Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τη μεταφορά της έδρας του Εφετείου στην Τρίπολη ζήτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τη μεταφορά της έδρας του Εφετείου στην Τρίπολη ζήτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη έθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο ο Δημήτρης Κουτσούλης, ζητώντας απαντήσεις για την κατάργηση δομών στους νομούς της περιφέρειας. Κατάθεσε ψήφισμα να στηριχθούν οι αποφάσεις των δικηγορικών συλλόγων για να ισχύουν αυτές οι αλλαγές.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης είπε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Τόνισε την ιδιαιτερότητα της Αρκαδίας να είναι ακρωτηριασμένη δικαστικά και να υπάγεται σε τρία πρωτοδικεία. Ο μοναδικός νομός που είναι χωρισμένος στα τρία. Ζήτησε να ταυτιστούν τα δικαστικά με τα γεωγραφικά όρια της Αρκαδίας.

Το εφετείο ιδρύθηκε το 1832 με έδρα την Τρίπολη, λειτούργησε 2,5 χρόνια στην Τρίπολη και πήγε προσωρινά στο Ναύπλιο. Κι αυτή η προσωρινή κατάστασης διαρκεί δύο αιώνες!

Η Τρίπολη είναι η μοναδική έδρα περιφερείας που δεν έχει πολιτικό εφετείο. Αυτή είναι η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Να ταχθεί το συμβούλιο υπέρ της μεταφοράς της εδρας του Εφετείου στην Τρίπολη.»

Ο Δημήτρης Αρμόνης, ως Προέδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων της Τρίπολη, δήλωσε αντίθετος στο νομοσχέδιο και τόνισε ότι έπρεπε να προηγηθεί μελέτη ολοκληρωμένη.

«Να μην επιτρέψουμε αυτή την ασέλγεια εις βάρος της Πελοποννήσου» είπε ο Πέτρος Τατούλης, διαφωνώντας με τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη.

«Ο δικαστικός χάρτης που υπάρχει τώρα να διατηρηθεί εις όφελος των τοπικών κοινωνιών» είπε ο Μανώλης Μάκαρης.

Ο Νίκος Κουτουμάνος είπε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μίλησε για έναν ακόμα κρίκο στην αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της δικαιοσύνης.

Το συμβούλιο κατέληξε σε μια απόφαση που προβλέπει ότι το περιφερειακό συμβούλιο ζητά την παραμονή των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνη ως έχουν και την αναβάθμισή τους.

Υπήρξε επίσης μια πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν εγκρίθηκε.

Κείμενο www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 16:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ααααχ μπέμπη μου εσύ ο πρώτος. Θα σε φάω

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...