Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών καταδικάζει τη δίωξη του Παναγιώτη Κουφαλάκου

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών καταδικάζει τη δίωξη του Παναγιώτη Κουφαλάκου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου. Η δίωξη γίνεται ύστερα από μήνυση του Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο μουσικό Σχολείο.

Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδος του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία. Οι σύλλογοι γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, πού είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο Γραμματέας με την ιδιότητα του, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της, για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα αυτή όλοι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών με τους γονείς τους βρισκόντουσαν σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα όργανα των μαθητών, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...