Menu
RSS
Τετάρτη, 06/12/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Νίκα: "Έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» που λειτουργεί στην Καλαμάτα;"

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Νίκα: "Έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» που λειτουργεί στην Καλαμάτα;"

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

21.11.2022

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Αναμφίβολα στη Χώρα μας η ανυπαρξία κρατικών δομών για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κυρίως κακοποιημένων παιδιών καθώς και η περιπλοκότητα των Νόμων περί αναδοχής και υιοθεσίας έχουν δημιουργήσει συνθήκες για τη λειτουργία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) και την εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι κρατικοί φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης αλλά και οι οργανισμοί τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στηρίζουν και συνδράμουν δομές που θεωρούνται  φερέγγυες και αποδεδειγμένα επιτελούν σημαντικό έργο.

Η στήριξη που είναι κυρίως οικονομική είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις που αφορούν τη σωστή λειτουργία των κάθε είδους δομών και ιδρυμάτων και είναι αυτονόητο ότι έχουν προηγηθεί σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κατά το Νόμο υπηρεσίες.

Τις τελευταίες ημέρες ερευνούνται καταγγελίες σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», παράρτημα της οποίας λειτουργεί στην Καλαμάτα από το 2020. Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων που φιλοξενούνταν στις δομές της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Οι καταγγελίες αυτές διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη ενώ παράλληλα υπάρχουν ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση καθώς και την Επίσημη Εκκλησία.

 • Επειδή η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επανειλημμένα επιχορηγήσει τη συγκεκριμένη ΜΚΟ και υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις του κ.Νίκα που αφορούν στη δομή της Καλαμάτας.
 • Επειδή με το με αριθμ. 01928/2021 χρηματικό ένταλμα πληρωμής έχει χρηματοδοτηθεί η ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» με το ποσό των 70.000€.
 • Επειδή υπάρχουν και άλλες χρηματοδοτήσεις προς τη συγκεκριμένη ΜΚΟ όπως το χρηματικό ένταλμα πληρωμής 06431/2021 ποσού 10.000€, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διασποράς του Covid-19 καθώς και το ποσό των 8.000€ από το ίδιο πρόγραμμα.
 • Επειδή θεωρούμε ότι οι χρηματοδοτήσεις-επιχορηγήσεις που δίνονται από διοικήσεις που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα πρέπει να χορηγούνται με συγκεκριμένα κριτήρια και φυσικά να τηρούνται απολογιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τη διάθεση τους.
 • Επειδή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι αποκλειστικά αρμόδιες σύμφωνα με τη Νομοθεσία για τον έλεγχο της λειτουργίας των δομών αλλά και για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας τους,

ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

 • Έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» που λειτουργεί στην Καλαμάτα;
 • Υπάρχουν σχετικά πορίσματα των επιτροπών αδειοδότησης και τι αναφέρουν αυτά;
 • Έχουν διεξαχθεί έλεγχοι από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη λειτουργία της δομής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο;

Αιτούμεθα να δημοσιοποιηθούν εδώ και τώρα η άδεια λειτουργίας της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα που λειτουργεί από το 2020 καθώς και τα σχετικά πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών.

 

Οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Πελοποννήσου

                 Κωνσταντίνα Νικολάκου

                                                         Αντωνία Μπούζα

                                                   Μαργαρίτα Σπυριδάκου

10 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 20:00 Σύνδεσμος σχολίου

  ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΨΗΦΟ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 09:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Τατουλιάδα ωρα μηδέν ! Ακόρεστοι για εξουσία ολες και όλοι τους. Σε ενα τόσο ευαίσθητο θεμα βρηκαν να αντιπολιτευτούν και να ριξουν τα ιοβόλα βελη τους. Περνανε την κοινωνία για προβατα. Ελεος σωτήρες της δεκαρας. Στις εκλογές θα σας ξαναθυμηθει ο κοσμος και θα σας ριξει φουμο
  Ε

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 00:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι κυρίες είναι εκλεγμένες περιφερειακοί σύμβουλοι και δεν ρώτησαν τίποτα παραπάνω από αυτά που θέλει να μάθει ο απλός κόσμος: Αν η δομή της ΚΙΒΩΤΟΥ στην Καλαμάτα λειτουργούσε με άδεια και αν γίνονταν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Πως χρηματοδοτείτο μια δομή, χωρίς άδεια λειτουργίας; Και βέβαια φέρει μεγάλη ευθύνη ο Περιφερειάρχης για όλα αυτά τα έκτροπα που γινόντουσαν, αν η ΜΚΟ λειτουργούσε χωρίς άδεια, δεν γίνονταν έλεγχοι και επιπλέον την χρηματοδοτούσε.

 • Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ
  Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 23:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Όταν εκμεταλλευόταν ο Νίκας τα λεφτά της περιφέρειας που μοίραζε στις δομές για να βγάλει φωτογραφίες και να κάνει τον ευαίσθητο φιλάνθρωπο ήταν καλά;
  Τώρα να απαντήσει το αυτονόητο, αν έβγαλε άδεια λειτουργίας στη δομή και αν έκανε ελέγχους για να προστατέψει πραγματικά παιδικές ψυχές. Όλα τα αλλά είναι φιλολογία…

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

  ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 21:48 Σύνδεσμος σχολίου

  Αν όμως ήταν ο Πέτρος Περιφερειάρχης θα δουλεύανε όλα ρολόι ...... αυτό θέλουν να μας πούνε οι τρεις ακόλουθοι του Πέτρου .................. εδω ο κοσμος καίγεται όλοι εχουν σοκαριστεί με αυτα που συμβαινουν στη δομή και βρηκαν ευκαιρία οι τρεις χαριτες να κατατροπωσουν τον Καλαματιανό. Να τις δω και τις τρεις να μοιραζουν τρικακια του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους και τι στον κόσμο θα τα εχουμε δει όλα. Αν η αντιπολιτευση γινότανε με πορδές και ντουφεκιές κυρίες μου τότε όλοι θα ήτανε πολιτικοί. Πάντως ψοφανε όλες τους για λιγη δημοσιότητα. Λες και ο Καλαματιανός ήτανε μαγος και έπρεπε να γνωρίζει τι παιχνίδια επαιζε ο παπα -Αντωνιος με την πρεσβυτέρα του. Εδω ξεγελουσανε μια Ελλαδα ολοκληρη.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντροπή σε όλους όσους προσπαθούν να μπλέξουν τις εξαιρετικές αυτές περιφερειακές συμβούλους με οτιδήποτε άλλο εκτός από να ρωτήσουν το αυτονόητο ! Πως λειτουργούσε αυτή η δομή ;Υπάρχει η όχι πόρισμα από τους υπεύθυνους για τον έλεγχο ;Ο πανικός σας δείχνει την ταραχή σας

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 20:32 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΩΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ! ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ! ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΠΡΡΡΡΡΡ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 19:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντροπή στις κυρίες αυτές! Με αυτό το θέμα βρήκαν να κάνουν αντιπολίτευση; Να οικτίρουν το χάλι τους…

 • ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΑΛΗΘΕΙΑ Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 19:14 Σύνδεσμος σχολίου

  Είναι δυνατόν να λειτουργεί τρία σχεδόν χρόνια η δομή της Καλαμάτας χωρίς άδεια?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...