Menu
RSS
Τρίτη, 18/01/2022
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Περιφερειακό Συμβούλιο | Πρόεδρος ο Μαλτέζος, Αντιπρόεδρος η Μπούζα, Γραμματέας η Δημητρακοπούλου

Περιφερειακό Συμβούλιο | Πρόεδρος ο Μαλτέζος, Αντιπρόεδρος η Μπούζα, Γραμματέας η Δημητρακοπούλου


Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε το πρωί της Κυριακής στην Τρίπολη.

Για το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρόεδρος εκλέγεται σύμβουλος από την παράταξη του κ. Νίκα, Αντιπρόεδρος από την παράταξη του κ. Τατούλη και Γραμματέας από την παράταξη Δέδε.

Η παράταξη Νίκα πρότεινε τον κ. Γιάννη Μαλτέζο από την Αργολίδα για νέο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το σώμα ενέκρινε τη μοναδική υποψηφιότητα και ο κ. Μαλτέζος εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου, η παράταξη του κ. Τατούλη πρότεινε την Αντωνία Μπούζα, η οποία και εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Π.Σ.

Για τη θέση του Γραμματέα, η παράταξη του κ. Δέδε πρότεινε την Τζένη Δημητρακοπούλου που εκλέχτηκε στη θέση αυτή.

Ως απερχόμενος πρόεδρος, ο Μανώλης Σκαντζός ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις όποιες εντάσεις υπήρξαν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του για την απλή αναλογική. «Όλοι εξέφρασαν τις θέσεις τους ελευθέρα, αυτό που μπορώ να κατηγορηθώ είναι ότι ήμουν πολύ ανεκτικός. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για τη στήριξή του στο πρόσωπο μου. Έχει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και με στήριξε σε όλες τις δύσκολες στιγμές που είχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο. Εύχομαι στο νέο Προεδρείο να έχουμε μια καλή συνέχεια, με ελευθερία λόγου και να αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά τις εντάσεις.»

Η Ντίνα Νικολάκου προχώρησε σε μια δήλωση εκ μέρους της παράταξης του κ. Τατούλη τόνισε ότι είναι αδιανόητο να προχωρούμε σε εκλογές Προεδρείου χωρίς εκλογές, αλλά ως ένδειξη καλής θέλησης, δέχονται τη διαδικασία που ακολουθήθηκαν.
Ο κ. Γιάννης Κελλάρης εξήγησε τους λόγους που δεν συμμετείχε η Λαϊκή Συσπείρωση» στην διαδικασία, λέγοντας ότι δεν νομιμοποίησαν την εκλογή ενός οργάνου που εφαρμόζει μια αντιλαϊκή πολιτική.

Η Αγωνιστική συνεργασία και η Ανταρσία έχουν στείλει επιστολή – δήλωση για την απουσία τους από το συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Σκαντζό, διότι για δύο χρόνια αγωνίστηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Υπερεβαλλε εαυτόν πολλές φορές για να μπορέσει να κρατήσει το σώμα σε λειτουργία και να έχει καλή εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαμε καλή εικόνα στην κοινωνία, αλλά για αυτό προφανώς δεν φταίει ο Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος σε ένα σώμα που δεν έχει πλειοψηφία, έχει ένα πολύ δύσκολο ρόλο. Δεν έχει κανένα άλλο όπλο ο Πρόεδρος, παρά μόνο το λόγο.

Ο κ. Σκαντζός, έγκριτος πολιτικός της Αρκαδίας και επιστήμονα, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Του πιστώνουμε την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων και την προώθηση σχεδόν όλων των θεμάτων. Έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, πολλές φορές και σε βάρος της υγείας του. Τον ευχαριστώ πολύ διότι σε συνθήκες απλής αναλογικής δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να αναλάβουν το ρόλο του Προέδρου,

Μανώλη, σε ευχαριστώ και από τη νέα θέση να προσφέρεις όπως και οι άλλοι συνάδελφοι.»

Ο κ. Μαλτέζος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ευχαρίστησε επίσης τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σκαντζό που έτυχε σε μια πρωτόγνωρη περίοδο με απλή αναλογική και συνθήκες πανδημίας. «Κατάφερε να κρατήσει τη δημοκρατική νομιμότητα στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Πιστεύω ότι η λειτουργία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι περισσότερο πριν από κάθε συνεδρίαση, με την έννοια της συνεννόησης».

Η Αντωνία Μπούζα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Προεδρείο και μίλησε για μη πιστή τήρηση των κανόνων του συμβουλίου τα τελευταία δύο χρόνια. Άσκησε σκληρή κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο για τον τρόπο που λειτούργησε. «Θα εφαρμόζουμε τον κανονισμό με ευλάβεια, ο περιφερειάρχης να μην καθορίζει τη διαδικασία. Θα είμαι απέναντι στις αντιδημοκρατικές πρακτικές και τη λογική των εντάσεων».

«Όλο το μίσος σου και την εμπάθειά σου κουβαλάς εδώ μέσα» αντέδρασε ο Παναγιώτης Νίκας.

«Είναι επιεικώς απαράδεκτή η παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη» είπε η κυρία Μπούζα.

Η Τζένη Δημητρακοπούλου ευχαρίστησε για την τιμή που της έκανε ο επικεφαλής της παράταξής της. «Θα προσπαθήσω να αναδείξω θεσμικά όλα τα προβλήματα της Πελοποννήσου. Θα παλέψω για έναν νέο κανονισμό πιο λειτουργικό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι όσον αφορά την προσφορά μας, απλώς έχουμε διαφορετική οπτική».

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε: «Χωρίς την τήρηση του κανονισμού, δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχουμε αυτό που χρειάζεται. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα, όπου η κρίση, η πανδημία δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Όπου η οικονομία βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Όπου η ζωή των ανθρώπων τίθεται σε κίνδυνο και η μάχη για την επιβίωση δεν τους δίνει πολλά δικαιώματα να ασχοληθούν με το δημόσιο λόγο και με τη δημόσια συζήτηση.

Να μην δημιουργούμε άλλοθι ότι φταίει η απλή αναλογική, φταίνε όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που δεν υπερασπίστηκαν το ρόλο της αυτοδιοίκησης.

Αφού ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο, θα ήθελα να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι Πρόεδρος όλων των περιφερειακών συμβούλων, δεν υπακούει μόνο στο νεύμα του Περιφερειάρχη.”

Ο Περιφερειάρχης πήρε το λόγο είπε ότι «δεν είναι σωστό ο καθένας να έρχεται μια με χαρταπλιάγκα και να γράφει εκεί μέσα ό,τι σκέφτεται και ό,τι φαντάζεται. Σήμερα, ήρθαμε να ψηφίσουμε και ευχηθούμε. Για τα άλλα έχουμε δύο χρόνια να τα πούμε.»

«Εδώ μέσα δεν σεβόμαστε ούτε τις πλειοψηφίες, ούτε τις μειοψηφίες., καλό είναι να κρατάμε το στόμα μας κλειστό, όταν δεν σεβόμαστε πλειοψηφίες και μειοψηφίες» είπε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Ο Δημήτρης Τζεμπετζής είπε: «Είχε ένα θετικό πρόσημο η Προεδρία του κ, Σκαντζού. Μπορεί να υπήρχαν τριβές, αλλά η συνολική προσπάθεια ήταν πάντοτε καλοπροαίρετη.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 10:48 Σύνδεσμος σχολίου

  Τα πάνδημα, των πανδήμων.............τα πάνδεινα ............. για την αγράμματη σχολιάστρια

 • ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΑΛΗΘΕΙΑ Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΧ κύριε Μαλτέζο έχεις να περάσεις τα πάνδημα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 13:48 Σύνδεσμος σχολίου

  Εαν αυτός ήταν ο καλύτερος εαυτός του Σκαντζού ......φαντάσου ......ποιός είναι ο χειρότερός του εαυτός ....

 • ΠΟΛΙΤΗς
  ΠΟΛΙΤΗς Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 13:08 Σύνδεσμος σχολίου

  Σημαντικός για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο ο Εμ. Σκαντζός, τον ευχαριστούμε για το προεδρείο του ΠΕΣΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...