Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιπεριφερειάρχης Αδαμόπουλος: «Αν δεν υπήρχε Μεγαλόπολη, δεν θα υπήρχε σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης»  

Αντιπεριφερειάρχης Αδαμόπουλος: «Αν δεν υπήρχε Μεγαλόπολη, δεν θα υπήρχε σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης»  

Τα προβλήματα που εντοπίζονται στις δράσεις του Σχεδίου Αναπτυξιακής Μετάβασης για τις επιχειρήσεις των δήμων Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης και Οιχαλίας συζητήθηκαν στην ειδική συνεδρίασης λογοδοσίας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στη συζήτηση έγινε λόγος για απώλεια 1500 θέσεων εργασίας από την Μεγαλόπολη, ενώ στις δράσεις που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται θέματα που αφορούν τις προϋποθέσεις για αύξηση τζίρου ή για την αναγκαιότητα για ιδία κεφάλαια και νέες προσλήψεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι υπάρχουν προϋποθέσεις που αφορούν το ΕΣΠΑ, είναι ανταγωνιστικά προγράμματα, ενώ δεν είναι λόγος αποκλεισμού, αλλά βαθμολόγησης κάθε αίτησης.

«Αν δεν υπήρχε η Μεγαλόπολη, δεν θα υπήρχε  το πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» είπε ο κ. Τάσος Αδαμόπουλος.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, επισημαίνοντας προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

«Να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» είπε ο Δημήτρης Κουτσούλης, ενώ ο Γιάννης Κελλάρης είπε ότι η πόλη της Μεγαλόπολης μετατρέπεται σε μεγάλο χωριό και μίλησε για εγκληματικές πολιτικές.

«Αν δεν υπάρχει ελκυστικό περιβάλλον, οι επενδυτές δεν θα έρθουν, η Μεγαλόπολη καταρρέει, όχι άλλη κοροϊδία» είπε η Ντίνα Νικολάκου.

«Δεν χάνονται κονδύλια από την Μεγαλόπολη, όλα θα απορροφηθούν από τις αιτήσεις. Έχει προεγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο όπου περιλαμβάνεται το Βιομηχανικό Πάρκο σε Λεύκτρο και Ψαθί» είπε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτώχος είπε ξεκάθαρα ότι «δεν θα φύγουν κονδύλια από την Μεγαλόπολη. Υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για επενδυτές στην Μεγαλόπολη. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να τρέξουμε να φέρουμε επενδύσεις.»

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...