Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίθεση της Περιφέρειας στον βουλευτή Παπαηλιού!

Επίθεση της Περιφέρειας στον βουλευτή Παπαηλιού!

Η δημόσια αναφορά του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού, μέσα στη Βουλή, ότι ιδρύονται Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσε την αντίδραση της Ντίνας Νικολάκου.

«Η παροιμιώδης άγνοιά του για όλα τα θέματα της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου επιβεβαιώνεται καθημερινά από τον ίδιο τον κ. Παπαηλίου» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή Αρκαδίας ενώπιον της αρμόδια επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες «τα κέντρα κοινότητας ιδρύονται σε 254 Δήμους όλων των Περιφερειών της χώρας, πλην της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Αφού τον ενημερώσουμε ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή πρόκειται στην ουσία για τη νομοθετική κατοχύρωση των όσων διεκδίκησαν και πέτυχαν οι Περιφέρειες της χώρας, με πρωτοστάτη την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη διαπραγμάτευσή τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου 2014 – 2020, θα τον παρακαλούσαμε όπως, όταν διατυπώνει δημόσιο λόγο, να είναι πρώτα ενημερωμένος για τα όσα αναφέρει και ύστερα προσεκτικός, ώστε να μην παραπλανά τους πολίτες με ανακρίβειες και ψευδείς πληροφορίες.

Ειδικά σε ότι αφορά τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. βουλευτή ότι ο σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής έχει εγκριθεί τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες το έχουν χαρακτηρίσει πιλοτικό και πρωτοπόρο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προβλέψει τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, εφόσον βέβαια εκδηλώσουν τη βούλησή τους οι ίδιοι οι Δήμοι, σε συνδυασμό με μια Κινητή Μονάδα, ώστε να καλύπτεται εδαφικά το σύνολο της Περιφέρειας και να παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες και των πιο απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών.

Στόχος της Περιφέρειας είναι οι πόροι του ΕΚΤ να κατευθυνθούν πρωτίστως και απευθείας στους ωφελούμενους και να αποτραπεί η διασπάθισή τους σε πολυδάπανες κοινωνικές δομές με αποτυχημένα αποτελέσματα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν και όπως προκρίνει το Υπουργείο.

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο όλοι όσοι διατυπώνουν δημόσιο λόγο, ιδιαίτερα τα στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος, οφείλουν να εργάζονται για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τη συνοχή της κοινωνίας και όχι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των πολιτών να τους διχάζουν εκφράζοντας ιδιοτελείς, προσωπικές, μικροκομματικές επιδιώξεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...