Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ασυγκράτητο» το ελαιόλαδο: Εκτινάχθηκε πάνω από τα 10 ευρώ στη Λακωνία!

«Ασυγκράτητο» το ελαιόλαδο: Εκτινάχθηκε πάνω από τα 10 ευρώ στη Λακωνία!

Χωρίς οροφή σε ένα ξέφρενο «ράλι» τιμών καλπάζει το ελαιόλαδο, που σημείωσε νέο ρεκόρ πώλησης -που αλλού- στη Λακωνία.

Στα «χνάρια» των συνεταιριστικών οργανώσεων της νότιας Λακωνίας, πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς Δ. Σπάρτης, ο οποίος της Τετάρτη (20/12) έκλεισε εμπορική συμφωνία για την πώληση 30 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, φετινής εσοδείας, στην τιμή των 10,11 ευρώ το κιλό!

«Υπήρχαν συνολικά πέντε προσφορές και τελικά το αγόρασε ελληνική μεταποιητική εταιρεία. Υπήρξε μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον γιατί το ελαιόλαδο είχε οξύτητα 0,27 και πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε στον «ΑγροΤύπο» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Φάριδος, Γιώργος Δογαντζής.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι εκτιμήσεις παραγόντων της ελαιοκομίας που -όπως είχε γράψει και ο «ΛΤ»- διέβλεπαν «απογείωση» της αξίας του ελαιολάδου ακόμα και σε επίπεδα άνω των 10 ευρώ, με κεκτημένη ταχύτητα από τους προηγούμενους μήνες και σε συνάρτηση της αυξημένης ζήτησης αλλά και της μειωμένης παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών στη Λακωνία είχαν συναφθεί εξαιρετικά ντιλ για πώληση φετινού προϊόντος, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φοινικίου Δ. Μονεμβασίας, που διέθεσε προϊόν στα 9,36 ευρώ/κιλό και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Βοιών στα 9,05 ευρώ το κιλό.

lakonikos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...