεγάζονταν και οι αποθήκες αρχειακού υλικού των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας και ουσιαστικά «ξερίζωσε» τη συγκεκριμένη δομή, πετάγοντας στο δρόμο 1.000 περίπου οικογένειες της Κορινθίας που δέχονταν στήριξη.

Το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» παρείχε σημαντικό έργο όσον αφορά τη ψυχολογική και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες της Κορινθίας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο κ.Νίκας ο οποίος κατασπαταλά Δημόσιο χρήμα για ανούσια έργα με απευθείας αναθέσεις προτίμησε να χρηματοδοτήσει την παράσταση με κύριο συντελεστή και σκηνοθέτη τον κρατούμενο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα, από το να συνεχίσει τη λειτουργία των δομών του «Χαμόγελου του Παιδιού» που παρέλαβε από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ως πιστοποιημένος φορέας από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαθέτει ειδική πιστοποίηση για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (ΦΕΚ 5658/23.12.2020).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχει αποστείλει επανειλημμένα επιστολές προς τον κ.Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα της συνέχισης των συγκεκριμένων δομών, τεκμηριώνοντας πλήρως  τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παύση τους.

Επισημαίνουμε τη θετική ανταπόκριση των Δημοτικών Αρχών Τρίπολης και Κορινθίων, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν για το  «Χαμόγελο του Παιδιού», μετά τις αποφάσεις του κ.Νίκα με τις οποίες έβαλε «λουκέτο» στις συγκεκριμένες δομές.

Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» καλεί τον κ.Νίκα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και άμεσα να επανορθώσει τις δύο αυτές κοινωνικά απαράδεκτες αποφάσεις του, οι οποίες για μία ακόμη φορά δυσφημούν την Πελοπόννησο στο Πανελλήνιο.

Οφείλει επίσης  ο κ.Νίκας να απαντήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ποιο λόγο εξαιρεί το «Χαμόγελο του παιδιού» από την απόφαση που έλαβε το Μάρτιο του 2021   για τη δέσμευση πίστωσης ποσού 120.000€ που αφορά την επιχορήγηση φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων ( Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου);

Που οφείλετε αυτή η «αλά καρτ» και επιλεκτική ευαισθησία του;

3 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 02:22 Σύνδεσμος σχολίου

  Οικονομία για να πληρωθεί η πολυτελής γραφειάρα του αντιπεριφερειάρχη.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 18:14 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντροπή για την Πελοπόννησο (και όχι μόνο) είναι να υπάρχουν περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην και νυν περιφερειάρχες και γενικά στελέχη σαν και όλους εσάς, που νομίζουν ότι είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ότι ο κόσμος με τα προβλήματα που έχει, ασχολείται με τους σκυλοκαβγάδες και τα ξεκατινιάσματά τους

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 18:14 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντροπή σου Νίκα, αίσχος. Τι σου έκανε το Χαμόγελο του Παιδιού και το τιμωρείς έτσι. Ντροπή σου, παραιτήσου και σήκω φύγε, τράβα στα μέρη σου.
  Ντροπή σου μεγάλη. ΑΙΣΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...