Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το ΣΔΟΕ στα ίχνη απάτης με εικονικούς πνευμονοπαθείς στην Πελοπόννησο!

Το ΣΔΟΕ στα ίχνη απάτης με εικονικούς πνευμονοπαθείς στην
Πελοπόννησο!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», «νέο σκάνδαλο ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με την παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στην περιοχή της Πελοποννήσου, ανακάλυψε ο ΣΔΟΕ.

Λίγες ημέρες μετά την συγκέντρωση σειράς αποδεικτικών στοιχείων για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο της ωχράς κηλίδος» - σχετικό δημοσίευμα στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής - τα στελέχη του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν νέα απάτη με πλασματικές υπενοικιάσεις συσκευών παροχής οξυγόνου στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν ιατροί, στελέχη ιδιωτικής εταιρείας και πολλοί ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τα ασφαλιστικά ταμεία κατέβαλαν, από το 2006 τουλάχιστον, πέντε εκατομμύρια ευρώ για την ενοικίαση συσκευών για διάφορα πνευμονολογικά νοσήματα με παραπλανητικές γνωματεύσεις και εξουσιοδοτήσεις και με την εμπλοκή εταιρείας που επισήμως φαινόταν ότι δεν είχε συσταθεί ποτέ.

Οπως προέκυψε λοιπόν από την πολυήμερη έρευνα στελεχών του ΣΔΟΕ στην Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, επί τουλάχιστον έξι χρόνια είχε στηθεί μία «φάμπρικα» είσπραξης μεγάλων ποσών από ασφαλιστικά ταμεία για την χρήση ειδικών συσκευών για πνευμονοπάθεια. Οπως προέκυψε από τον έλεγχο, γιατροί νοσοκομείων έδιναν αμφίβολης γνησιότητας γνωματεύσεις για πνευμονοπάθειες, σε εκατοντάδες ιδιώτες. 
Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία αυτές οι γνωματεύσεις έπρεπε να δίνονται μετά από επίσκεψη των ασθενών σε τοπικά νοσοκομεία και κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία. Ομως ο έλεγχος του ΣΔΟΕ κατέδειξε ότι μόνο στο 5% των περιπτώσεων υπήρξε επίσκεψη των ιδιωτών σε νοσοκομεία και εντοπίσθηκαν σχετικές καταγραφές στα αρχεία των εξωτερικών ιατρείων κλπ. Ολες οι άλλες γνωματεύσεις - ποσοστό 95% - φαίνεται να υπογράφονται από νοσοκομειακούς ιατρούς χωρίς ουδείς να γνωρίζει ή να μπορεί να διασταυρώσει αν οι ιδιώτες έπασχαν από κάποιο πνευμονολογικό νόσημα.

Στη συνέχεια οι «πνευμονοπαθείς» φαίνεται να κατευθύνονταν μαζικά σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίαση συσκευών παροχής οξυγόνου. Ολοι αυτοί οι «ασθενείς», στη συνέχεια, υπέγραφαν εξουσιοδοτήσεις στους υπευθύνους της εταιρείας προκειμένου να εισπράττουν αυτοί τα αναλογούντα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία για την υπενοικίαση των συσκευών οξυγόνου. Οι εξουσιοδοτήσεις αυτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι είναι εικονικές. Ως επιστέγασμα ήλθε η διαπίστωση από τα στελέχη του ΣΔΟΕ ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι φορολογικά... αόρατη, δεν έχει κάνει έναρξη εργασιών και δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ στην αρμόδια Εφορία για τις παρεχόμενες (;) υπηρεσίες της...

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ «μόλις τις τελευταίες ημέρες ο ΟΓΑ ετοιμαζόταν να καταβάλει 200.000 ευρώ για συσκευές παροχής οξυγόνου και μπλοκάραμε τη σχετική διαδικασία την τελευταία στιγμή».

Οσον αφορά στο «σκάνδαλο της... ωχράς κηλίδος», πρόκειται για επιλήψιμες ενέργειες εκατοντάδων φαρμακοποιών, ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών και γιατρών που φαίνεται να εμπλέκονται σε ένα τεράστιο κύκλωμα εξαγωγής φαρμάκων, μεγάλης αξίας, τα οποία επισήμως φαίνεται να πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο και να έχουν χορηγηθεί σε Ελληνες ασθενείς! Κύριο τμήμα της απάτης αφορά στο σκεύασμα για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης εκφυλιστικής ασθένειας του αμφιβληστροειδούς.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...