Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος (από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας)!

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος (από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας)!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου (με καταγωγή από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος έτυχε θερμής υποδοχής στην πλατεία Ιατρίδη από τον κλήρο, τον λαό και τις αρχές του Πύργου.

Στην συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τον Μητροπολίτη Αθανάσιο προσφώνησε ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κ. Γερμανός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Ηλείας, Πρωτοπρ. Ηλίας Παπαγγελής και εκπρόσωποι φορέων.

Στον εννθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος αναφέρθηκε στον προκάτοχό του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν λησμονώ ποιον διαδέχομαι και ποιου την Επισκοπή παραλαμβάνω», ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε «ό,τι είμαι και ό,τι έχω σε εσάς το οφείλω, μνήμων δια βίου της υπέροχης προσφοράς σας».

«Για μένα από σήμερα αρχίζει μία οδός μαρτυρίου. Με εντολή της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σταυρός αυτός της Επισκοπικής μου ευθύνης γίνεται ακόμη μεγαλύτερος και με πλήρη επίγνωση αναβαίνω τον λόφο του Σταυρού ζητώντας την βοήθεια του Θεού» - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

enthronisi hleias 1

www.romfea.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...