Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας για τη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ
Στην Τρίπολη μετέβη την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα τον καθορισμό κανονισμού τιμολόγησης του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου έτους 2025.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος σε τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος, επεσήμανε τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και κατέθεσε πρόταση τριών σημείων η οποία και υπερψηφίστηκε. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου πρότεινε να μην υπάρξει καμία αύξηση στην τιμολογιακή πολιτική, να διατηρηθεί δηλαδή η υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική του έτους 2024. Επίσης, η εταιρεία να διαθέσει ανταποδοτικά προς τους Δήμους που φιλοξενούν μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων τουλάχιστον 2 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων. Επιπλέον, ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και οι Δήμοι να παραμένουν σταθεροί στην αδιαπραγμάτευτη θέση που έχει εκφραστεί για την κατάργηση του τέλους ταφής, δεδομένου ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν λειτουργούν ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ αλλά μόνο χώροι υγειονομικής ταφής υπολείμματος.


Σχετικά Άρθρα
- Οι επόμενοι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Αρκαδία - Δείτε τις περιοχές! (6-7.10.2026)
- Έκκληση της οικογένειας για drones με θερμικές κάμερες στη Γορτυνία | Στην 5η ημέρα οι έρευνες για τον εξαφανισμένο Αλέξιο Κούτρο
- Τζιούμης για το Act Local: "H Τρίπολη έγινε μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους"
- Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου | Τα αποτελέσματα των εκλογών - Ποιοι εκλέγονται στη διοίκηση
- ΔΑΚ Τρίπολης | Ο ΓΣΑ στην εκδήλωση της Ε.Ο.Ε "Empower Forward - γυναίκες στον αθλητισμό"






