Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονταν από την Πάτρα στην Αρκαδία για παράνομο κυνήγι λαγού - Τους εντόπισαν στο Βούτσι Γορτυνίας!

Έρχονταν από την Πάτρα στην Αρκαδία για παράνομο κυνήγι λαγού - Τους εντόπισαν στο Βούτσι Γορτυνίας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από καταγγελίες για νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γορτυνίας, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Αρκαδίας, αποτελούμενο από τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Τροπαίων και Δημητσάνας, εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (περί ώρα 03.00) 23/10/22 ένα όχημα να κινείται ύποπτα στην Τ.Κ. Βουτσίου.
Άρχισαν να το παρακολουθούν για αρκετή ώρα και διαπίστωσαν ότι φώτιζε συνεχώς τα παρακείμενα της πορείας του χωράφια, με δυνατούς προβολείς, ψάχνοντας για θηράματα.
Κάποια στιγμή άκουσαν πυροβολισμό και τότε άμεσα κινήθηκαν προς το μέρος του, ακινητοποιώντας το. Διαπίστωσαν ότι εντός του οχήματος υπήρχαν δύο άτομα, πατέρας και κόρη. Η κόρη ως συνοδηγός κρατούσε καραμπίνα στα χέρια της και εντός του οχήματος βρέθηκε μια καραμπίνα ακόμη, πολλά φυσίγγια καθώς και ο σκοτωμένος εκείνη την στιγμή λαγός.
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση μέσων παρανόμων θήρας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον τους στο Δασαρχείο Βυτίνας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, τα άτομα αυτά ξεκινούσαν από την Πάτρα και μετέβαιναν στην Αρκαδία πολύ συχνά, με σκοπό την συστηματική λαθροθηρία. Επίσης ο οδηγός του οχήματος είχε συλληφθεί πάλι για νυχτερινή λαθροθηρία στις 20/2/22 και το ίδιο όχημα είχε κατασχεθεί και τότε ( είχε οριστεί ο ιδιοκτήτης του ως μεσεγγυούχος, μη έχοντας το δικαίωμα να το κυκλοφορεί)!!!!....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...