Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπλόκαραν τα έργα στο δρόμο "Λύκαιο - Επικούρειος Απόλλωνας"! (vd)

Μπλόκαραν τα έργα στο δρόμο "Λύκαιο - Επικούρειος Απόλλωνας"! (vd)
Την έντονη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα, προκάλεσε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να βάλει "φρένο" στο δρόμο Λύκαιο-Επικούρειος Απόλλωνας.
Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Ένα σημαντικό οδικό έργο, που, μαζί με άλλες παρεμβάσεις στις οποίες έχουμε προχωρήσει, θα ενοποιούσε τους αρχαιολογικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαίου και θα έδινε αναπτυξιακή προοπτική στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης σε επίπεδο τουρισμού, προς το παρόν δεν θα ολοκληρωθεί. 
Και μιλάμε για ένα κομμάτι 400 μέτρων, που είναι το "επίμαχο" τμήμα.
Θεωρήθηκε, λοιπόν, πως εμείς είμαστε "καταστροφείς των αρχαιοτήτων" και θα δίναμε δρόμο πρόσβασης στους αρχαιοκάπηλους, λες και τώρα δεν μπορούν με τον χωματόδρομο να πάνε οι αρχαιοκάπηλοι.
Μάλιστα η απόφαση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πριν λίγο διάστημα, όταν είχε γίνει η δημοπράτηση του έργου, ήταν θετική.
Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας θα κάνουμε ό,τι ορίζει ο Νόμος και θα καταθέσουμε αίτηση θεραπείας, αλλά εκείνο που μας λυπεί είναι πως η απόφαση ήταν προειλημμένη."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...