Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η παραλία στην Κουρούτα έγινε… Αράχωβα! (εικόνες)

Η παραλία στην Κουρούτα έγινε… Αράχωβα! (εικόνες)
«Το καλοκαίρι Μύκονος και το χειμώνα Αράχωβα!», το σχόλιο το αλιεύσαμε από το διαδίκτυο και αφορά φυσικά την Κουρούτα, η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει πρωτόγνωρη εικόνα, καθώς έχει ‘ντυθεί’ στα λευκά!


Όσοι διαμένουν στην περιοχή η επισκέφθηκαν χθες το πρωί την περιοχή, έζησαν κάτι μοναδικό, αφού το ξημέρωμα βρήκε ολόκληρη την περιοχή της Κουρούτας χιονισμένη. Η περιβόητη παραλία που έχει γίνει πασίγνωστη και αποτελεί πόλο έλξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χθες είχε μετατραπεί σε πίστα για σκι! Απόλυτα δικαιολογημένα λοιπόν και τα σχόλια στο διαδίκτυο και ο παραλληλισμός με την Αράχωβα.

Πρωτόγνωρες εικόνες

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού και το πρώτο στρώμα έπεσαν το πρωί του Σαββάτου, προκαλώντας έκπληξη σε όλους. Αυτό που συνέβη όμως χθες το πρωί δεν έχει προηγούμενο. Το ξημέρωμα αποκάλυψε αυτό που είχε συμβεί κατά την διάρκεια της νύχτας, με το χιόνι να έχει κατακλύσει τα πάντα και κυρίως την παραλία, όπου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσει η άμμος από το χιόνι.



Ένα πυκνό στρώμα χιονιού κάλυπτε τα πάντα και οι μοναδικές εικόνες αποτυπώθηκαν από τους φωτογραφικούς, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο, που είναι άγνωστο πότε θα ξανασυμβεί στο μέλλον.

Εντυπωσιακό όμως ήταν το ξημέρωμα και στην πόλη της Αμαλιάδας, αφού νωρίς το πρωί, με το πρώτο ξύπνημα αυτό που αντίκριζε κανείς ήταν απομεινάρια από χιόνι σε σκεπές και αυτοκίνητα.







Μικρής έντασης

Και μπορεί τη βραδινή χιονόπτωση να μην την αντιλήφθηκε κανείς, δεν συνέβη όμως το ίδιο και κατά τη διάρκεια του πρωινού, αφού ως αποζημίωση για το ‘νυχτερινό ατόπημα’, το χιόνι έκανε τη χάρη σε μικρούς και μεγάλους και ανά διαστήματα έκανε την εμφάνισή του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού ανά δύο περίπου ώρες σημειωνόταν χιονόπτωση, μικρής έντασης βέβαια, ωστόσο ήταν αρκετή για να προκαλέσει ενθουσιασμό στους κατοίκους που… αναζητούν μια ‘άσπρη ημέρα’!

Προβλήματα από τον πάγο

Πάντως, δεν ήταν όλα ρόδινα, αφού καταγράφηκαν και σημαντικά προβλήματα στο ύψος της διασταύρωσης της Κουρούτας, εξαιτίας του παγετού που καταγράφηκε νωρίς το πρωί. Τόσο στη διασταύρωση της Κουρούτας, όσο και κατά μήκος της εθνικής οδού από Αμαλιάδα προς Πύργο, ο παγετός είχε καλύψει τα πάντα, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διέλευση των οχημάτων και δεν έλειψαν και οι εκτροπές. Από νωρίς αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας ήταν στο σημείο και προειδοποιούσαν τους οδηγούς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, αφού ο πάγος είχε καλύψει τα πάντα και δεν ήταν εύκολο να ελεγχθούν τα οχήματα. 

Μαρία Καραμπάτση

http://www.patrisnews.com/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...