"Περιφερειακή αρχή Πτωχού και παράταξη Τατούλη ψήφισαν ομόφωνα το 97% των αποφάσεων στην Περιφερειακή Επιτροπή το 2024!"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12-5-2026
Αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή (11-5-2026) συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που αφορούσε την έκθεση πεπραγμένων της Περιφερειακής Επιτροπής για το έτος 2024.
Για ακόμα μια φορά πίσω από τους υψηλούς τόνους, τους διαξιφισμούς και τις “κοκορομαχίες”, επιχειρήθηκε να κρυφτεί η πραγματικότητα: ότι στην Περιφερειακή Επιτροπή, εκεί που σχεδιάζεται και ψηφίζεται ο κεντρικός πυρήνας της αντιλαϊκής πολιτικής της Περιφέρειας, υπάρχει ουσιαστική σύμπλευση στις βασικές επιλογές και κατευθύνσεις.
Τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων μιλούν από μόνα τους: Σχεδόν το 97% των θεμάτων για το 2024 ψηφίστηκε ομόφωνα από περιφερειακή αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση!
Όταν συναινείς σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όταν έχεις συμφωνήσει στο ίδιο το πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, ως μοχλός άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τότε οι επιμέρους αντιπαραθέσεις και τα “καβγαδάκια”, λειτουργούν ως σκηνικό αποπροσανατολισμού και βολικό άλλοθι για να συγκαλυφθεί το κύριο: ότι “όλοι μαζί” είτε βρίσκονται στην διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, υπηρετούν την ίδια πολιτική, που αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λαού ως κόστος και έχει κριτήριο το κέρδος.
Ο λαός της Πελοποννήσου δεν έχει ανάγκη από στημένες αντιπαραθέσεις ούτε από θεατρικές συγκρούσεις εντός του ίδιου πλαισίου πολιτικής. Έχει ανάγκη από πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στις πολιτικές που αφήνουν πίσω κρίσιμες λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και στήριξη των εργαζομένων και των αγροτών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν και παραμένει η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και αποκαλύπτει τη συναίνεση που υπάρχει πίσω από τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές.
Παρατίθεται ολόκληρη η τοποθέτηση του Περ, Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Κελλάρη.
Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυΠ 11-5-2026 για την έκθεση πεπραγμένων της Περιφερειακής Επιτροπής Α’ και Β’ εξαμήνου 2024.
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Επιτροπής και για τα δύο εξάμηνα του 2024, γιατί αντανακλούν την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζετε ως περιφερειακή αρχή, με τη στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αποδεικνύεται και από τις ψηφοφορίες.
Σας βολεύει, ως περιφερειακή αρχή, δεν αφορά αυτό μόνο εσάς βέβαια αλλά όλες τις Π.Α., ώστε να περνάτε τα βασικά μόνο από την Περιφερειακή Επιτροπή, γιατί εκεί δεν έχετε αντιπολίτευση, αφού η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν εκπροσωπείται σ’ αυτή, λόγω του ληστρικού εκλογικού συστήματος που ψήφισε η κυβέρνηση και αποδέχεστε κυρίες και κύριοι της περιφερειακής αρχής και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άλλωστε έχετε συμφωνήσει στα βασικά, στο ίδιο το πλαίσιο που διέπει την τοπική διοίκηση, τον Καλλικράτη, τον Κλεισθένη και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που την καθιστά μοχλό άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και αυτό είναι το κύριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περιφερειακή αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού, δηλαδή με ομοφωνία, έχετε ψηφίσει σχεδόν το 97% των αποφάσεων! Σε σύνολο 1.139 αποφάσεων (550 για Α΄ εξάμηνο και 589 για το Β΄ εξάμηνο), η παράταξη του κ. Τατούλη έχει καταψηφίσει μόλις 36 (11 για Α΄ εξαμ. και 25 για Β’ εξάμ.). Και μετά κάνετε φασαρία εδώ στο Π.Σ., ότι είστε τάχα δυο αντίθετοι κόσμοι.
Εδώ αναδεικνύεται και η ψευδεπίγραφη αντιπαράθεσή σας κυρίες και κύριοι της αξ. Αντιπολίτευσης, με την περιφερειακή αρχή! Ενώ δηλώνετε αρνητικοί στο σχέδιο προϋπολογισμού έρχεστε μετά και υπερθεματίζετε αφού έχετε υπερψηφίσει την συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων στη περιφερειακή επιτροπή που αφορά τον πυρήνα της πολιτικής της περιφέρειας και την υλοποίηση του προϋπολογισμού που έχετε καταψηφίσει!
Η διαχείριση δημοσίων συμβάσεων για έργα μελέτες και υπηρεσίες, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 63,8% των συνολικών αποφάσεων, παρουσιάζεται ως κύριο έργο της επιτροπής, που φυσικά έχει ευρεία συναίνεση. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συμβάσεων όμως δεν αφορούν έργα για την ασφάλεια και προστασία της ζωής του λαού της Πελοποννήσου όπως αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα, αφού δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και δεν χρηματοδοτούνται.
Ούτε αφορούν έργα και μελέτες για υποδομές ύδρευσης και άρδευσης, τα οποία γίνονται και αυτά με το σταγονόμετρο, παρά τα τεράστια προβλήματα με την επάρκεια και ποιότητα του νερού σε πάρα πολλές περιοχές της περιφέρειας.
Μεγάλο μέρος των ομόφωνων αποφάσεων αφορούν παρατάσεις έργων, συμπληρωματικές συμβάσεις, αναθεωρήσεις τιμών, αποζημιώσεις εργολάβων κλπ αναδεικνύοντας το αντιδραστικό πλαίσιο υλοποίησης των έργων που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολαβικών εταιρειών που αποκομίζουν τεράστια κέρδη εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Εγκρίνετε εκατ. ευρώ για διάφορες εκθέσεις, διαφημίσεις, εκδηλώσεις, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών, εκατομμύρια ευρώ για ωρίμανση μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες στενάζουν από την έλλειψη μόνιμου απαραίτητου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού εξαιτίας της υποστελέχωσης.
Μικρό ποσοστό των αποφάσεων αφορά την δακοκτονία που σε κάθε περίπτωση τα κονδύλια δεν επαρκούν γι αυτό και έχουμε τα τεράστια προβλήματα κάθε χρόνο με την παραγωγή ελαιολάδου. Αντίστοιχα τα προβλήματα που κάθε χρόνο προκύπτουν από τις συμβάσεις για την μεταφορά των μαθητών.
Όλα αυτά υποτάσσονται στην λογική κόστους - οφέλους με κριτήριο το κέρδος.
Εμείς έχουμε αντιταχθεί εξ’ αρχής στην αντιδημοκρατική απόφαση της περιφερειακής αρχής, που είναι βέβαια στα πλαίσια του αντιδραστικού πλαισίου, να μεταφέρει από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Περιφερειακή Επιτροπή, την συντριπτική πλειοψηφία των ουσιαστικών θεμάτων, για να μην γίνεται συζήτηση και να μην αποκαλύπτεται η αντιλαϊκή πολιτική σας.
Αποδεικνύεται, ότι μαζί με τις άλλες παρατάξεις στηρίζετε το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο λειτουργίας της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, ως τμήματος του κράτους του κεφαλαίου, που προωθεί σε περιφερειακό επίπεδο τα συμφέροντά του, το οποίο εμείς αντιπαλεύουμε, όπως και κάθε απόχρωσης αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του λαού, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισής του, συνδυασμένα με την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας, για να απαλλαγεί από τα προβλήματα που του φορτώνουν το καπιταλιστικό σύστημα και οι διαχειριστές του.
Σχετικά Άρθρα
- Η εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης στις εργασίες του 1ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου στους Δελφούς
- Ιστορικός περίπατος το Σάββατο στην Τρίπολη
- Megalopolis Theater Run με περισσότερους από 850 δρομείς! (εικόνες)
- Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφανίου (εικόνες)
- Τένις | 2ος ο Κουτσούγερας της ΑΕΚ Τρίπολης στην Κόρινθο






