Πιο στενή η συνεργασία ανάμεσα στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Θεσσαλονίκης
Tην Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 επισκέφτηκαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου o Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους Αντιπρυτάνεις Καθηγητές Ιωάννη Ρέκανο, Νικόλαο Μαγγιώρο και Ιάκωβο Μιχαηλίδη.
• Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, όπως η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Aristotle Innovation Forum ( https://aristotleforum.auth.gr/) που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στη Θεσσαλονίκη αλλά και η κοινή στόχευση για ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
________________________________________
Επισημάνθηκε επίσης η ιστορική σχέση μεταξύ των δύο περιοχών, καθώς η ίδρυση του ΑΠΘ (1926-2026) προωθήθηκε ενεργά από τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπαναστασίου (με καταγωγή από την Αρκαδία), η προτομή του οποίου κοσμεί το χώρο του Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη ισχυρών δικτύων συνεργασίας και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών προς όφελος του Πανεπιστημίου μας!
Σχετικά Άρθρα
- Δάρα | Με αξιόλογες εκδηλώσεις κρατούν ζωντανή την παράδοση και δίνουν ζωή στο χωριό
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Κολυμβητήριο, λογαριασμοί νερού και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Παναρκαδικό
- Τυρός | Μουσική βραδιά με Βάνα Αγγελοπούλου και Κωνσταντή Αγγελόπουλο - Είσοδος δωρεάν για όλους!
- Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: "Δεν ρίχνουμε ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά σε κοινόχρηστους χώρους και δίπλα από κάδους απορριμμάτων τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου"
- Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης






