Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης για το έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων: "Όλοι συμφωνούν σήμερα για τη σπουδαιότητα του έργου. Oι μεγάλοι εχθροί του κάθονται στις «πρώτες καρέκλες»"

Τατούλης για το έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων: "Όλοι συμφωνούν σήμερα για τη σπουδαιότητα του έργου. Oι μεγάλοι εχθροί του κάθονται στις «πρώτες καρέκλες»"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5.4.2024

Tις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του έργου ΣΔΙΤ Απορριμμάτων στην Λακωνία, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου»  πρ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και στελέχη της παράταξης του.

Μετά την εκδήλωση παρουσίασης του έργου από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, ο Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να αντισταθούμε σε όλους όσοι προσπάθησαν να σταματήσουν την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, χρησιμοποιώντας λάσπη και συκοφαντίες εναντίον μας.

Παλέψαμε και κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος με την έναρξη λειτουργίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και της τρίτης Μονάδας στην Καλλιρρόη, η οποία παρουσιάζει καθυστέρηση, θα είναι μία από τις πιο καθαρές Περιφέρειες της Ευρώπης.

Το μοντέλο ΣΔΙΤ που ξεκίνησε πρωτοπόρα στην Περιφέρεια μας, αποτελεί σήμερα Εθνικό μοντέλο. Το μεγάλο όπλο μας σε αυτή τη δύσκολη μάχη απέναντι σε συστήματα και συμφέροντα ήταν η νομιμότητα του έργου.

Όλοι συμφωνούν σήμερα για την σπουδαιότητα του έργου. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι οι μεγάλοι εχθροί του κάθονται στις «πρώτες καρέκλες».

Εμείς το έργο το σχεδιάσαμε για τους πολίτες και το παραδώσαμε στους πολίτες, αφού ως Περιφερειακή Αρχή το οραματιστήκαμε, το ωριμάσαμε μελετητικά, το δημοπρατήσαμε και υπογράψαμε την ΣΔΙΤ.

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε το έργο υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος, θέτοντας σε προτεραιότητα το ζήτημα της ανακύκλωσης, έτσι ώστε να μην αποτελέσει «βορά» για ιδιωτικά συμφέροντα. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις.   

Μας προκάλεσε εντύπωση η αναφορά του κ. Σκυλακάκη, Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος προανήγγειλε ότι μετά την ολοκλήρωση του χρονικού διαστήματος που προβλέπει η σύμβαση, 28 έτη, το έργο θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επειδή από τη ΣΔΙΤ προβλέπεται ότι μετά την έλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα επέλθει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, θεωρούμε ότι η παρέμβαση του κ. Υπουργού ήταν εντελώς άστοχη τη συγκεκριμένη στιγμή, διότι δημιουργεί συνθήκες οι οποίες δεν ευνοούν το Δημόσιο Συμφέρον.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την άποψη του κ. Σκυλακάκη στην έναρξη της ομιλίας του, όπου ανέφερε ότι οι πολίτες που διαφωνούν με το έργο δεν έχουν δικαίωμα στην κριτική και στην παρουσία τους.

Άποψη μας είναι ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαφωνεί και να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι μας προκάλεσαν εντύπωση οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην είσοδο της Μονάδας σε σχέση με τους λίγους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με απολύτως ήρεμο τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την αγωνία τους και τους προβληματισμούς τους για την τήρηση των αυστηρών Περιβαλλοντικών Όρων που έχουν επιβληθεί για τη λειτουργία της».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...