Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου (εικόνες)
Μεγαλόπολη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης για την εορτή του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, αλλά και για τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφανίου, Κορίνθου κ. Παύλου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου και Σκιάθου κ. Ιωάννου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανέφερε ότι η Πεντηκοστή είναι η ημέρα κατά την οποία το Άγιο Πνεύμα κατήλθε στους Αποστόλους και φανερώθηκε η Εκκλησία στον κόσμο. Τόνισε, ότι μέσω του Βαπτίσματος και του Χρίσματος οι πιστοί γίνονται μέλη του σώματος του Χριστού και λαμβάνουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Υπογράμμισε, ότι κύριος σκοπός της Εκκλησίας είναι ο αγιασμός των ανθρώπων και αναφέρεται στους αγίους ως ζωντανά πρότυπα πίστης. Συνάμα, μνημόνευσε τον εορταζόμενο Άγιο Νικηφόρο ως παράδειγμα ομολογίας και σταθερότητας στην πίστη. Τέλος, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει πολλά έτη διακονίας, και να φωτίζει την ζωή του, όπως και το ποίμνιό του.
Με το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος αναφέρθηκε στον Άγιο Νικηφόρο, του οποίου φέρει το όνομα και ο οποίος προβάλει στην σημερινή εποχή μας ως πρότυπο αρετής και αγιότητος. Εν συνεχεία, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.
Παρέστησαν ιερείς και ΜΟναχοί και ΜΟναχές της Ι. Μητροπόλεως, οι Δήμαρχοι Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και Μεγαλόπολης κ. Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Με το πέρας της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος μοίρασε σε όλους την αρτοκλασία και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να του ευχηθούν τα δέοντα.


















Tags:
Μητροπολίτης Νικηφόρος,Σχετικά Άρθρα
- Τρίπολη | Διεθνής Διάκριση για το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Δήμος Μεγαλόπολης | Αίτημα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση κατολίσθησης στο Πετροβούνι
- Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λεβίδι για ασφαλέστερη μετακίνηση
- To TEE Πελοποννήσου αποχαιρετά τον Συνάδελφο και Πολιτικό Νίκο Ταγάρα
- Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα για το 10ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης






