Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικαστική ποινή σε Τατούλη και Νικολάκου - Η απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη (ήχος)

Δικαστική ποινή σε Τατούλη και Νικολάκου - Η απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη (ήχος)
Απόφαση έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας που επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση της εφημερίδας «Ελευθερία». Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το eleftheriaonline.gr και όπως είναι λογικό πήρε μεγάλες διαστάσεις.
 
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.
Την μήνυση έχει καταθέσει η «Ελευθερία» για τον αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού της από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη - Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.
Η σημερινή δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.
Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
 
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ avgi.gr
Έναν χρόνο φυλακή για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση επέβαλε χθες η Δικαιοσύνη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Μαζί του καταδικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Η καταδίκη Τατούλη ήρθε έπειτα από μήνυση του εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία» της Μεσσηνίας Κώστα Πλεμμένου επειδή ο περιφερειάρχης «έκοψε» τις δημοσιεύσεις στην εφημερίδα.
Τι σημαίνει η καταδίκη Τατούλη για το πολιτικό μέλλον του; Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα επιβάλει τη διοικητική κύρωση της αργίας ακόμη και αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν, δε, στο Εφετείο παραμείνει η ποινή, θα ακολουθήσει οριστική παύση άσκησης καθήκοντος και στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Κ.Που.
 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ
Για την δικαστική απόφαση, αλλά και για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», που λόγο ότι προκύπτει ζήτημα αργίας για Τατούλη και Νικολάκου, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι: «Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να απαντάμε στο καθετί που γράφεται και λέγεται. Είμαστε προσεκτικοί».
Για να προσθέσει … « Όταν ακούει ο κόσμος το «παράβαση καθήκοντος», μπορεί να φαντάζεται ότι θέλει.
Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, που δεν αφορά το δημόσιο συμφέρον.
Μια εφημερίδα θεωρεί ότι πήρε λιγότερα χρήματα από ότι πήραν οι δύο άλλες και θεωρεί ότι αδικήθηκε..»
Ενώ, προανήγγειλε ότι «Μόλις επιστρέψει ο περιφερειάρχης, θα τα πούμε σε όλους τους πολίτες.
Είναι σεβαστή η απόφαση, δεν είναι αποδεκτή.
Έχει δοθεί εντολή να ασκηθεί έφεση.»

(Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ!)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...